directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 18:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas obre la caixa dels trons

El president diu a la Ser que debatrà amb els partits si manté la consulta tot i que l'Estat la impugni, però anuncia que ell defensarà unes plebiscitàries

Comentaris 24  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 16 vots )
carregant Carregant

(ACN).- El president de la Generalitat, Artur Mas, debatrà amb els partits amb els que va pactar data i pregunta si s'ha de mantenir la consulta igualment tot i que l'Estat la impugni, però ja ha avançat que la seva posició és sempre tenir un marc legal al darrere. En una entrevista a la Cadena Ser, ha reiterat que el seu pla b és convocar unes eleccions plebiscitàries, malgrat que encara té l'esperança de no haver de recórrer a aquest escenari i que l'Estat permeti la consulta el 9 de novembre. Mas ha negat que Catalunya hagi pres decisions unilaterals i ha assegurat que és l'Estat qui ho ha fet perquè rebutja el dret a decidir dels catalans. "Aquesta és l'autèntica decisió unilateral", ha dit. 

Mas ja va anunciar fa uns mesos que ell es reuniria amb els partits amb els que va pactar la data i la pregunta de la consulta abans de convocar unes eleccions plebiscitàries. Ara bé, aquest dijous ha concretat una mica més i ha apuntat que també decidirà amb ells si s'ha de mantenir la consulta sí o sí, és a dir, si cal cridar els catalans a les urnes el 9 de novembre tot i que l'Estat hagi recorregut la convocatòria al Tribunal Constitucional.

"Jo tinc un compromís amb la resta de formacions que estan donant suport a aquest procés que fins i tot encara que les meves pròpies capacitats com a president em permetessin prendre decisions unilaterals, jo els passos clau els parlaré amb ells i en funció dels consensos que tinguem, actuarem en conseqüència", ha argumentat.

En cas que aquests partits apostessin per mantenir igualment la consulta, ha indicat que ell insistiria en la seva posició de tenir sempre al darrere un marc legal, i per tant reiteraria la seva aposta per unes eleccions plebiscitàries en lloc de celebrar la consulta ignorant la impugnació de l'Estat. "Si ens posen absolutament contra les cordes i ens neguen qualsevol camí, no tindrem més remei que utilitzar l'instrument de la convocatòria electoral", ha argumentat.

En tot cas, ha assegurat que ell encara "no ha perdut l'esperança" que l'Estat toleri la consulta del 9 de novembre i no recorri la seva convocatòria o la Llei catalana de consultes. Mas preferiria no arribar a l'escenari d'haver de convocar eleccions plebiscitàries. "Tan de bo s'adonin que és molt millor la consulta del 9 de novembre que no haver d'arribar a un escenari de conflicte més gran, com són unes eleccions", ha desitjat.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#24
Aragoneses Orientales, fletxa LA VERDAD OS HARA LIBRES. . . . . O AL MENOS UN POCO MENOS TONTOS
18 de maig de 2014, 19.10 h


TRAS LAS ELECCIONES MASS SE ARRUGARA Y EL SOUFLE NAZIonalista COMENZARA A DESHINCHARSE.



Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
ERTERTAEWRT fletxa DASFASDGA
16 de maig de 2014, 18.55 h

Esperem que el senyor Mas no comenci a fer-se "palles mentals", ni físiques dons li caldrà tota l'energia necessari per mantenir-se firme en front el panorama que s'acosta. Val més que ens centrem i mantinguem una postura unitària. Amb la flexibilitat necessària per que hi capiguem els màxims possibles.
Si no ens permeten fer el referèndum, no sé si s'ha de fer el referèndum igualment, o no.Ja que depèn el que faci l'estat espanyol, igual no és pot. Però en tot cas ho podem intentar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
16 de maig de 2014, 13.51 h

Ante el comienzo de la campaña electoral para las elecc.europeas , desde la Resistencia hacemos un llamamiento para que los pueblos voten por las opciones que representan un avance sustancial hacia la libertad y la instauración de una plena democracia.

Estas formaciones, las que luchan por los nobles ideales de libertad, independencia de las naciones ocupadas por el estado español, y por la consecución de una democracia plena en el contexto de una libertad verdadera de las naciones, son la... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Lluìs Blanquè Llobet fletxa Montevideo-Uruguai
16 de maig de 2014, 11.26 h

Tinc por que en Mas afluxi. Seria una llàstima per-que fins ara ho ha fet prou be. Catalans si no aprofiteu aquesta oportunitat, Catalunya s'acabarà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
16 de maig de 2014, 10.15 h

#19 Jo només sé una cosa, que cal vigilar de prop els moviments que pugui fer Mas, d'ara en endavant. De moment tot i que no sóc ni he estat mai un "fan" d'ell, penso que per ara està fent bé la feina, molt bé, però sabeu aquella dita catalana que diu: "Gat escaldat, d'aigua tèbia en fuig" ? Doncs això.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
JORDI fletxa GRANOLLERS
16 de maig de 2014, 08.16 h

En Mas i el seu soci no han amagat mai el seu anti independentisme, el MHP està content en mantenir la cadira fins el 2016 i com que els patriotes ja no el votaran, ara no cal fer la DU que demana el poble.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Jo fletxa Catalunya
16 de maig de 2014, 00.23 h

#8 Qui es desinfla es espanya:

- El PSOE vol modificar la constituió en encabir catalunya.
- Algú del PPC ha comentat que després de les eleccions europees es proposaria un mou model de finançament.
- El Sr. Monago ha reconegut en seu parlamentària que el dèficit fiscal català és de 16.000 milions€.

Nosaltres no ens hem mogut de la nostra posició (volem votar i marxar d'Espnya). Qui ha canviat de posició? Qui es desinfla?

A veure si n'aprens.


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Synera fletxa Barcelona
15 de maig de 2014, 23.00 h

#8 Claro. El español. Te doy la razón. Es excesivo y cansino. Y no obedece a razones. Por qué sois tan nacionalistas si España nunca ha sido una nación?


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Synera fletxa Barcelona
15 de maig de 2014, 22.58 h


DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI, DIU i DIU
ALS USA ELS HI HA ANAT MOLT BÉ

FETS:

I) Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
mario fletxa barna
15 de maig de 2014, 20.13 h

A les cadenas estatales tots frenen o menteixen, de què tenen por? el sr mas va dir ben clar que la consulta la faria de tal manera que no la podrien rebocar des de l'estado, per tan que no jugui al salvapàtries perque li pot sotir molt malament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.