directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 08:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

No tots som iguals davant l’insult

La jungla del procés a vint-i-cinc setmanes del dia D. Alguns personatges d’aquests set dies: Joan Carretero, Ada Colau, Daniel Fernández, Jorge Fernández Díaz, Javier de Godó i Felipe González.

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 14 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre ( @Granollacs ) Arxiver i Historiador.- Després de mesos d’insults constants a les xarxes socials, ara hem descobert que cal prendre mesures només si l’agreujat  és de la casta superior, especialment, si és polític i mesetari, que encara hi ha categories. Immersos de ple en la campanya electoral, la setmana ha vingut marcada per l’habitual intercanvi dialèctic entre els protagonistes , però sobretot per la irrupció de nous convidats a un debat sobre el nostre camí cap a la plena sobirania que, a desgrat del dependentisme , ja ha entrat de ple a l’agenda europea. Aquests són alguns dels personatges clau de la setmana.


Comparteix
   


Etiquetes

Carretero, Joan (president de Reagrupament).
Contra-exemple de futur.
L’entrada de l’exconseller Carretero en campanya ha estat de les que fan època. En un discurs que fa honor al títol del seu article (“Joc de mans”) ha acabat per concloure que tots els independentistes estem obligats a votar la candidatura europea de CiU si és que no volem posar-nos al servei de la caverna i de Duran i Lleida. Després que, el 25-N del 2012, fixés clarament la voluntat ferma (d’una àmplia majoria del país) que el procés independentista tingui un caràcter marcadament transversal, sense apropiacions personals de ningú, ni de cap força política, carregades com aquesta del doctor només fan que d’exemple perfecte d’allò que cal evitar: disparar-nos entre nosaltres, especialment, si ve marcat pel passat. Desgraciadament, les rutines no són fàcils de modificar.
 
Colau, Ada(activista pels drets humans a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca).
MIracle des de baix.
La trajectòria d’aquesta activista social al llarg dels darrers anys ha estat un autèntic exemple que omple d’esperança. En donar-se a conèixer, no era gens difícil connectar amb la seva denúncia, tot i la consciència de la dificultat que una reivindicació que afecta molt intensament, però no molt extensament (els desnonaments), pogués aplegar un consens social tan gran en temps de crisi, que precisament criden a l’individualisme. Però, tot i ser objectiu de les vexacions dels peons de l’establishment, amb la seva contundència i veracitat, Ada Colau ha esdevingut un veritable símbol. Ara, ha anunciat que abandona la primera línia de la PAH i que no entrarà en política. La trobarem a faltar.
 
Fernández, Daniel (ex-secretari d’organització del PSc).
Si volem un nou país.
El fiscal demana dos anys de presó i sis d’inhabilitació per tràfic d’influències i prevaricació per a qui fa només uns mesos era “in pectore” el número dos del partit dels socialistes, juntament amb els germans Bustos i l’alcaldessa (encara) de Montcada i Reixac Maria Elena Pérez. El primer, presumptament, va fer de mitjancer (“hay que colocarla”, deia en les escoltes telefòniques intervingudes) a fi designar, tot manipulant un concurs públic, una coneguda del segon a l’Ajuntament de la tercera. Sense dubte, una de les reformes imprescindibles que, gairebé per sí soles, justifiquen la construcció d’un nou país, és una revolució que ens porti a una administració pública conformada pels principis de mèrit i capacitat, on sigui eradicada la provisió de llocs de treball per via digital. Hi ha molta feina per davant.
 
Fernández Díaz, Jorge (ministre de l’Interior espanyol).
Bomber piròman.
El ministre més llefiscós del present govern espanyol amenaça ara amb limitar la llibertat d’expressió a les xarxes socials. La memòria els posa en alerta: som en campanya electoral i els fan por. De fet, qualsevol expressió de discrepància. Es tracta d’aprofitar el clima creat per l’assassinat de Lleó per fer passar bou per bèstia grossa, de confondre la ja existent capacitat de persecució penal i, fins i tot, el judici moral que mereix qualsevol expressió que atempti contra la dignitat dels altres, amb el dret a exercir-ne una mena de control preventiu. És una idea molt, molt xunga, especialment, provenint d’algú amb el nivell moral del ministre de l’Interior, especialitzat en la guerra bruta contra nosaltres. Fer-lo a ell guardià del ramat és tant com lliurar-nos directament als llops.
 
