directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 19 de setembre de 2021 07:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas reclama a Europa que respecti la decisió dels catalans el 9-N

"Us puc dir un cop més que no ens arronsarem, però necessitem i necessito al costat la gent del poble", ha reclamat

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat a Europa que respecti la decisió que prenguin els catalans el 9 de novembre. Mas ha posat en valor la cultura i la llengua catalana, l'economia, i el moviment democràtic que està vivint Catalunya. "I com que podem aportar tantes coses a Europa, què podem demanar? Podem demanar a aquesta Europa que considerem nostra i amiga que respecti la decisió democràtica i pacífica del poble de Catalunya quan es prengui a les urnes el 9-N", ha reclamat. Ara bé, també ha fet una petició als catalans el proper 25 de maig. "Us puc dir un cop més que ni ens arronsarem ni tirarem enrere, però necessitem i necessito al costat la gent del poble", ha dit.

Comparteix
   


Etiquetes
Tot i que ho posava al programa electoral de CiU, no ha estat fins al míting final que el president de CiU i de la Generalitat, Artur Mas, ha reclamat a Europa que respecti el resultat de la consulta que convocarà perquè els catalans es posicionin sobre el seu futur. Davant d'unes 3.000 persones en un pavelló de la Vall d'Hebron gairebé ple, Mas ha reivindicat tot el que Catalunya pot aportar a Europa, però a canvi ha reclamat que respecti el procés i que escolti el que els catalans vulguin decidir el 9 de novembre. 

Feta aquesta petició a Europa, també n'ha fet una als catalans, la mateixa que ha estat fent durant els últims dies de campanya. El president ha subratllat que molta gent li demana que tiri endavant, que no s'arronsi, i ha garantit que ho farà, però sempre i quan tingui al costat la gent. "Us puc dir un cop més que ni ens arronsarem ni tirarem enrere ni ens mancarà el coratge, però necessitem i necessito al costat la gent del poble. No la necessitem només al darrere empenyent, sinó que la necessitem al costat, donant-nos la mà", ha reclamat.

El consens polític està en risc si es trenca la confiança

També ha tingut paraules implícites per a ERC, amb qui els darrers dies hi ha hagut certa tensió. Mas ha reivindicat la campanya en positiu que ha fet CiU, i ha ironitzat que "és molt fàcil ficar el dit a l'ull a qualsevol, perquè queda més o menys bé i és graciós ficar-se clarament amb altres formacions polítiques i amb les altres persones". "Però nosaltres hem intentat no caure en aquest parany", ha remarcat Mas, que ha constatat que els de CiU ja han après a "menjar-se molts gripaus, fins i tot a pair-los i pair-los bé". Ara bé, ara cal acostumar-se, ha conclòs Mas, a "mossegar-se la llengua" tot i que surtin ferides.

I és que segons el president de CiU, "és millor menjar-se alguna ferida que faci mal que caure en el parany de provocar als altres quan el país ens està demanant un bon to".
Ara bé, ha advertit que si bé a Catalunya ara hi ha consens polític sobre el procés, ha remarcat que aquest es fa "a base de respecte i confiança, i quan es trenca la confiança es trenca el consens, i quan es falta al respecte, també hi ha perill i risc sobre el consens polític".

Les últimes europees de la Catalunya autonòmica

Per la seva part, el candidat de CiU, Ramon Tremosa, ha agraït a CiU la confiança en ell tot i ser independent. Especialment ha donat les gràcies al president de la Generalitat, per confiar en ell, però també per entendre que calia convocar eleccions després de la gran manifestació del 2012. 

Tremosa ha desitjat que aquestes eleccions europees siguin les últimes de la Catalunya autonòmica, i ha desitjat un nou país on hi hagi un atur baix, un fracàs escolar petit i les bones pràctiques que no es donen a l'actual estat espanyol.

El líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, només ha estat present al míting a través de twitter. "Sento no estar físicament amb vosaltres, president. Amb Tremosa i Gambús guanyarem i ens guanyarem Europa", ha piulat.

