directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 17:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

A les urnes catalans!

La jungla del procés a vint-i-quatre setmanes del dia D. Alguns personatges d’aquests set dies: Ximo Puig, Alicia Sánchez Camacho, Jaume Sastre, Josep Maria Terricabres, Ramon Tremosa i Ernest Urtasun

Comentaris 24  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre ( @Granollacs ) Arxiver i Historiador.- Les dades avançades del vot per correu, l’audiència del debat electoral a TV3 i les percepcions de carrer fan pensar en un augment notable de la participació a les eleccions d’avui. En efecte, després d’una setmana de pre-escalfament amb el programa europeu, els darrers set dies les candidatures sobiranistes han premut l’accelerador per convocar tots aquells qui vulguin votar el proper 9-N a demostrar aquest diumenge davant del món que som una àmplia majoria democràtica. No ens convé desaprofitar cap oportunitat! Aquests són alguns dels personatges clau de la setmana.


Comparteix
   


Etiquetes

Puig, Ximo(secretari general del PSPV-PSOE).
Homologació dependentista.
Els socialistes valencians fa vint anys que no aixequen cap. Han estat col·laboradors necessaris d’una de les èpoques més funestes de la història del país. Aquesta setmana el seu líder ens ha ofert un exemple claríssim del motiu fonamental. Són incapaços d’oferir una alternativa. De criticar l’anticatalanisme visceral que el dependentisme valencià ha marcat a foc en l’imaginari col·lectiu d’aquell país. Puig s’ha afegit amb alegria a construir una realitat paral·lela de suposada agressió independentista a Raimon, tot seguint, també en això, l’estela del PP i d’UPyD, alhora que la Cospedal acusava el president Mas d’atiar l’odi. Objectiu: demonitzar el sobiranisme. Penós, molt penós.
 
Sánchez Camacho, Alícia(presidenta del Partido Popular de Catalunya).
Enfangar el camp.
Es tracta bàsicament de crear confusió. De muntar-la. D’aconseguir un estat de bronca permanent. En realitat, aquest capteniment és un indici clar de consciència de perdedors: es tracta de mirar que passi el temps per no encaixar més gols, conscients que la inferioritat tècnica i numèrica impedeix del tot marcar-ne de propis. La líder dels populars a Catalunya va renunciar fa mesos a la protecció personal dels mossos d’esquadra. Només confia en la policia espanyola. Aquesta vegada, a Vilanova i la Geltrú, escridassada i colpejat el seu cotxe en companyia del ministre Montoro, ha aconseguit victmitzar-sea base d’ignorar el dispositiu acordat per la guàrdia urbana i la policia catalana, sortint al carrer abans del que se li havia demanat i en direcció exactament contrària. Una vegada més, per a aquesta dona val tot.
 
Sastre, Jaume(professor de l'IES Llucmajor i membre de l'Assemblea Docents Illes Balears).
Exemple de coherència.
El passat 8 de maig va començar una vaga de fam amb el propòsit de protestar contra la política educativa del govern balear i en defensa d'una educació digna, de qualitat i en català. Només demana que Bauzà vulgui reprendre el diàleg amb els docents. Des del seu bloc al Directe!cat teniu l’oportunitat de seguir l’hora a hora de la seva acció. En aquells dies (massa freqüents) en els quals la classe dirigent catalana ens apareix temorosa i vacil·lant, aquest mestre ens ofereix una grandíssima lliçó de valentia que dóna continuïtat a les mobilitzacions que la comunitat educativa balear ha dut a terme fins ara. Tot plegat, mentre s’atansa la jornada reivindicativa que SomEscola prepara per al proper 14 de juny. Força, Jaume!
 
Terricabras, Josep Maria(candidat d’ERC-NECat al Parlament europeu).
Obertura per fer majoria.
Aquest filòsof i professor independent encapçala les llistes d’Esquerra més obertes. La seva candidatura constitueix una invitació a sectors molt amplis del centre esquerra a Catalunya (el majoritari, segons tots els estudis d’opinió), tradicionalment representants pel socialisme catalanista, a integrar-se en el projecte de construcció d’un nou Estat per a Catalunya. El canemàs d’ERC que encapçala el prometedor alcalde de Caldes de Montbui Jordi Solé, s’ofereix al país molt reforçat per un nodrit grup d’independents i de membres de Nova Esquera Catalana i de l’associació Catalunya, Socialisme i Llibertat de Toní Comín. Nogensmenys, tot eixamplant l’espectre sobiranista, ERC té avui l’oportunitat de guanyar les primeres eleccions en setanta-vuit anys.
 
Tremosa, Ramon(candidat de CiU al Parlament europeu).
Solvència i treball.
Un dels parlamentaris més aplicats de la darrera legislatura ofereix als electors catalans sobiranistes el seu perfil d’experiència contrastada. El professor Tremosa es va imposar, a més, una feina important en la prèvia: assegurar la sortida de les llistes de l’home de Duran i Lleida a Brussel·les, l’ínclit Salvador Sedó. El líder d’Unió, en resposta, ha patit un pinçament que l’ha allunyat de la primera línia de la campanya (inclòs el míting final). Sempre tan oportuns els mals i els viatges del gran factòtum de l’establishment! Sense dubte, necessitarem un Tremosa vigilant en defensa dels interessos catalans, començant per assegurar el compliment dels programes europeus en relació al corredor mediterrani, que els representants espanyols, com de costum, intentaran boicotejar.
 