Godó, Javier de (comte de Godó i president del grup del mateix nom).
Perdent gas.
Aquesta setmana el panorama dels mitjans ha rebut un sotrac important amb la retirada del projecte, per part de la Generalitat, consistent a lliurar a mans del Grup Godó el suculent pastís publicitari de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals: la marxa enrere suposa un èxit de la mobilització dels treballadors de l’ens, però també un seriós toc d’atenció al viratge, enfollit en pro de la tercera via, emprés per “La Vanguardia” sota la nova direcció d’en Màrius Carol. Curiosament, la notícia va saltar al dia següent d’una enquesta fantasma (com totes les del diari, que mai publica la informació d’abans de la cuina) en la qual, el mateix responsable va reconèixer sense manies que havia rebaixat la intenció directa a favor del Sí, que superava fins i tot la registrada pel darrer baròmetre del CEO.
 
González, Felipe (expresident espanyol).
Rebentar el PSc.
Ell sol, el personatge a qui continuen votant directament milers i milers de catalans d’edat avançada i baix nivell cultural a determinats indrets del país, tira pel dret, encara que signifiqui carregar-se la campanya dels socialistes catalans. Si causa hilaritat la cínica crítica de les retallades als cartells, bàsicament, perquè les van iniciar ells mateixos (amb reforma de la Constitució inclosa per blindar-les), ara l’expresident espanyol apunta a un govern de coalició amb els populars, tot i que el lema de campanya del PSc és “aturem Rajoy”. De traca. Pel que fa a la qüestió nacional, a més, ja se sap, es tracta d’aturar Rajoy, amb qui en realitat van de la mà per impedir-nos decidir el nostre futur polític democràticament. Alegria.
 
Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del procés al seu bloc Per a bons patricis.
 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
vladimir fletxa Odessa
18 de maig de 2014, 19.09 h

#18 torna a Mongolia, mongol


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
18 de maig de 2014, 17.00 h

ASI CONSIGUIO EL REY DE ESPAÑA EL CONTRATO DEL SIGLO

La licitación más golosa de la Historia a favor de la industria española requirió la implicación personal del monarca. Los telegramas y conversaciones telefónicas con el rey Abdulá de Arabia Saudí fueron determinantes para que la concesión del AVE La Meca-Medina fuese finalmente a parar a manos españolas.

Después de seis años de duras negociaciones y una competencia feroz con otros cuatro consorcios extranjeros, las alarmas sal... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
vladimir fletxa Odessa
18 de maig de 2014, 15.42 h

#16 pobre tarat


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
18 de maig de 2014, 13.53 h

#15

¿Por que aun siendo tontos no lo son tanto como tu?

Si hicierais eso ,seriais tratados como Crimea.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Peter fletxa Lleida
18 de maig de 2014, 13.31 h

#14 Com dimonis ho fem veure als nostres politics?
DUI, d'una vegada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Synera fletxa Barcelona
18 de maig de 2014, 05.52 h


DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI, DIU i DIU
ALS USA ELS HI HA ANAT MOLT BÉ

FETS:

I) Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
PERE fletxa lleida
17 de maig de 2014, 21.03 h

1r - Referendum i DUI o al inrevés
2n- Procés constituient
3r- República catalana independent.

Això s'ha de fer ara. NO podem esperar més, ens estem ofegant!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
17 de maig de 2014, 17.52 h

Ante el comienzo de la campaña electoral para las elecc.europeas , desde la Resistencia hacemos un llamamiento para que los pueblos voten por las opciones que representan un avance sustancial hacia la libertad y la instauración de una plena democracia.
Estas formaciones, las que luchan por los nobles ideales de libertad, independencia de las naciones ocupadas por el estado español, y por la consecución de una democracia plena en el contexto de una libertad verdadera de las naciones, son las... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
17 de maig de 2014, 16.34 h

Buchanan: "Votar en Cataluña para decidir si se es parte de España no es democracia"
El profesor de Filosofía y Derecho de la Universidad de Duke (EEUU) y especialista en procesos de secesión rechaza el planteamiento de "una nación, un Estado". Buchanan apunta que los independentistas "tendrán que demostrar" que el Gobierno "no es razonable, que es inflexible, que no les ha tratado bien, y que está rechazando algo que es razonable"; y considera que eso todavía no lo han hecho.
Allen Buc... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
FRANCESC fletxa Gavá
17 de maig de 2014, 16.30 h

Fernàndez Díaz és, evidentment molt llefiscós. Que sigui el ministre més llefiscós no crec que pugui afirmar-se rotundament, perquè té una competència ferotge. En un govern de PP, en el que els ministres són d'aquest partit, el partit dels ministres de Franco i els seus successors, amb un Ruiz Gallardon, una Fátima Bañez, un Motoro, un Wert, un Soria, enmig d'altres indesitjables, és molt difícil saber qui és el més llefiscós de tots. En tot cas jo proposo una votació a veure ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.