directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 23:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Fainé aposta per un "gran acord" entre Catalunya i Espanya

Diu que requereix molta negociació. El president de Caixabank nega que participi en cap conversa i que es dediqui "a fer de lobby"

Comentaris 24  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El president de Caixabank, Isidre Fainé, ha afirmat aquest divendres que aposta per un "gran acord" entre Catalunya i Espanya i ha advertit que això requereix "molta negociació". "La vida són grans acords. Crec en un gran acord perquè Catalunya estigui on ha d'estar i per Espanya perquè sigui bo per a Espanya. I això és molta negociació", ha remarcat Fainé en una entrevista a Catalunya Ràdio. D'altra banda, el president de l'entitat ha negat que ell formi part de cap negociació entre governs espanyols i català. "A mi, si no em crida un president no hi vaig", ha indicat el president de Caixabank, que ha insistit que no es dedica "a fer de lobby".

Comparteix
   


Etiquetes
El diàleg com a eina de la solució, però Espanya no dialoga  

Per Fainé, la relació Catalunya Espanya és "un tema molt complex" i s'ha mostrat confiat "en la capacitat de diàleg dels polítics i en el seny que hem tingut a Espanya i en el món". En l'entrevista, el president de Caixabank ha afirmat que no és de cap partit polític. "Només tinc un partit polític: de la Caixa", ha precisat.

Fainé assegura que Caixabank farà una "oferta raonable" per Catalunya Banc

El president de l'entitat afirma que hi optarà "per responsabilitat" i recorda que fa uns anys ja va absorbir Bankpime

Barcelona (ACN).- El president de CaixBanc, Isidre Fainé, ha confirmat que farà una "oferta raonable" per CatalunyaBanc i ha assegurat que ho farà "per responsabilitat". En declaracions a Catalunya Ràdio, Fainé ho ha justificat perquè es tracta d'una entitat catalana i perquè fa uns anys també es van quedar amb el banc de la petita i mitjana empresa. "No ho farem per Caixa Catalunya? Hi anirem, ho estudiarem i farem una oferta. Ara, és el FROB qui ho ha de decidir", ha subratllat el president de Caixa Bank, que ha negat tenir cap interès pel negoci espanyol de Barclays. "La Caixa sempre estudia totes les opcions, però no hi ha cap operació sobre la taula", ha dit en relació a l'entitat britànica.

"Estudiarem el cas i farem la nostra proposta", ha insistit Fainé, que ha recordat que al llarg de la seva història l'entitat que presideix ha absorbit 77 entitats, motiu pel qual ha assegurat que Caixabank hi té "bona pràctica".

En el cas d'adjudicar-se Catalunya Banc en la subhasta, Fainé no s'ha mostrat especialment preocupat per les conseqüències que portaria a nivell de reestructuració a l'entitat encara nacionalitzada. En aquest sentit, ha assegurat que és molt partidari de tenir oficines, tot i que ha dit que desconeixia si n'hauria de "tancar algunes". 

"Són temes que hi tenim experiència, no m'espanta. Hem de mirar que el que fem no vagi en contra de la Caixa", ha afegit. Per això, ha insistit, Caixabank farà una "oferta raonable" i "que puguem encaixar bé". "Crec que ho faríem millor que ningú", ha afegit.

En l'entrevista a Catalunya Ràdio, Fainé ha garantit que la seu de l'ara Fundació Bancària La Caixa, després de la transformació aprovada aquest dijous al vespre en l'Assemblea de la Caixa, tindrà la seva seu a Barcelona i que mantindrà l'obra social. En aquest sentit, ha explicat que s'ha fet una dació de 6.000 milions d'euros que són "intocables" i que a més, cal sumar-hi els dividends del holding Criteria, amb negocis diversificats "perquè la fundació pugui estar sempre atenent".

Fainé ha comentat que el negoci financer de Caixabank està fent pocs beneficis, com a conseqüència dels darrers set anys de crisi i ho ha atribuït a les elevades provisions, fins a 7.700 milions d'euros, que resten els guanys. "El valor de les coses és la meitat del que era", ha recordat el president de Caixa Bank. 

En relació a la millora dels indicadors econòmics, Fainé ha subratllat que "tots" són positius i ha posat d'exemple els béns d'equip. En aquest sentit, ha dit que el creixement està sent "sostingut", sempre i quan es basi en les exportacions i no en el sector immobiliari, que va patir, ha dit, "una bombolla que tothom anava fent-la". El president de Caixabank ha reiterat que "estem en el bon camí" i ha pronosticat que "l'atur anirà baixant un 1% per any". "Però clar, estem al 25%", ha sentenciat.
 
 
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#24
Jaume fletxa Barcelona
24 de maig de 2014, 19.01 h

PER FER UN ACORD, CAL RESPECTE. ESPAÑA MAI HA RESPECTAT CATALUNYA, i CATALUNYA NO S'EN FÍA (AMB RAÓ) D'ESPAÑA.

