directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 11:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

#Europees2014 "No puc millorar la campanya que Navarro i Duran fan per ERC"

Junqueras adverteix que la factura de quedar-se a l'Estat serien 240.000 milions d'euros pels catalans

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

El president d'ERC ironitza sobre el fracàs dels recents pactes CiU-ERC en l'externalització de la publicitat a TV3 i en el nom de BCN World, Oriol Junqueras, ha advertit de les conseqüències econòmiques que tindria per als catalans continuar a l'estat espanyol. "Si paguem el 24% dels impostos i l'Estat deu gairebé 1 bilió d'euros, vol dir que haurem de pagar 240.000 milions", ha esgrimit davant les persones que han assistit aquest dimarts al míting al teatre Blas Infante de Badalona. Junqueras ha carregat contra la "falsa rivalitat" dels grans partits espanyols i els ha acusat de complicitat amb l'establishment econòmic. 
El president d'ERC, Oriol Junqueras, al teatre Blas Infante de Badalona, on ERC ha fet el míting electoral d'aquest dimarts
El president d'ERC, Oriol Junqueras, al teatre Blas Infante de Badalona, on ERC ha fet el míting electoral d'aquest dimarts
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
Espanya ens costa molt car

Junqueras ha dedicat bona part del discurs a carregar contra el funcionament de l'estat espanyol, independentment del partit que el governi. "Mentre garanteixen inversions per valor de 1.700 milions (Castor), rescaten autopistes fracassades (radials de Madrid), inverteixen en TGVs i el seus sobrecostos i continuen avalant els bancs amb els nostres impostos, fan veure que es discuteixen entre ells", ha explicat . 

Fa anys que PP i PSOE van junts

En aquest sentit ha apuntat que les disputes entre PP i PSOE són simplement escenificacions que, a la pràctica, no tenen conseqüències perquè, governi qui governi, ho fa per afavorir els interessos d'un reduït nombre de persones. "Potser estaria bé que el nostre futur el penséssim nosaltres", ha indicat.
Seguir Espanya una ruïna

Els 240.000 milions que, segons Junqueras, hauran de pagar els contribuents catalans si Catalunya no s'independitza d'Espanya i que els catalans "no han generar", són "sensiblement superiors", als 56.000 milions de deute que té actualment la Generalitat. "Ahir parlava amb diverses persones estrangeres i totes ho van entendre", ha destacat.

Uns pocs guanyant molts diners sense cap esforç, l’estat els hi assegura els grans guanys

19 persones (dirigents de les empreses més importants) controlen un terç del PIB espanyol. Les mateixes 19 que fa algunes setmanes es reunien a la Moncloa amb el president espanyol, Mariano Rajoy. "Això vol dir que hi ha 45 milions de ciutadans que, entre tots, es reparteixen els dos terços restants", ha subratllat Junqueras. Un "establishment" contra el que el líder republicà ha tornat a carregar, especialment perquè actuen "sense risc" en la majoria d'inversions que fan. "En segons quines condicions, qualsevol de nosaltres seria multimilionari. Qui no faria una inversió si tingués garantits 1.700 milions d'euros?", ha preguntat de forma retòrica Junqueras als assistents en referència al projecte Castor, responsabilitat d'una de les empreses de Florentino Pérez. "O qui no seria multimilionari si, com els bancs, rebés els diners a l'1% del Banc Central Europeu i els recol·loqués al mercat de deute públic al 4, al 5 i al 6% i al mercat privat al 6, al 7 i al 8%?", ha afegit.

Junqueras ha explicat que precisament aquest model d'Estat és el que ERC proposa substituir per una nova república en la que el poder de l'establishment sigui substituït pel poder dels ciutadans, i en el que la igualtat d'oportunitats determini la vida de les persones.

