directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 20:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Portabella troba 'inadmissibles' els errors en la consulta i demana responsabilitats

El president del grup d’Esquerra no dóna crèdit al que està passant · Elogia els referèndums independentistes en contraposició a aquest 'cúmul de despropòsits'

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

'El govern ha de decidir com i de quina manera assumeix la seva responsabilitat davant el cúmul de despropòsits'. Amb aquesta contundència s'ha expressat aquest dijous Jordi Portabella, el líder d'ERC a Barcelona, després de conèixer els darrers errors i fallades del sistema informàtic de la consulta sobre la Diagonal, que ha permès la suplantació de personalitat dels votants, com en el cas del ciutadà que va votar a nom d'Alberto Fernández Díaz. Per Portabella el que està succeïnt amb les votacions de la Diagonal és 'inadmissible'. El republicà ha denunciat la 'polèmica' i 'controvèrsia' que han provocat 'els errors' tant en campanya com durant les votacions, i ha demanat responsabilitats al govern de PSC i ICV. Per últim, Portabella ha volgut picar l'ullet als responsables de les consultes sobre la independència, en exclamar: 'ara resultarà que perquè puguin funcionar correctament les consultes ciutadanes les haurà d’organitzar la societat civil i no el govern'.
Per Jordi Portabella són 'inadmissibles' la disparitat d'errors que s'han produït, tant a l'inici de la campanya informativa com el dia de la primera votació, amb el vot fingit d'Hereu. Segons el republicà, les declaracions i els desmentiments 'no poden entelar' un procés consultiu de primera magnitud.

Portabella sosté que la gent vol ser consultada, però que el govern no pot oblidar la seva responsabilitat a l’hora de dur a terme la voluntat de la ciutadania, i arribats en aquest punt, el líder republicà creu que 's’han comès massa errors com perquè no passi res'.

Pel líder del grup municipal d'ERC a Barcelona, 'és una enorme decepció que la consulta de la Diagonal enlloc de ser una festa per la democràcia esdevingui un error provocat per la manca de convicció cap a la utilitat de les consultes ciutadanes', i lamenta que 'el principal error' de l'alcalde Hereu ha estat 'utilitzar la consulta com una operació d’imatge i menystenir el seu valor democràtic'.

En aquest sentit, Portabella s'ha afegit a la resta de l'oposició i ha demanat que s'identifiquin els responsables davant 'la mala imatge que s’està projectant sobre les essències democràtiques de la ciutat'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Àlex fletxa Gràcia
14 de maig de 2010, 10.28 h

Sí, home, ara és culpa d'ERC. Tu pots tenir una bona idea, com el Bicing, però qui la gestiona i desenvolupa és l'equip de govern, no pas l'oposició. És l'oposició la qui ha fer les obres als carrers? és l'oposició la qui ha de dir als tècnics com han de fer les coses? exvotant (si mai ho has estat), no tot val per a criticar qui vols criticar. No crec que hi hagi ningú més emprenyat ara mateix que ERC per tot plegat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
14 de maig de 2010, 07.06 h

Donç el primer que hauria d'assumir responsabilitats ets tu, Portabella, perqué si bé l'Hereu ha sigut el gestor del desastre, tu Portabella, ets el pare de la criatura.

Però ja ho sabem, demanar a la gent d'ERC responsabilitats és com demanar peres a l'om. Vosaltres sempre com el capità aranya, que embarca a la gent i després abandona el vaixell i mira cap a un altre banda, no fos cas que s'embrutissin aquestes mans tant netes i polides.


Valora aquest comentari:   votar positiu 25   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.