directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Llanos de Luna envia el seu exercit contra la democràcia del dret a decidir

La Delegació del Govern Espanyol ha presentat 267 recursos contra ajuntaments catalans per qüestions de catalanitat, l’AMI i l’ACN adverteixen que no cessaran en la defensa del dret a expressar-se

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Arenys de Munt (ACN).- La delegació del govern espanyol a Catalunya acumula 267 denuncies i recursos contra ajuntaments catalans per qüestions relacionades amb la sobirania fiscal, la 'guerra de banderes' o les declaracions dels municipis com a "territori català lliure". Diversos jutjats ja han respost, donant la raó als ajuntaments en 64 casos, mentre que en 12 casos la balança cau del costat de l'estat espanyol. L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM) s'han reunit aquest dimarts per donar suport als ajuntaments que han rebut sentències contràries, els han animat a recórrer i adverteixen que cap consistori deixarà de defensar el dret a expressar-se políticament.
Llanos de Luna i la seva croada contra la democràcia
Llanos de Luna i la seva croada contra la democràcia

Comparteix
   


Etiquetes
Cal seguir la lluita contra la delegada del govern en ares de la llibertat

La trobada ha tingut lloc en un emplaçament simbòlic, a Arenys de Munt (Maresme), on va tenir lloc la primera consulta popular sobre la independència de Catalunya. Aquest, a més, és un dels quatre ajuntaments catalans que, juntament amb El Buc (Anoia), Caldes de Montbui (Vallès Oriental) i Sant Julià de Vilatorta (Osona) han rebut sentències contraries a l'aprovació de mocions que els declarava "territori català lliure i sobirà".

L'alcalde d'Arenys de Munt, Joan Rabasseda, assegura que tots quatre ajuntaments recorreran aquesta sentencia per defensar "el dret dels ajuntaments a opinar políticament" i no esdevenir "simples gestors" en l'actual context polític de Catalunya. Carles Castro, batlle del Bruc, afegeix que "el pròxim pas seran les urnes".

Llanos de Luna no ens aturarà

En aquest sentit s'han pronunciat també els alcaldes de Caldes de Montbui i Sant Julià de Vilatorta. "Tant ens fa, que condemnin el que vulguin. Catalunya serà independent", ha etzibat el batlle osonenc. L'alclade calderí, Jordi Solé, comenta que "políticament" els ajuntament no accepten aquestes resolucions i assegura que els catalans acabaran votant el seu futur.

L'AMI i l'ACM donen ple suport als alcaldes i ajuntaments perquè "no fan res més que defensar una voluntat popular", ha argumentat el president de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal. Buch recorda que els drets que reivindiquen els ajuntaments estan recollits a la Constitució Espanyola i demana a la delegadació del govern que deixi de "perseguir" els ajuntaments. 

Les dades

Del total de 257 denúncies i recursos presentats contra els ajuntaments catalans, n'hi ha 102 per declarar la sobirania fiscal -fins ara 44 casos arxivats i 3 sentències contràries als Ajuntaments-, 93 per l'anomenada 'guerra de banderes' -4 casos perduts pels ajuntaments- i 45 en contra de les mocions de declaració de "territori català lliure i sobirà" -20 casos ja arxivats i 4 sentències en contra dels ajuntaments-. També s'han presentat 25 denúncies per casos de pagament de les quotes de l'AMI -hi ha un recurs perdut per l'Ajuntament de Garriguella- i dues denuncies més per la cessió d'un local a l'AMI i per la contractació de trens especials durant la Diada del 2012, encara sense resolució.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
dfdsf fletxa fgdfgdasf
14 de maig de 2014, 18.49 h