"Més val que aquest tipus de decisions les prenguin tenint en compte el que pensa ERC. S'estalviaran molts mals de cap i molts errors",

Ara bé, també ha carregat contra la complicitat que, dins de Catalunya, alguns partits polítics tenen amb l'establishment. Ha citat directament a CiU i PSC i els seus darrers pactes parlamentaris. En primer lloc, el de l'externalització de la publicitat de TV3. Acord que finalment el consell de govern de la CCMA ha decidit tirar enrere. "Curiosament aprovada pels mateixos que sovint ens diuen que no hem demostrat gaire capacitat de gestió. Serà que ells han demostrat molta quan aproven coses al Parlament que després han de tombar ells mateixos", ha opinat. Junqueras ha insistit en què aquesta operació beneficiava exclusivament un grup privat (Grup Godó). "Més val que aquest tipus de decisions les prenguin tenint en compte el que pensa ERC. S'estalviaran molts mals de cap i molts errors", ha dit.

Pel que fa a BCN World, el president d'ERC ha recordat que, tot i haver tirat endavant les modificacions legals per fer possible el macroprojecte d'oci i joc a la Costa Daurada, els mateixos partits que l'han aprovat al Parlament "voten a l'ajuntament de Barcelona que no es pugui dir com van votar al Parlament". "I no ho podrien fer millor tots plegats", ha indicat. És per això que Junqueras ha afirmat que ni uns ni altres estan capacitats per donar lliçons de governança a Esquerra: "de debò tota aquesta colla ens dona lliçons a nosaltres sobre com s'han de fer les coses?".

"No puc millorar la campanya que Navarro i Duran fan per ERC"

Junqueras ha preferit no fer cap comentari sobre la detenció aquest dimarts de la presumpta agressora de Pere Navarro. El líder d'ERC s'ha limitat a dir que ell no és capaç de fer millor campanya a favor d'Esquerra que la que estan fent el primer secretari del PSC i el líder d'Unió, Josep Antoni Dura i Lleida. "Que haig de dir jo d'aquesta gent? Si s'ho diuen tot sols. No puc millorar la campanya que ells fan per ERC", ha sentenciat.
 
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
PereelDigne fletxa Granollers
15 de maig de 2014, 08.47 h

Amb ERC com a primera i única força per defensar inequívocament la independència a Europa. Les altres forces sobiranistes no parlen clar i sembren dubtes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
mario fletxa barna
14 de maig de 2014, 13.24 h

En un escenari com el que va anar a parlar el SR JUNQUERRAS, s'han de tenir ben posats, i demostra que no li fa por dir veritats i contrastar-les, perquè POT, perquè és clar i català i parla per tothom i l'entenen i sinó no fa escarafalls per evitar contestar. Sempre respon, sigui la persona que sigui i del nivell que sigui. Tothom el pot entendre!.
PER LA REPÚBLICA CATALANA! SI-SI


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Synera fletxa Barcelona
14 de maig de 2014, 08.44 h

Tietes i Navarros al enfern de dod en dos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
14 de maig de 2014, 08.43 h

A AQUEST PAIO QUE HA DESFET EL PSC, QUE MENTEIX I FA DEMAGÒGIA, QUE PROVOCA BARALLES DE PATI DE COL.LEGI, AQUEST POBRE HOME QUE NO TE NI L'HONORABILITAT DE DIMITIR, DE QUI COBRA PER FER TOT EL QUE FA?

COMPRENC QUE NI EL SEU PARE EL PARLI.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Josep Ma fletxa Valls
14 de maig de 2014, 08.34 h

Potser que rectifiqueu l'entradeta en la qual feu menció del "recent pacte CiU-ERC", perquè em sembla que us referiu als recents pactes CiU-PSC relacionats amb l'externalització de la publicitat de TV3 i BCN World!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
14 de maig de 2014, 08.01 h

12 de maig de 2014, 16.02 h
DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI, DIU i DIU
ALS USA ELS HI HA ANAT MOLT BÉ

FETS:

I) Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.