directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 10:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

El Cercle d'Estudis Sobiranistes es constitueix en fundació amb dos milions d'euros en aportacions privades

Neix amb prop d'un centenar de col·laboradors

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El Cercle d'Estudis Sobiranistes s'ha constituït aquest dijous legalment com a fundació, amb el vocal del CGPJ Alfons López Tena com a president i el professor de dret constitucional de la UPF Hèctor López Bofill com a vicepresident executiu. Aquest 'think tank' ha fet públic els noms de part dels seus col·laboradors, que segons López Bofill ronda el centenar. A nivell econòmic, López Tena ha explicat que han rebut vuit aportacions d'empreses i despatxos professionals que pugen a 2 milions d'euros.
cercle d'estudis sobiranistes
Comparteix
   

La seu d'Òmnium Cultural ha servit d'escenari perquè president, vicepresident executiu i secretari, aquest últim càrrec per a Roger Albinyana, que també és director de la fundació, formalitzin el Cercle d'Estudis Sobiranistes com a tal i tots tres es constitueixin com a membres, de moment únics, del seu patronat. Un acte que s'ha volgut fer de forma solemne, amb el notari present, fent lectura de l'acta fundacional, en la qual es deixa clar que l'objectiu de la fundació és 'promoure la independència de Catalunya i la seva constitució com estat independent dins de la Unió Europea (UE)'.

De fet, López Tena ha deixat clar que el projecte té com a objectiu la independència del Principat, i no dels Països Catalans. 'No és un problema de no creure-hi', ha assegurat, sinó de 'viabilitat per fer-ho'. En aquest sentit, creu que han de ser el País Valencià i les Illes Balears qui han de prendre la decisió i 'no es pot imposar des de Catalunya'. López Bofill ha volgut recordar que el mateix López Tena és d'origen valencià.

Formalment, la fundació comença la seva activitat amb una dotació inicial de 30.000 euros, segons l'acta notarial. Però López Tena ha explicat que s'han rebut aportacions per valor de 2 milions d'euros. Es tracta de vuit donacions de 250.000 euros cadascuna d'empreses, despatxos i particulars, que no ha volgut desvetllar, a excepció de la que ell mateix ha aportat. De fet, el vocal del CGPJ també ha donat a la fundació els beneficis del seu llibre 'Catalunya sota Espanya'.

Uns diners que han de servir per finançar les activitats del Cercle, que inicialment passen per l'elaboració d'una proposta de llei de referèndums. López Tena ha explicat que en aquests moments s'està en una fase de 'pluja d'idees'. La seu social de la fundació estarà a la Gran Via de les Corts Catalanes número 583, tot i que no serà operativa fins el proper 1 de novembre.

Cap al centenar de col·laboradors


Segons Héctor López Bofill, el Cercle compta ara com ara amb gairebé un centenar de col·laboradors. De tota manera, la llista facilitada inclou una cinquantena de noms. Els promotors han explicat que alguns dels col·laboradors, pels seus càrrecs de caràcter institucional, han preferit no fer pública la seva col·laboració.

Entre els col·laboradors hi ha els exconsellers Agustí Bassols i Carme Laura Gil, escriptors i periodistes com Roger Buch, Isabel Clara-Simó, Vicent Partal, Jordi Cabré i Patrícia Gabancho, o el president del Centre Andalús de Sant Boi i dirigent dels Altres Andalusos, Pedro Morón de la Fuente. A la llista també s'hi inclou l'empresa Vicenç Pedret, l'exsecretari general d'Afers Exteriors de la Generalitat, Albert Royo, o el doctor en economia Ramon Tremosa. També hi és present el diputat al Parlament Albert Batalla, o exdiputats com Pilar Dellunde, Jaume Manel Oronich o Carles Puigdomènech.

El 12 d'octubre


La fundació s'ha constituït un dia abans de la celebració del Dia de la Hispanitat. Una festivitat, ha assegurat López Tena, que respecten, perquè és 'la festa nacional d'un país que respectem, amic, amb qui voldríem tenir unes relacions del que suposa un veïnatge i una aliança d'estats iguals a la UE'. 'Celebrem la festa nacional espanyola, igual que la portuguesa, la de Dinamarca o el 4 de juliol', ha dit, en aquest cas últim 'símbol de la llibertat i la independència al món'.

Reunió amb expresidents


Aquest dijous, els promotors de la nova fundació han explicat el projecte a l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, i ja tenen a l'agenda una trobada, per dijous de la setmana que ve, amb Pasqual Maragall. Després d'haver-se vist amb Mas i amb Carod, el Cercle té pendent veure's amb PSC i ICV.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
16 de gener de 2014, 23.27 h

La millor notícia, pels catalans, d'aquest 2014. Gràcies patriotes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Marcel·lí Ferrer fletxa Vilanova i la Geltrú
15 d'octubre de 2007, 15.48 h

Ja era hora, molt bé!!!!!
On cal apuntar-se per col·laborar?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
15 d'octubre de 2007, 10.42 h

molta sort i que la pluja d'idees (bones) sigui un fet.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jo fletxa Barcelona
14 d'octubre de 2007, 22.19 h

Molta sort!!!!

Sembla que per fi s´estan fent les coses bé. Existeix sobirania i progres que aglutina a les persones anònimes. La plataforma pel dret a decidir agrupa a les entitats i aquesta nova plataforma agrup a les elits.

Bona feina.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
14 d'octubre de 2007, 21.16 h

La sobirania d'un país s'ha de construïr justament d'aquesta manera. Fent-ho poc a poc, de forma seriosa, amb gent capacitada al davant i que s' hi vagi sumant gent. Si es vol fer a través dels partits ser`s un fracàs total per


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
14 d'octubre de 2007, 19.17 h

bé, bé , bé!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.