UN AJUNTAMENT QUE ES PROCLAMÉS TERRITORI LLUNÀTIC DE LA FEDERACIÓ D'ANDROMEDA SERIA QÜESTIONAT PER LA SENYORA DE LLANOS?
I UN TERRITORI QUE ES DECLARÉS ESPAI BOLETAIRE AL MIG DELS MONNEGROS?
O QUE DECLARÉS TERRITORI HIPPIES-VERDS-ECOLOGISTES EN MIG D'UN BARRI URBÀ E INDUSTRIAL?
VULL SABER SI PER ACCEPTAR UNA DENOMINACIÓ, COM PER EXEMPLE "TERRITORI CATALÀ LLIURE", CAL QUE SIGUI VERITAT. EN TOT CAS L'ETIQUETA ANTERIOR NO ESPECIFICA DE QUE ESTÀ LLIURE. AIXÒ SI DE LA PRESENCIA DE LA SE... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Dr. Benway fletxa Terrassa
14 de maig de 2014, 08.16 h

La Llanos de Denùncia és extraterrestre. Fa uns anys la van identificar i va sortir a aquesta pàgina. Es veu més jove pero no ha canviat gaire de cara: http://www.ufosonearth.com/site/extraterrestrials-are-living-among-us-according-to-ex-china-foreign-ministry-official/


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
13 de maig de 2014, 21.00 h

La Delegolfa cobra per fer de Golfa española? Quant cobra la GOLFA NAZIONAL DE ESPAÑA? Paguem impostos per subvencionar golfes, gandules, urraques i feas de España!!!! Delegolfa, i si pregues, gandula?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Sí i Sí fletxa DEMOCRÀCIA i LLIBERTAT .......................
13 de maig de 2014, 19.54 h

http://www.youtube.com/watch?v=zE2uxs1W7Ag

La independència de Catalunya no tan sols beneficiarà a Catalunya sinó inclús serà profitosa per a Espanya. Cal fer net.

Ara, amb el sotrac que suposa el procés independentista a Catalunya, Espanya té una oportunitat única: l'oportunitat de refundar-se. Espanya és un estat caduc, subsidiat per la UE, amb molts tics feixistes heretats de la dictadura franquista, aclapara... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
carme fletxa mataro
13 de maig de 2014, 19.42 h

La Lluna nomes se atrabeix a toca ells collons a Catalunya si fos delegada del gobert de consabol ciutat de la seba España, no tindria pabrots de fer el que fa aqui perque es una cobarda. Mire com les gastan a España aquesta ia fora al canyet.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
13 de maig de 2014, 17.23 h

La Sra Llanos de Luna personifica a la perfecció el que és Ejpanya i la seva obsessió multisecular d'anar sistemàticament en contra de Catalunya i dels catalans. No en tenen prou amb la gangrena fiscal que ens provoquen any rere any sinó que també necessiten escenificar que ells són els nostres amos i nosaltres els seus lacais.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Synera fletxa Barcelona
13 de maig de 2014, 17.16 h

12 de maig de 2014, 16.02 h
DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI, DIU i DIU
ALS USA ELS HI HA ANAT MOLT BÉ

FETS:

I) Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
13 de maig de 2014, 17.12 h

ELS FRUSTATS NACIONALISTES ESPANYOLS JA NO SABEN QUINA TECLA TOCAR . CORREN ESVERATS COM A GALLINES FORA DE CORRAL. SENSE SOCIS I RODEJATS D'ESCÀNDOLS, VAN DIRECTES A LA TOMBA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
13 de maig de 2014, 16.48 h

Embarguen a Magdalena Álvarez 6 finques i 5 comptes bancaris, un a Luxemburg.
L'exministra socialista està imputada pel cas dels ERO's irregulars d'Andalusia.

El jutjat de Mercedes Alaya que investiga el cas dels expedients de regulació d'ocupació (ERO) irregulars ha embargat a l'exconsellera d'Economia i Hisenda d'Andalusia entre 1994 i 2004 i exministra de Foment Magdalena Álvarez (PSOE) sis béns immobles i cinc comptes corrents, un d'ells a Luxemburg, així com tots els seus saldos ba... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Nil fletxa BCN
13 de maig de 2014, 16.06 h

La delegada del govern no compleix cap més funció que aquesta : tocar els nassos. Es un càrrec completament imprescindible i inútil pero clar una altra que xupa de la caixa. Quan des del PP diuen que s'ha de treure poder a les autonomies perquè hi han masses càrrecs públics que començin mirant a casa seva i eliminin la delegada del govern a Catalunya, Madrid, Euskadi, Murcia, Galicia .........etc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.