directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Desenes de personalitats clau del país demanen una candidatura unitària independentista

Signen el manifest diverses medalles d'Or de la Generalitat i Creus de Sant Jordi · Tot plegat podria afavorir el salt definitiu a la política de Joan Laporta

Comentaris 29  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 18 vots )
carregant Carregant

Una seixantena de personalitats molt rellevants del país, entre ells diverses medalles d'Or de la Generalitat, com Moisès Broggi o Montserrat Carulla, Creus de Sant Jordi com Heribert Barrera o l'expresident del FC Barcelona Agustí Montal, així com els premi d'Honor de les Lletres Catalanes Joan Solà i Antoni Badia i Margarit, Raimon Panikkar o l'exsocialista Xavier Rubert de Ventós han promogut un manifest que demana la unitat de l'independentisme per 'treballar units' al Parlament 'amb l'objectiu prioritari de constituir un Estat català'. Els prohoms signants del manifest creuen que la celebració d'una 'conferència unitària per a la independència' podria ser el camí per la candidatura de consens.
manifestació estelada independència
Comparteix
   


Etiquetes
De la mateixa manera, defensen que 'la independència és l’única solució que permet resoldre de manera definitiva el problema històric entre Catalunya i Espanya'.

El Manifest a favor d'una conferència nacional del sobiranisme es presentarà dilluns vinent, i s'hauria promogut des de l'entorn de Reagrupament per afavorir el salt definitiu a la política de Joan Laporta.

Els promotors del manifest són Heribert Barrera, Agustí Bassols, Joan Blanch, Moisès Broggi i Oriol Domènech, i l’han signat, entre molts altres, Antoni M. Badia i Margarit, Joan Solà, Joan Pere Viladecans, Oriol Bohigas, Montserrat Carulla, Amèlia Trueta, Raimon Panikkar, Xavier Rubert de Ventós, Antoni Ros Marbà, Josep M. Ainaud de Lasarte, Agustí Montal, Francesc Vicens i Jacint Ros Hombravella.

Els signants, que no tenen relació amb la política activa i refusen tot tipus de càrrec, volen fer una crida a tots els grups, moviments, partits, associacions i plataformes independentistes perquè es posin d’acord per a presentar una candidatura transversal i equilibrada que motivi els abstencionistes i sigui capaç de dur al Parlament un grup de diputats que, sense renunciar a les seves ideologies personals, es comprometin a treballar units amb l’objectiu prioritari de constituir un Estat català.

Segons ells, la celebració d’una conferència unitària per a la independència, amb la participació activa de membres acreditats de plataformes i associacions sobiranistes i dels impulsors de les consultes populars podria ser el camí per arribar a aquesta candidatura de consens. Tots ells comparteixen el 'convenciment' que 'la independència és l’única solució que permet resoldre de manera definitiva el problema històric entre Catalunya i Espanya, aturar l’espoli fiscal que limita el creixement del país i establir els fonaments d’una convivència justa, digna i en peu d’igualtat'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#29
atlasac fletxa Vila-real
15 de maig de 2010, 10.49 h

AQUESTA SI QUE ES LA MEVA LLUÏTA..(GRACIES A TOTS)

Ja saps que aquesta NO es la meva lluïta, per tant, sols us donaré algún camí perque si el voleu seguir, es allò "l ´ambició trenca el sac" la veritat, que estava BEN AMAGADA...sols hi haurà un camí, però amb els "cervells de borrego que han fabricat....." bé sols queda UNA ALTRA NOVA REPUBLICA, e implantar el SOCIALISME, nóóóó el SOCIOLISTO ni el COMUNISME....si logro ser LLIURE ja us ajudaré també amb això....MAREEEEE QUE L... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
PLEGUEU JA! fletxa Barcelona
14 de maig de 2010, 21.39 h

#26 Quan deixareu pas a la gent que de veritat vol la independència i que no està cremada per haver pactat amb el PSC i fet president a Montilla. Ja esteu amortizats. Les sigles no són vostres. I si seguiu entestats en voler ser els únics i millors que ho han fet tot bés us carregareu fins i tot les sigles. De fet el lifting d'amagar republicana i Catalunya ja va ser molt fort. Ja no teniu el suport popular, ni el del conjunt dels independentistes, ni el dels intel.lectuals. A què espereu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
14 de maig de 2010, 21.37 h

Encara no n'hi ha prou de personalitats


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
MARIA M. fletxa Barcelona
14 de maig de 2010, 19.50 h

Molt be lo de la unitat independentista. Es un proposta feta des de la societat civil que es repeteix cada cert temps....i que dura el que dura un gat, tancat dins una gàbia de plena de llops.
Molt bona la proposta encara que sigui repetitiva en el temps i amb el pas dels anys. Però si, SI que si val la pena tornar.ho a intentar i mes avui que sembla ser que els independentistes surtin com a bolets i de tot arreu i racó de la nació, encara que desprès la majoria d'ells acabi donant el seu v... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Marcel fletxa Barcelona
14 de maig de 2010, 19.43 h

És una excel·lent notícia. S'apropa el dia de la llibertat. Cal que la força de les Consultes i la societat civil sobiranista es reflecteixi al Parlament. Per història i per dignitat, vegeu: perabonspatricis.blogspot.com


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
14 de maig de 2010, 18.47 h

Tot el meu suport a tots els qui vulguin que Catalunya sigui un estat mes d'Europa! Als altres, als que no vulguin la llibertat de Catalunya, ja s'ho faran!

Visca la Constitució catalana!
Visca la llibertat!
Visca Catalunya estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
CIU=PP fletxa bcn
14 de maig de 2010, 18.28 h

Joan. Una societat civil que no pot ni organitzar una manifestació de 10.000 persones per anar a Ginebra?
Et recordo que ERC va oferir-se a CiU durant les dues darreres legislatures d'en Pujol, i CiU va preferir recolzar-se en el PP.
Llavors no et vas decebre?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
14 de maig de 2010, 17.10 h

Jo ja he perdut la confiança en la política després de veure com dos cops, tot el Parlament de Catalunya, inclós ERC, votava en contra de fer un referèndum independentista. El primer cop va ser el juny passat i el segon al desembre i a les notícies poca ,per no dir gens, va aparèixer. Amb això s'ha demostrat que la independència no s'aconseguirà per la via política sinó per l'esforç de la societat civil. És clar que seria bonic que totes les formacions polítiques independentistes ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Helena fletxa Barcelona
14 de maig de 2010, 15.55 h

Fins i tot els intel·lectuals més prestigiosos d'aquest país ho diuen. Els que no tenen amo ni senyor, és a dir que no cobren de ningú i són tan grans que poden dir allò que pensen sense por de ningú. Laporta és el líder que hem esperat durant anys. No el deixem escapar ara. No el malmetem. Qualsevol dels qui l'ataca, ataca Catalunya i la que serà darrera oportunitat durant molts anys.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Maria fletxa Barcelona
14 de maig de 2010, 14.55 h

Una nova crida nacional, ara Puigcercós, Laporta, Carretero i tots els independentistes
http://www.directe.cat/editorial/20529/per-una-nova-crida-nacional


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.