directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 03:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Jauregui, la ma executora del "ribot" d'Alfonso Guerra a l’estatut, ara contra el dret a decidir

Proposa dissoldre les Corts a finals del 2015 per iniciar la reforma federal de la Constitució i tanca la porta del tot al dret d’autodeterminació

Comentaris 18  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- "Finals de 2015, abans de les eleccions generals". És per a quan el número 2 del PSOE a les eleccions europees, Ramón Jáuregui, vol iniciar la forma federal de la Constitució que implica, ha dit, per tant la dissolució de les Corts espanyoles. De fet, vol que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, estengui la mà als catalans després de la Diada d'aquest 2014 per donar un any de marge. En una conferència al Círculo Ecuestre, Jáuregui ha descartat rotundament que la nova Carta Magna inclogui "el dret d'autodeterminació" -és "la porta a la demolició" estatal- però que tingui present una "singularitat catalana" amb competències úniques sempre limitada també per la "solidaritat"
Maurici Lucena en la mateixa taula de Ramón Jáuregui al Círculo Equestre, entitat contraria al dret a decidir
Maurici Lucena en la mateixa taula de Ramón Jáuregui al Círculo Equestre, entitat contraria al dret a decidir
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
L’home que va executar la retallada de l’estatut ara ens vol vendre una reforma constitucional impossible, el primer partit espanyol no en vol ni sentir parlar

En un acte que no forma part de la campanya electoral del PSOE, el dirigent socialista ha posat data a un procés que fins ara no s'havia posat sobre calendari. "Quan la reforma constitucional fos plantejada a les Corts, automàticament es dissolen per exigència de la Constitució; això es pot fer a finals del 2015, abans de les generals". El procés "agreujat" de reforma , segons Jáuregui, seria el següent: Les Corts aprovarien un "principi de reforma" en aquell moment, es dissoldrien tenint en compte que ja s'ha de fer per la convocatòria de les eleccions generals i automàticament n els següents comicis s'escullen uns diputats que elaboraran una reforma constitucional que "se sotmet a referèndum, i si de la reforma se'n deriva un marc propi per a la comunitat catalana [...] "només els catalans la votarien".

Jauregui ens vol tornar a enganyar

D'aquí Jáuregui n'extreu que els catalans votarien "tres cops" -les noves Corts, el referèndum de reforma i el marc propi si s'escau- sobre propostes "concretes". "Quina és la diferència entre això i la manifestació d'un desig de consulta? La diferència és que cada cop que decideixen, saben què decideixen, perquè l'aspiració a un desig després s'ha de materialitzar. Aquí oferim que la política elabora, negocia, pacta i proposa". 

La reforma constitucional que proposa Jauregui no és “hamletiana” és pitjor, és un nou engany

Jáuregui planteja fer passos en ferm és imprescindible i que "significarà molt" per als catalans començar a debatre "a alt nivell" el procés i l'encaix. En aquest sentit, i durant el temps que s'ha de poder negociar com enfocar el primer pas de la reforma, Jáuregui ha fet una crida a partits com ERC, CiU, PNV i Bildu plantejaran el dret a decidir, una petició que dins la Constitució PSOE i PP, ha avançat el dirigent socialista, ho tombaran. Ara bé els ha advertit, encara que la seva proposta no prosperi: "la reforma constitucional seguirà valent la pena". 

La consulta és 'hamletiana'

Jáuregui, en un entorn com el Círculo i sense cap dirigent de primera fila i del PSOE ni del PSC escoltant-lo, ha assegurat que la consulta, que "no té empara legal", planteja una situació 'hamletiana' als catalans. "Hi ha moltes raons jurídiques per explicar que no cap un procés d'autodeterminació al nostre país (....), què passarà si surt el 'no' amb les reivindicacions legítimes de Catalunya?". Jáuregui ha qüestionat si "es podrien desprestigiar les condicions" i ha preguntat "per què s'obliga la comunitat catalana a definir-se de forma hamletiana, ser o no ser, quan el ventall és molt més ampli?". 