En un país racional (p.ex. el Regne Unit) el que demana en Fainé sería factible per la senzilla raó que hi ha respecte als altres, al que pensen, i als seus arguments. La història ha demostrat que España, o millor dit els Gobiernos de España de TOTS els colors, no han i no respecten Catalunya com entitat singular i diferenciada. El que han fet, com estan fent (i de moment p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
24 de maig de 2014, 18.52 h

#20 Sí senyor. Heu reblat el clau. Catalunya ara fa molt d'anys, va fer gran aquesta "institució". Ara ho paga espanyolitzant-se. Fa anys i panys que els vaig traure el compte per botiflers i estafadors. No oblidem el cas de les famoses "Primes Úniques", quelcom semblant a "les Preferents" si bé amb molt menys risc, si bé altíssim risc fiscal perquè ho venien com a diner negre. però que obligà molts impositors a associar-se per a poder defensar-se d'hisenda. La Caixia; en la meva opini... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
24 de maig de 2014, 13.14 h



Comunicado de la Resistencia :

Ante el comienzo de la campaña electoral para las elecc.europeas , desde la Resistencia hacemos un llamamiento para que los pueblos voten por las opciones que representan un avance sustancial hacia la libertad y la instauración de una plena democracia.
Estas formaciones, las que luchan por los nobles ideales de libertad, independencia de las naciones ocupadas por el estado español, y por la consecución de una democracia plena en el contexto de una libertad ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
mario fletxa barna
24 de maig de 2014, 12.24 h

I tan que SI sr. Fainé, però quan siguem un NOU ESTAT REPUBLICÀ.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Ai Senyor! fletxa Barcelona
24 de maig de 2014, 12.10 h

Ara aquest banquer, sí banquer, que s'avé als tripijocs que devalúen progressivament, l'esperit fundacional de la Caixa, excels exemplar de "la pela és la pela", i "el diner no té pàtria", ens parla des de les altures d'aquest gran acord. Miri senyor, baixí al costat del poble, que aquest un cop independentja veurà amb qui i en què fa acords. Ah! i potser llavors tal vegada alguns tornaran a posar diners on fastiguejats de cúpules bancaries disfressades els havien tret..


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
carme fletxa bcn
24 de maig de 2014, 08.42 h

Estic sorpresa, indignada ? no, no val la pena. Però persones com el Sr. Fainé, que pertanyen a la societat " alta " de Catalunya, menystenen el sentiment de tants i tants catalans que s'han manifestat els darrers 11 de setembre. Es clar que ell és un venedor de sabates, segons diu ell mateix, i no entén de segons quins sentiments, tampoc en té l'obligació, és clar !

Com pot parlar d'un gran pacte !! Sr. Fainé estudiï una mica d'història: cada vegada que hem tingut, o hem cregut que... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Luís Sunyer fletxa Badalona
23 de maig de 2014, 20.21 h

Fainé, no juegues con tu pan que de cada 10 clientes que tienes, 8 son del resto de España. No seas inepto e incauto, ANDA !!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
23 de maig de 2014, 20.19 h

ME HE ENTERADO HOY QUE HACE UN TIEMPO EN TVEN3 , UN PAYASO LLAMADO JORDI MOLINS, Y EN EL PROGRAMA SINGULARS PEDIA AYUDA A LOS FRANCESES Y A LOS CHINOS CONTRA ESPAÑA EN CASO DE INDEPENDENCIA " . . . PORQUE ELLOS TIENEN LA BOMBA ATOMICA".
ADEMAS, PROPONIA CEDER EL PUERTO DE TARRAGONA A LA ARMADA CHINA.
NO, NO ES POLONIA. YO TAMBIEN LO HE CREIDO ASI AL PRINCIPIO, ES EN SERIO, ES DE VERDAD.
ESTA SUBTITULADO EN INGLES PARA QUE EN EL EXTRANJERO QUE TANTO OS GUSTA, SE PUEDAN REIR A MANDIBULA BATIENT... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 19
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Juan José Bellido y Mendez fletxa Alkalá de Anares
23 de maig de 2014, 20.16 h

aunque me da un asco tremendo que este payaso sea catalan, creo que tiene razon, hay que acordar prohibir el referendun ilegal que mas quiere una ucraina para españa y ser crimea seguro que quiere ser ruso asesino! fuhrer! cabron! cuanto dinero habra pagado el gobierno catalan para que una militante del pp mate a su jefee


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
23 de maig de 2014, 18.42 h



FAINÉ EL BOTIFLER

Fainé botifler ves-te preparant que la Independencia no s'ens escapará
i com diuen els spaniards " Cuando veas la barba de tu vecino afeitar,
pon la tuya a remojar "
Els catalans ni oblidem ni perdonem,grandissim fill de la gran puta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.