directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 12:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Entre la moviola i el NO-DO

La jungla del procés a vint-i-quatre setmanes del dia D. Alguns personatges d’aquests set dies: Carme Forcadell, Francesc Homs, Pasqual Maragall, Rafael Matesanz, Alberto Núñez Feijoo i Jordi Portabella.

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre ( @Granollacs ) Arxiver i Historiador.-  Aquesta setmana, endinsats en la darrera setmana de campanya, amb una mobilització creixent que omple d’esperança per a demà, mentre els mitjans catalans de la tercera via encapçalats pel diari semi gratuït “La Vanguardia” feien esforços enormes per minimitzar el darrer atac del govern espanyol contra el nostre sistema comunicatiu nacional, hem comprovat com alguns, fins ara, defensors acèrrims de la televisió catalana, sembla com si només ho fossin per a incomodar el govern. Aquests són alguns dels personatges clau de la setmana.
 


Comparteix
   


Etiquetes

Forcadell, Carme(presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana).
#25MVotaConsulta.
Després que la presidenta de l’entitat ha estat ratificada per la pràctica unanimitat dels socis, cal aplaudir amb ganes el fet que l’Assemblea Nacional Catalana, finalment, s’hagi posat les piles molt intensament aquesta setmana per demanar el vot a les europees. Aconseguir que les tres candidatures que defensen la consulta del 9N, és a dir, CiU, ERC i ICV-EUiA, se situïn més a prop del 60 que del 50% dels vots serà fonamental perquè el món conegui la nostra determinació. Necessitem iniciatives de mobilització a tots els nivells; una proposta: estaria molt bé que aquest diumenge votéssim vestits de groc, com a la Via Catalana, i que inundéssim les xarxes socials de fotografies convencionals o de selfies fent la V de votar.
 
Homs, Francesc (portaveu del Govern català).
Més Tercera Via.
No hi ha setmana en la qual els nostres amics espanyols no ens regalin motius sòlids per acceptar de bon grat el manteniment de la dependència. Ara, a compte de l’amenaça de tancament de les emissions en alta definició, de dos emissores culturals de ràdio i d’un nou cop a la reciprocitat amb altres territoris de parla catalana, atès que els canals de la CCMA es deixaran de veure a les Illes Balears: un autèntic bingo per al govern espanyolista del Partido Popular. Encara que els de sempre parlin d’oportunisme, el govern català ha fet francament bé en aixecar la llebre: no podem caure també aquí, com en els inicis dels atacs contra la immersió lingüística, en l’autoengany de dir-nos que no passa res. Perquè massa sovint el nostre voluntarisme reforça el dogal que ens volen imposar.
 
Maragall, Pasqual (expresident de la Generalitat de Catalunya).
Envoltat de cinisme.
La seva participació al míting central de campanya d’Esquerra Republicana (no buscada, si bé coincident amb la voluntat de la nova direcció del partit d’eixamplar el camp en les fronteres del sobiranisme) va provocar diumenge i dies següents un veritable atac d’histèria col·lectiva en els rengles del socialisme dependentista. Desconec quin és el punt de la malaltia cruel en què es troba i sospito que tots els qui han menystingut les seves capacitats i han insultat gratuïtament la seva família també: si més no, no en deuen tenir notícies directes dels qui l’envolten. La hipocresia dels crítics ha estat pornogràfica, tenint en compte que, en la majoria dels casos, es tracta justament dels qui van callar o aplaudir, aleshores sense cap mena de compassió, quan el PSOE va donar l’ordre d’enfonsar-li fins al puny el ganivet per l’esquena.
 
Matesanz, Rafael (doctor en medicina i cirurgia i cap de la Secció de Nefrologia de l’Hospital Ramón y Cajal de Madrid).
Balança d’òrgans.
A Catalunya ningú predica l’aïllament. Tot el contrari, som una comunitat nacional conformada per la barreja i sempre (i cada vegada més) oberta al món, en tot cas, amb les barreres històricament imposades per Castella com a única limitació. Ara, el responsable de l’organització espanyola de transplantaments ens ha recordat que tenim un saldo desfavorable amb Espanya pel que fa a la procedència dels d’òrgans trasplantats als hospitals catalans; gairebé, ens ha amenaçat que en cas d’independència moriríem tots del fetge. De veritat que, arribats a aquest punt del procés, resulta difícil imaginar on poden situar-se els límits de la xaladura als quals poden arribar els “arguments” de l’espanyolisme. Es que pensen aplicar-nos un boicot sanitari i intergalàctic?
 
Núñez Feijoo, Alberto (president de Galícia).
País de desmemòria.
Aquesta figura emergent del Partido Popular, col·lega de condemnats per narcotràfic, famós per concedir entrevistes en les quals oblida les seves funcions i es dedica bàsicament a parlar sobre Catalunya, ha afirmat en campanya que “Espanya no és responsable d’haver tingut una dictadura”. No, segurament deu ser culpa de Zàmbia. Aquesta incapacitat radical per analitzar i assumir el propi passat és precisament allò que els impedeix de fugir-ne esperitats (com volem fer nosaltres) per tal de construir un futur més digne: és també el que explica que milers de joves, espontàniament, es dediquin a expressar vergonyosament el seu antisemitisme quan el seu equip de bàsquet perd una final. I és que Espanya és un país bastit sobre la desmemòria.
 