Urtasun, Ernest(candidat d’ICV-EUiA al Parlament europeu).
El repte de continuar una tasca excel.lent. 
Impecablement despentinat durant tota la campanya, el candidat ecosocialista aspira a mantenir l’excel·lència del seu predecessor, el grandíssim Raül Romeva. La seva participació al debat electoral a la televisió pública catalana va ser brillant. Probablement, molts electors catalans premiaran la seva crítica a les polítiques de la troika, generadores de pobresa fins a nivells desconeguts feia dècades a Europa, però també la seva aposta coherent en relació al dret a decidir. De gran victòria estratègica cal qualificar, també, la seva vinculació a la candidata dels Verds a la presidència de la Comissió Europa, l’alemanya Ska Keller, compromesa públicament a acollir amb els braços oberts la nova República Catalana a la Unió Europea.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del procés al seu bloc Per a bons patricis.
 
 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#24
Synera fletxa Barcelona
27 de maig de 2014, 07.50 h

#14 MUCHAS FELICIDADES.

I ARA, ANEM AL GRÀ:

1) ELS PARTITS PARTIDARIS DEL DRET A DECIDIR HAN GUANYAT CLARAMENT
2) EL PRIMER D'ELLS, ER, VOL LA INDEPENDÈNCIA
3) EL PP HA FET LA GRAN DEVALLADA
4) PP I C,S, A CAT, SON MARGINATS I MARGINALS. EL PSOE, A CAT, HA ESTAT DESMONTAT DEL TOT PEL NAVARRO.
5) DEL PSC JA NO ES SENTEN MÉS QUE SERIALS RIDÍCULS AMB TIETES INCLOSES.
6) LASSAMBLEA, SOCIETAT CIVIL QUE PORTA EL PROCÉS PER DEVANT DEL POLÍTICS, HA GUANYAT LA PARTIDA I ELS OBLIGA A SEGUIR N ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Synera fletxa Barcelona
25 de maig de 2014, 21.21 h

ENDIVINA ENDIVINALLA:

ALLÒ CASPÓS QUE CAU ARNAT, CORCAT I APOLILLAT, QUINA COSA ÉS?

ALLÓ PLE DE CORRUPTES QUE NEGUEN DRETS, QUINA COSETA ÉS?

ALLÓ QUE T'IMPOSA AL QUE NO VOLS SER, QUÉ ÉS, HM?

SÍ, ENCERTEU, ÉS ALLÓ QUE PENSEU!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
25 de maig de 2014, 20.11 h

#21

Carles marimon,

deberias saber que HERVOR es la forma correcta. Te has olvidado la hache de "h"idiota,


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Pepet fletxa Calafell
25 de maig de 2014, 19.51 h

#19 Como se nota que no tienes trabajo dicen que quien no tiene nada que hacer el gato peina, te falta un ervor tu celebro no da para nada más lo siento son cosas de la naturaleza no lo puedes evitar eres tonto y punto pelota jajajajaja....envidioso de los catalanes VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya.
25 de maig de 2014, 18.29 h

La participació es dispara a Catalunya: a les 18 h, nou punts més que el 2009

Un 35,42% dels electors catalans ja havien votat a les 18 hores en aquestes eleccions europees, un punt i mig per sobre de la mitjana espanyola, segons les dades de participació del ministeri d'Interior. http://resultados2014.interior.es/99AV/DAV99000CM.htm Això són gairebé nou punts més respecte a la mateixa hora de les europe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
25 de maig de 2014, 18.19 h

ME DAIS PENA, DESPUES DE LOS DISGUSTOS QUE EL BARCELONA FC ESTA DANDO A LA REGION CATALANA, AHORA LA PARTICIPION EN ESTAS ELECCIONES SERA AL FINAL APROX. DE 45%.

A PESAR DE QUE TODOS LOS PARTIDOS SEPARATISTAS HAN HECHO BANDERA Y CUESTION DE QUE ESTAS ELECCIONES SEAN ALGO MAS QUE UNAS EUROPEAS, EL % DE VOTANTES EN LA REGION CATALANA NO SUPERARA EL 45% Y DE ESTOS SERAN APROX. VOTOS DE PARTIDOS SEPARATISTAS ALGO MAS DE LA MITAD, ES DECIR UN 65% APROX DE LOS VOTOS EMITIDOS Y UN 25%, REPITO UN 25%... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
25 de maig de 2014, 16.27 h

#9 Aragoneso: es pot acceptar que siguis tan imbècil que et posis a parlar de futbol en un forum polític, però que vagis repetint una i una altra vegada la mateixa tonteria demostra que tenen raó els que diuen que ets un histèric, un malalt mental.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Nil fletxa BCN
25 de maig de 2014, 15.15 h

Som-hi tots a votar la consulta del 9-N està en joc


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
25 de maig de 2014, 12.47 h

Senyera = CANSINO HISTÓRICO


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 18
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Synera fletxa Barcelona
25 de maig de 2014, 12.26 h

ENDIVINA ENDIVINALLA:

ALLÒ CASPÓS QUE CAU ARNAT, CORCAT I APOLILLAT, QUINA COSA ÉS?

ALLÓ PLE DE CORRUPTES QUE NEGUEN DRETS, QUINA COSETA ÉS?

ALLÓ QUE T'IMPOSA AL QUE NO VOLS SER, QUÉ ÉS, HM?

SÍ, ENCERTEU, ÉS ALLÓ QUE PENSEU!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.