directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 08:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'alcalde d'Horta acusa Montilla, Saura, Carod i Boada de pressionar-lo perquè rectifiqués sobre la descoordinació

En el transcurs d'un sopar que van fer la nit de la tragèdia als Ports · Ferràs havia lamentat públicament 'la descoordinació i la relaxació' dels comandaments de l'extinció de l'incendi

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

L'alcalde d'Horta de Sant Joan (Terra Alta), Àngel Ferràs, ha testificat davant la jutgessa que en un sopar, la nit de la tragèdia als Ports, el president de la Generalitat, José Montilla, el vicepresident Carod-Rovira i el conseller Joan Saura, el van pressionar perquè canviés les declaracions que havia fet lamentant 'la descoordinació i la relaxació' dels comandaments de l'extinció de l'incendi. Segons Ferràs, aquestes pressions van continuar per part del secretari general del Departament d'Interior, Joan Boada, durant dos dies més. Els fets, per a l'advocat Pau Simarro, 'són inadmissibles' i confirmen les sospites de l'acusació particular sobre 'la manipulació de testimonis' per part del Govern.
àngel ferràs, alcalde, horta de sant joan
Comparteix
   


Etiquetes
Ferràs també ha ratificat que al Centre de Comandament Avançat (CCA), a primera hora de la tarda del 21 de juliol, no hi van trobar cap responsable que prengués decisions just quan el foc es va descontrolar i quan es van viure els moments més crítics de l'incendi. 'Sempre he intentat explicar el que vaig viure i el que vaig veure', ha dit l'alcalde d'Horta a la sortida dels jutjats de Gandesa. També ha insistit que ningú el va avisar sobre la revifada del foc i que va ser l'excés de fum que envaïa el poble el que el va alertar. 'Quan vam arribar a la Farinera (CCA) només volia parlar amb algun comandament perquè ens expliqués què havia passat i què s'estava fent. La sorpresa va ser que allí no hi havia cap comandament i el personal que hi havia no sabia on estava i es trobaven desemparats. Em va saber molt greu que un capità abandonés el vaixell en un moment crucial com el que estava passant', ha dit.

Finalment, Àngel Ferràs ha explicat a la jutgessa de Gandesa on, quan i de qui hauria rebut pressions perquè deixés de parlar de 'descoordinació i relaxament' després que es produís la mort dels cinc bombers del GRAF Lleida en l'incendi d'Horta. L'alcalde ha dit que en un sopar que va compartir amb el president Montilla, el vicepresident Carod-Rovira, el conseller Saura i el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, li van insistir perquè canviés les seves declaracions d'aquell dia. Ferràs ha assegurat que 'no sabia el que estava a punt de passar i que més tard sabríem. Les meves declaracions eren fruit del que vaig veure al migdia i no ho puc canviar'.

Després de la declaració d'Àngel Ferràs, l'advocat Pau Simarro creu que es confirma l'absència dels comandaments al CCA i al Punt de Trànsit i ha insistit en criticar la decisió de Delta 0 d'anar al rescat de veïns quan ho hauria pogut fer qualsevol altre auxiliar. Segons Simarro, amb el testimoni de l'alcalde d'Horta es constata que 'al CCA no hi havia ningú que pogués prendre decisions perquè ni el cap hi era'.

Les pressions a Ferràs per part de membres de Govern, confirmen, per a Simarro, les sospites de l'acusació particular sobre la manipulació de testimonis per part de la Generalitat. 'Li van demanar expressament que canviés les seves declaracions, és una pretensió de manipular gent tan rellevant com un alcalde i és una qüestió inadmissible', ha assegurat l'advocat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
16 de maig de 2010, 11.14 h

#2 Quina llàstima de País, en mans d'aquests bocamolls incompetents.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Carmen fletxa Amposta
14 de maig de 2010, 21.21 h

I els sindicats de bombers que demanen la dimissi´´o d'alts càrrecs del Tripartit també són de CiU? I els pilots que han dit que podien haver salvat a tothom si se'ls hagués avisat també són de CiU?? I els bombers d'Aragó que van dir que el protocol seu els va salvar però el nostre els va matar també són de CiU? I la telefonista del Centre d'emergècies que va dir que allò era uncaos també era de CiU? I el cap de bombers voluntaris tb era de CiU? US HAURIA DE FER VERGONYA MISERABLE... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Pep fletxa Alt Empordà
14 de maig de 2010, 17.30 h

De quin partit és aquest alcalde? CiU oi... no hay que desir nada mas!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Julià fletxa Barcelona
14 de maig de 2010, 15.19 h

Si la jutgessa té el que ha de tenir un jutge hauria d'inhabilitar per sempre per a cap càrrec públic i/o electe, a tots els membres del Tripartit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.