 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#18
15 de maig de 2014, 14.00 h

Ante el comienzo de la campaña electoral para las elecc.europeas , desde la Resistencia hacemos un llamamiento para que los pueblos voten por las opciones que representan un avance sustancial hacia la libertad y la instauración de una plena democracia. Estas formaciones, las que luchan por los nobles ideales de libertad, independencia de las naciones ocupadas por el estado español, y por la consecución de una democracia plena en el contexto de una libertad verdadera de las naciones, son las... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
15 de maig de 2014, 11.30 h

Tot això s'ha escapat de les mans de les elits que s'aprofiten dels aparells de l'estat en benefici propi. Tot són intents de guanyar temps per a desmobil·litzar la població i per a recuperar la iniciativa i fer acceptar per omissió d'acció, la tornada de l'acció política als sanedrins on s'han covat habitualment els canvis de cromos, peixos al cove i pressions de palau.
Els cal primer, esgotar l'impuls i iniciativa popular mitjançant la por o la desmoralització, per a poder tenir e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
14 de maig de 2014, 20.13 h

Sr. Jáuregui, apa sigui bon minyó, i cardi el camp de la nostra Catalunya. Tan mal polític és que ni se'n adona que els catalans volem INDEPENDÈNCIA I PROU. M'ha entès ? A més qui és Vostè per venir aquí a dir mentides podrides. Vostès els espanols, mai no han complert les seves promeses. No se'n adona que no són creïbles per les seves mentides monumentals ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Estoy Sumado fletxa Mensajes Para Los Restados
14 de maig de 2014, 18.14 h

El discurso de Jáuregui es excelente, pero el contenido es demencial. Buscaba la aprobación de la "clase dirigente", según ellos piensan y cuando digo ellos, pienso en los dinosaurios dirigentes de los partidos más tracicionales y tradicionalistas, porque no se percatan, que la ciudadanía y si cabe, más en Catalunya, se ha empoderado y no va a soltar este poder que sabe que tiene por encima de auto nombradas "clases dirigentes".
Señores y señoras, estamos en la era de LA INFORMACIÓN IN... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
dfdsf fletxa fgdfgdasf
14 de maig de 2014, 18.12 h

#13 Això que dius, seria si per casualitat s'arribés a canviar la "Constitución". Però a part de Jauregui, no tinc constància que ningú del Psoe hagi confirmat la idea. Tot sembla ser que es pura propaganda electoral, que s'esvairà passades les eleccions. No hi haurà pressa i pot-ser se'n parlarà més a fi de desestabilitzar el 9 de Novembre. Però res més.
Ni que es fes el referèndum i guanyés el "Si", no seria d'estranyar que els partits espanyols fessin cas omís en comptes de p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
14 de maig de 2014, 18.00 h

Els socialistes el que volen és que, amb la falça promesa de canviar la "Sagrada Constitución" i fer-la més 'amiga' de Catalunya, hi hagi prou gen crèdula que els voti i els permetin tornar a governar ··· I després tornaríem a aconseguir una nova enredada amb LOAPAs, 'cepillos' i totes les martingales i 'harmonizaciones' que acostumen a treure's de la màniga. Apa, a enredar a uns altres!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
dfdsafdas fletxa dsfsadfa
14 de maig de 2014, 17.54 h

Primer de tot caldria saber si aquest plantejament té el suport, no ja del PP, si no del seu partit. Segon pel que diu no veig que aporti res de significatiu. Doncs l'etiqueta Federal cadascú l'interpreta a la seva manera. El que si veig es que nega el dret a l'autodeterminació i que mantindria "la solidaritat". Així pel que s'explica en l'article no em consta cap diferència significativa per la qual calgui canviar la "Constitución", probablement el que diu es pogués aconseguir amb una... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Anna Cris fletxa Catalunya
14 de maig de 2014, 11.05 h

Som nosaltres els Catalns i els que viuen a Catalunya els que hem de decidir el que volem ser,i per moltes traves que ens posin, no ens aturaran mai, aixi que els Espanyols és poden fer ja l'idea de que contra tot un poble no podran fer res...i als espanyols, que déu els dongui el que es mereixen.


VISCA LA REPUBLICA CATALANA I VISCA ELS CATALANS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
14 de maig de 2014, 11.02 h

#4
Estic d'acord amb tot el comentari, excepte la descripció "quatre fatxes". No banalitzem el llenguatge


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Àngel fletxa Castellbisbal
14 de maig de 2014, 08.17 h

És curiós, parlen i parlen de com solucionar el "problema català" però mai de la vida han fet absolutament res de res. Com dèia el seu company de partit, Montilla "Fets no paraules".


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.