Portabella, Jordi(líder d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona).
Avançat als nous temps.
Regidor barceloní d’ençà del 1999, setze anys és potser temps suficient. Portabella ha tingut sempre una gran visió estratègica, que li ha permès avançar-se ben sovint als esdeveniments. Fou el primer càrrec local important a arriscar-se a la creació del Tripartit i també el primer a abandonar-lo, després de vuit anys, una vegada constatat el fracàs de l’entesa d’esquerra, en 2007. Ara potser va tocant deixar pas: aquests dies s’intensifiquen els rumors que un tàndem format per Alfred Bosch i Jordi Martí podria convergir per oferir una candidatura renovada de l’esquerra sobiranista a la capital catalana. Temps de suma i de cooperació, més que no pas d’enquistament i de bunquerització.
 
Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del procés al seu bloc Per a bons patricis.
 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
Esteve Francolí fletxa Premià de Mar
25 de maig de 2014, 08.24 h


#13
#14 Vol dir, Dr. Subirós que val la pena preocupar-se de l'Aragoneses? Jo no he estudiat psiquiatria, però m'hi jugaria 1 000€ a que no té cura, perquè està massa malalt. Només ha de llegir els seus comentaris sense cap ni peus. Ni tan sols és capaç d'escriure comentaris que tinguin una remota relació amb la corresponent notícia. Crec que intentar curar-lo, pobre noi, és temps perdut.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Dr. Subirós fletxa metge psiquíatra
25 de maig de 2014, 08.17 h


#12 De fet t'he trobat una plaça , amb habitació edredonada on no et podries fer mal ni que et llancessis de cap contra la paret, però hi ha un problema, i és que val 1 700€ /mes. Ho podries pagar tu o algun familiar teu, un preu així? Respon-me de pressa si no vols que un altre malalt se la reservi abans que tu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Dr. Subirós fletxa metge psiquíatra
25 de maig de 2014, 08.14 h


#12 sí, sí, segur que tens raó, Aragoneses, però no et posis tan nerviós, reiet. Tu procura mantenir la calma i no alterar-te, perquè perjudicaries la teva salut. Jo et prometo que estic fent tot el possible per trobar-te una institució que t'aculli i et doni tractament, si és possible amb monges benevolents que estiguin molt pendents de tu i no et deixin solet ni un minut, ni de dia ni de nit.

Confia en mi, maco, que et prometo que estic fent el que puc. Però de moment no hi ha plac... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
24 de maig de 2014, 23.36 h

Mira que intento daros animos diciendo que guardarais los cohetes para celebrar la derrota del Real Madrid en la Champions, despues de no haberlos podido usar en la Liga, La Copa del Rey, la Champions donde el Barcelona hizo el ridiculo ante todo el mundo.

Pero nada, el RM se lleva su Decima Copa de Europa, 5 de ellas consecutivas en los años 50 en pleno franquismo, lo que es la prueba fehaciente de que el RM era el equipo del regimen franquista y los arbitros y equipos europeos en esa epoca ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
24 de maig de 2014, 12.43 h

Comunicado de la Resistencia :



Ante el comienzo de la campaña electoral para las elecc.europeas , desde la Resistencia hacemos un llamamiento para que los pueblos voten por las opciones que representan un avance sustancial hacia la libertad y la instauración de una plena democracia.
Estas formaciones, las que luchan por los nobles ideales de libertad, independencia de las naciones ocupadas por el estado español, y por la consecución de una democracia plena en el contexto de una libertad ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Synera fletxa Barcelona
24 de maig de 2014, 11.40 h

DIU DIU DIU DIU DIU DIU DIU DIU DIU DIU DIU DIU DIU DIU DIU DIU DIU DIU DIU


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Synera fletxa Barcelona
24 de maig de 2014, 11.36 h

FASES SEGONS LA PREMSA INTERNACIONAL

1. Negació: procés pel qual la persona nega que aquesta hagi de
ser la seva sort.
2. Ira: Fase on la persona va contra tot i es pregunta perquè li ha hagut de tocar precisament a ella.
3. Negociació: Moment en el qual el pacient intenta canviar el seu destí mitjançant promeses a si mateix o a una divinitat.
4. Depressió: Fase d’enfonsament psicològic.
5. Acceptació: Moment que la persona accepta o es resigna amb la seva sort.

THE WALL STREET JOU... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Baldiri fletxa Emporda
24 de maig de 2014, 10.54 h

#7 pobre desgraciat


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
24 de maig de 2014, 10.24 h

Diversos vídeos muestran cómo Ausàs carga tabaco en el maletero de su coche
El 'exconseller' aparece en las grabaciones cargando bolsas en el párking donde se almacenaba la mercancía

El 'exconseller' de ERC y exalcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Ausàs, ha visto este viernes diversos vídeos en los que se le ve cómo carga tabaco en el maletero de su coche. En el último día de juicio contra el expolítico y 12 personas más por un presunto delito de contrabando de tabaco procedente de An... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
DFADSFS fletxa DFASDFASFASD
24 de maig de 2014, 09.48 h

Ara, el responsable de l’organització espanyola de transplantaments ens ha recordat que tenim un saldo desfavorable amb Espanya pel que fa a la procedència dels d’òrgans trasplantats als hospitals catalans;......De veritat que, arribats a aquest punt del procés, resulta difícil imaginar on poden situar-se els límits de la xaladura als quals poden arribar els “arguments” de l’espanyolisme. Es que pensen aplicar-nos un boicot sanitari i intergalàctic?
--------------------------... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.