directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 13:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

#Europees2014 Ni Manuel Valls salva el PSC

El primer ministre francès, en plenes retallades a França, defensa que el seu govern fa "una política d'esquerres" mentre que la de la Comissió Europea és "de dretes"

Comentaris 28  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El primer ministre francès, Manuel Valls, ha assegurat que Europa "necessita unitat i solidaritat". "No permetem que es produeixin noves fractures", ha afirmat "especialment aquí a Barcelona i Catalunya". "Allò que ens uneix ens enforteix; el que ens divideix ens debilita", ha conclòs en les poques paraules que ha pronunciat fent referència al cas català. A més, el primer ministre ha defensat les mesures que tira endavant el seu govern: "Si voleu veure una política d'esquerres mireu el que fem a França, si en voleu una de dretes mireu la CE". Valls ho ha dit en el míting més internacional del PSC i del PSOE, al costat , entre d'altres, de Martin Schulz, Elena Valenciano i Felipe González. 




Comparteix
   

Record de Valls als seus orígens catalans, gir cap a l'economia i un paràgraf en clara referència al procés català, en un míting al pavello de la Vall d'Hebron amb 3.000 persones."Recordem-nos sempre, i especialmet aquí a Barcelona i Catalunya, que "Europa té la necessitat d'unitat i solidaritat'. 'No permetem que es produeixin noves fractures", ha exclamat el primer ministre en un dels fragments dels discurs que ha pronunciat en castellà -també ha parlat en català i en francès.

"Allò que ens uneix ens enforteix; el que ens divideix ens debilita", ha resolt el primer ministre francès. En aquest sentit ha apel·lat a "saber combinar el combat per les cultures -el discurs escrit deia 'identitats'-, que és legítim, per fer més pes a escala europea i mundial".

Polítiques de dretes i d'esquerres

Valls, que ha recordat Felipe González com a referent i ha explicat que va conèixer Valenciano als 80, ha entonat també un discurs més econòmic. El primer ministre francès, que acaba d'aprovar un pla de retallades de 50.000 milions d'euros, ha assegurat que les mesures que "reorienten" l'economia són "indispensables" i que s'han "d'ampliar", així sí sense deixar de banda la justícia social. Per això ha tret pit d'haver impulsat contractar 60.000 professors en deu anys, de gravar les rendes més altes, d'haver salvaguardat els pensionistes i la sanitat. "És un esforç únic a Europa".

I per tot plegat ha afegit: "Si voleu veure què es una política d'esquerres mireu a França, i si voleu veure una política de dretes, mireu la CE". "La política que porta a terme el meu govern, i ho dic aquí, és una política d'esquerres que assumeix el reformisme", ha afegit en apostar per una Europa també d'esquerres que faci president de la CE Martin Schulz. Vol de fer deixar enrere una Brussel·les "no suficientment protectora, sense claredat i coherència que s'ha mostrat burocràtica i llunyana".

El nen nascut a Horta que torna com a primer ministre

"La vida et depara sorpreses meravelloses, com ho és el fet de retrobar-vos aquest vespre a Catalunya, a Barcelona, per un magnífic moment militant". Amb aquestes paraules, pronunciades en català, ha encetat el discurs de Valls, que ha continuat: "El nen, el jove, nascut a Barcelona, en aquest barri, mai hauria pensat que tornaria aquí en qualitat de primer ministre de la República Francesa".

Valls també ha volgut deixar clara la seva identitat: "Sóc espanyol i català de naixement però plenament i apassionadament francès, per elecció, perquè així ho vaig escollir, decidir, quan tenia 20 anys". El primer ministre s'ha mostrat "orgullós" de la França que ha fet "possible que un home el nom i cognom del qual són aquí tan familiars accedeixi al cap de govern del seu país". "Això és França, però això també és Europa", ha reblat.

Valenciano i González, amb el PSC

La candidata del PSOE a les eleccions al Parlament europeu, Elena Valenciano, ha cridat a donar suport als vots socialistes perquè és un vot "sense fronteres, de l'Europa sense fronteres, cap frontera", ha assegurat en un discurs força breu. Valenciano també ha afirmat categòrica només d'arribar que els socialistes espanyols, francesos i alemanys s'han desplaçat a Barcelona "per dir-vos al PSC que estem amb vosaltres i que us necessitem i us estimem per construir Europa".

Qui també ha enviat un missatges als socialistes catalans ha estat l'expresident del govern espanyol, Felipe González, que s'ha encarregat de tancar l'acte. En dues ocasions, ha aplaudit la tasca del PSC i en especial la del primer secretari del partit, Pere Navarro. "Tens la meva solidaritat i el meu suport en aquesta travessia", "el que intenta d'eviar un xoc d'incomprensions o de cegueres voluntàries ho passa malament" fins que la societat s'adoni que ha de parar, ha defensat, i optar pel "camí" del federalisme socialista.

