directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 20:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

“Cal tenir en compte l’opinió expressada pels catalans d’una forma o d’una altre”

Verhofstadt defensa que la UE no intervingui en el cas català i reclama diàleg entre Espanya i Catalunya

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El candidat dels liberals europeus a presidir la Comissió Europea, Guy Verhofstadt, ha defensat aquest dimecres "tenir en compte l'opinió expressada pels catalans d'una forma o d'una altra". En un acte a la Fundació CatDem, afí a CDC, Verhofstadt ha rebutjat que la Unió Europea intervingui en el cas català, i ha criticat les recents declaracions de Jean-Claude Juncker o Jose Manuel Durao Barroso en aquest sentit, però també ha aprofitat per reclamar diàleg entre el govern espanyol i el català. Per la seva part, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat als catalans que donin suport a Verhofstadt, perquè és un "constructor d'Europa i un amic de Catalunya".
Mas i Tremosa han rebut Guy Verhofstadt a Barcelona
Mas i Tremosa han rebut Guy Verhofstadt a Barcelona
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
Verhofstadt ha participat aquest dimecres en un acte organitzat per la Fundació CatDem juntament amb el president de la Generalitat i el candidat de CiU a les eleccions europees, Ramon Tremosa. El candidat dels liberals ha defensat el seu programa, que aposta per una nova onada d'integració europea per sortir de la crisi, lluny de l'austeritat dels conservadors i de la generació de més deute dels socialistes. 

Però també ha aprofitat per referir-se al cas català. "Penso que la UE no ha d'intervenir en la qüestió catalana, no com Barroso o Juncker. Penso que és una qüestió d'Espanya i dels catalans, i espero que pugui progressar mitjançant el diàleg entre Espanya i els catalans", ha opinat.

Dit això, ha afegit que el grup liberal "té en compte l'opinió expressada pels ciutadans d'una forma o d'una altra". La UE ha de jugar, ha dit, "un paper positiu" en tot aquest afer, en lloc d'un "rol negatiu" com el de Juncker o Barroso.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha celebrat les paraules de Verhofstadt i ha constatat que el candidat dels liberals és un "constructor d'Europa i un amic de Catalunya". Al seu parer, ell serà l'únic al Parlament Europeu que podrà defensar el dret a decidir dels catalans. "Tenim en ell un defensor d'aquestes posicions que ara ens interessa recolzar d'una manera especial. Ningú com ell ens defensarà amb la mateixa energia", ha dit.

"El meu candidat és Verhofstadt", ha reblat Mas, que ha cridat el poble de Catalunya a donar suport als "amics", i més "en els moments més importants que viu el país". "Perquè ens defensaran millor que no pas els adversaris. Ara el poble de Catalunya té la possibilitat de donar suport a un amic que representa una formació política que ens defensarà i que respectarà l'opinió del poble de Catalunya", ha argumentat.
Principio del formulario
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
16 de maig de 2014, 10.18 h

#14 Senyor meu, no puc menys que felicitar-vos, per tan sàvia resposta. Molt bé. Salutacions.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
M.Artell fletxa Si els (i les) subnormals/es semianalfabets/es volessin no veuriem mai el sol.
15 de maig de 2014, 18.25 h


#12 Per a mi, la teva opinió és tan digna de respecte com la d'algú que pretengués sentir-se català i senegalès alhora, posem per cas. I jo, demòcrata de fa moltes dècades, lluitaria per tal de defensar el teu dret a , cas de ser suficients els que ho demanéssiu, votar la teva opinió.

Lluitaries també tu per tal de que els milions de persones que ens sentim catalans i ens fa fàstic que ens considerin espanyols puguem votar per defensar la nostra opinió?

VET AQUÍ LA DIFERÈNC... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
M.Artell fletxa Si els (i les) subnormals/es semianalfabets/es volessin no veuriem mai el sol.
15 de maig de 2014, 18.20 h


Als països europeus amb una llarga tradició democràtica, l'opinió de la gent pesa moltissim. A la caspolenta i franquistament feixista ePPanya, el que pesa és l'opinió dels militars, dels NAZIS falangistes, dels XUPÓPTERS que perderien els seus llocs de treball en la immensa i laberíntica babel burocràtica de l'administració castellano-espanyola, etc...

I tota aquesta gent (ussa?) pensa que és més important una constitució votada sota el XANTATGE de l'aparell d'estat franquista q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
15 de maig de 2014, 15.58 h

una part dels catalans, no tots, som moltisims els que ens sentim catalans i españols.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
15 de maig de 2014, 13.32 h

#10 Efectivament, estic plenament d'acord amb Vós. Una vegada nosaltres fóssim un nou estat, podríem solicitar ser membres de la EFTA, i/o del Tractat Schengen, cas aquest últim un xic més complicat, si bé no tant com el calvari que representa ser soci de ple dret de la Unió Europea, pel possible veto altra vegada d'Espanya, Això no obstant, si no vaig errat, aquest veto seria superable si hi ha una majoria qualificada que ens acceptés. Salutacions


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Estoy Sumado fletxa Mensajes Para Los Restados
15 de maig de 2014, 12.26 h

#9
#8
En respuesta sobre lo del voto nulo, es algo que constantemente está en discusión, pero la verdad, es que existe un acuerdo tácito, para reservar ese 1% que se suele dar en voto nulo y el 2% en voto en blanco, a un reconteo entre los partidos que pueden formar grupo parlamentario. Ya se que se desmentirá por algún comentarista, pero es una táctica llevada a cabo, para entendernos, "por lo bajini". Si este porcentaje fuera 3 o 4 veces superior se cverían imposibilitados de hacer l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
15 de maig de 2014, 09.56 h

#7 A la resposta del meu anterior comentari, erròniament us he nomenat com Irene, perdoneu l'errada. Som ja molts els catalans que en cas d'independència no volem formar part de la Unió Europea. Se'ns està manipulant. Val a dir que, també són bastants els economistes de renom que diuen que Catalunya fora de la U. E. el què passa, és que no estem en un estat democràtic com ens volen fer creure, i moltes informacions ens són amagades o vetades, cosa la qual vol dir que se'ns està manip... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
15 de maig de 2014, 09.43 h

#6 Compte Irene, em penso que us confoneu. Estem parlant de les eleccions al parlament europeu, que són de les que tracte l'article. A la votació per a la nostra independència, com a separatista o independentista que sóc, serà SI-SI i SI. I si voleu saber quina és la diferència que hi ha entre votar NUL o no arnar a votar, o votar en blanc, és que en les opcions de votar en blanc i no anar a votar, beneficien als partits més grans, cosa la qual com suposo que deveu saber, són el PP i... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
15 de maig de 2014, 08.53 h

#3 M'he equivocat, no es que no serveixin per a res, servirien per continuar amb aquesta casposa España que no ens por ni veure, i per cert continuariam molt pitjor que ara.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
15 de maig de 2014, 08.49 h

#3 I quina diferencia hi veus entre no votar a votar voy nul? Cap de les dues fòrmules serveixen per a res. De totes totes que s'ha de votar si-si. Quan siguen independents ja decidirem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.