Per la seva part, el president del consell nacional d'UDC, Ramon Espadaler, ha reivindicat la campanya en positiu de CiU enfront dels que intenten "fer soroll". "Nosaltres som els de la proposta, no som els de la protesta", ha dit. També ha defensat la centralitat de la federació i ha advertit que no deixaran el procés de Catalunya "en mans dels extrems o en mans dels populistes". En aquest sentit, ha advertit que si el 25-M s'afebleix CiU, s'afebleix també Artur Mas i s'afebleix el camí per votar el 9 de novembre. Tant Espadaler com el candidat d'UDC, Francesc Gambús, han vist interromputs els seus discurs per crits d'independència. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
Synera fletxa Barcelona
24 de maig de 2014, 16.32 h

DIU DIU DIU DIU DIU DIU DIU DIU DIU DIU DIU DIU DIU DIU DIU DIU DIU DIU DIU DIU DIU DIU DIU


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
24 de maig de 2014, 13.10 h

Diversos vídeos muestran cómo Ausàs carga tabaco en el maletero de su coche
El 'exconseller' aparece en las grabaciones cargando bolsas en el párking donde se almacenaba la mercancía

El 'exconseller' de ERC y exalcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Ausàs, ha visto este viernes diversos vídeos en los que se le ve cómo carga tabaco en el maletero de su coche. En el último día de juicio contra el expolítico y 12 personas más por un presunto delito de contrabando de tabaco procedente de An... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
l'Esteve fletxa Vallès Oriental
24 de maig de 2014, 12.41 h

Una petita observació: ningú s'ha preguntat si s'ha de votar a favor de o en contra de...?
Jo tinc el meu vot decidit des de SEMPRE i no entraré a criticar a CiU, ERC, ICV ni a cap formació que sigui mínimament defensora del Dret a Decidir i sobretot de la INDEPENDÈNCIA de Catalunya, però en aquesta ocasió, potser per que m'havia plantejat votar-los per primer cop, trobo a faltar l'opció de la CUP. Ja se que quan arribi el moment les CUP seran on han de ser, però crec que no es el mo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Ai Senyor! fletxa Barcelona
24 de maig de 2014, 12.28 h

Miri Sr. President, Jo crec que seria millor que hagués dit que Europa respecti el resultat que ens faci independents. Que encara no ´se cap a on va CiU, Amb un candidat amb els populars i altre amb els liberals. Ambivalència esquizo que manté com a secretari general de la Federació aquest Sr. Duran. Ell si ha estat molt clar i poc ambigu, totalment contrari a la majoria que Vts. mateixos esmenten, la de la cadena i la de la propera "V".
Europa ha de veure la força del poble ´per sobre d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Baldiri fletxa Emporda
24 de maig de 2014, 10.56 h

#4 pobret mutant radioactiu


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
24 de maig de 2014, 10.30 h

Diversos vídeos muestran cómo Ausàs carga tabaco en el maletero de su coche
El 'exconseller' aparece en las grabaciones cargando bolsas en el párking donde se almacenaba la mercancía

El 'exconseller' de ERC y exalcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Ausàs, ha visto este viernes diversos vídeos en los que se le ve cómo carga tabaco en el maletero de su coche. En el último día de juicio contra el expolítico y 12 personas más por un presunto delito de contrabando de tabaco procedente de An... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
24 de maig de 2014, 02.06 h

http://www.youtube.com/watch?v=LxL04cOxuoU

http://clistenes.files.wordpress.com/2010/04/sacro-imperio-romano-germano1.jpg
http://www.elblogdesociales.com/wp-content/uploads/2010/07/europa1000.jpg


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Synera fletxa Barcelona
24 de maig de 2014, 01.36 h


DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI, DIU i DIU
ALS USA ELS HI HA ANAT MOLT BÉ

FETS:

I) Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Estoy Sumado fletxa Mensajes Para Los Restados
23 de maig de 2014, 23.37 h

Todo lo que le cae a CiU, es a causa de Duran, pues enerva a cualquiera. Antes del 9N deben decidir que hacen con él, pues el problema ya no para CiU, si no para Catalunya, puede llegar a ser mayúsculo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
La unitat d’Espanya no trontolla
Ramon Boixet Ramon Boixet
Obrirà el Vaticà la Guàrdia Suïssa a les dones ?
Jordi Aviñó
Les millors cales de la Costa Brava

#xocdetrens fletxa







logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.