A banda de Valls, Schulz, Valenciano i González, també han intervingut el primer secretari del PSC, Pere Navarro; els candidats del PSC a les europees, Javi López i Esther Niubó, i el candidat a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#28
Synera fletxa Barcelona
23 de maig de 2014, 05.54 h


DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI, DIU i DIU
ALS USA ELS HI HA ANAT MOLT BÉ

FETS:

I) Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
22 de maig de 2014, 21.29 h

http://www.youtube.com/watch?v=LxL04cOxuoU

http://clistenes.files.wordpress.com/2010/04/sacro-imperio-romano-germano1.jpg
http://www.elblogdesociales.com/wp-content/uploads/2010/07/europa1000.jpg


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
moregons fletxa tarragona
22 de maig de 2014, 21.12 h

que nestà de fotut el psoe. catala, que vindre a ajudarlos aquest Manuesl Valls, i el "sevillano" que cony fotìa amb aquest miting? Si fà dos dies que deìa de una coaliciò ppsoe, es la millor opciò per la espaÑa. No podràn parar el proces català ni ells, ni el rey amb les seues constans visites a la nostra Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
MG fletxa Girona
22 de maig de 2014, 21.04 h

#19
1670 espectadors asseguts no és una gran cosa. Sobretot si es té en compte que els socialiste varen portar totes les Patums que van trobar per donar una imatge de solvència i rellevància que avui a Catalunya ja no tenen. Son poca gent per la població de Barcelona. Representen menys d'un 1 per mil.
Cal tenir en compte que des del partit, en aquests casos, sempre truquen als militants i simpatitzants perquè hi vagin. Ho sé perquè jo havia estat amb ells i m'havien trucat més d'una ve... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
B.Urleta fletxa Pobrets, els franquistes, si són així d'obtusos no és per culpa d'ells, sinó de la PÈSSIMA escola castellana, la pitjor d'Europa sense discussió.
22 de maig de 2014, 19.15 h





#23 . . . Aaaah , . . . puèèè . . . bieng, puè bale, puè malegro . . .





Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Aragoneses Orientales, fletxa LA VERDAD OS HARA LIBRES. . . . . O AL MENOS UN POCO MENOS TONTOS
22 de maig de 2014, 19.00 h

Detingut un balaguerí per abusar sexualment de tres nenes menors d'edat
Els fets es van destapar quan una de les nenes va explicar als seus pares que li havien fet tocaments


http://www.naciodigital.cat/noticia/69032/detingut/balagueri/abusar/sexualment/tres/nenes/menors/edat


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
jcc fletxa bcn
22 de maig de 2014, 16.18 h

Decidir que cal fer escoltant i veien la campanya, preguntant-me si cal anar a votar el proper 25 de maig. Finalment he trobat una resposta que he plasmat en aquesta entrada del bloc. Cal votar, però amb matisacions.

http://jordicolomines.blogspot.com.es/2014/05/europa-cal-anar-votar-les-eleccions-del.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Hello world from Catalonia! fletxa ......................................
22 de maig de 2014, 15.45 h

https://www.youtube.com/watch?v=7fCqZAnl_jY

Fa vuit mesos de la impressionant Via Catalana, només vuit mesos, i la de coses que estan passant! Estem saccejant l'statu quo provinent del franquisme i dels borbons des de Felip V, i tot això ho estem fent un poble alçat en urnes i donant-nos les mans, Catalunya és la força de la seva gent i per això sé que ho aconseguirem!!!

Ens deien que no podíem, que estava prohi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Hello world from Catalonia! fletxa .............................
22 de maig de 2014, 15.44 h

https://www.youtube.com/watch?v=7fCqZAnl_jY

Fa vuit mesos de la impressionant Via Catalana, només vuit mesos, i la de coses que estan passant! Estem saccejant l'statu quo provinent del franquisme i dels borbons des de Felip V, i tot això ho estem fent un poble alçat en urnes i donant-nos les mans, Catalunya és la força de la seva gent i per això sé que ho aconseguirem!!!

Ens deien que no podíem, que estava prohi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Pep de Rubí fletxa VERGONYÓS PERIODISME
22 de maig de 2014, 13.45 h

Pavelló Municipal d'Esports de la Vall d'Hebron - Viquipèdia ...
ca.wikipedia.org/wiki/Pavelló_Municipal_d'Esports_de_la_Vall_d'Hebron
El Pavelló de la Vall d'Hebron, actualment anomenat Pavelló Municipal d'Esports de la Vall d'Hebron, ... Té una capacitat de 1.670 espectadors asseguts. I directe.cat publicant acríticament les notes de premsa del #psoe xD


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.