directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 19:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Plega Manel Prat, una dimissió injusta?

Assegura que renuncia al càrrec per motius "estrictament personals" i nega que ho faci pel cas Quintana,

Comentaris 29  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- Manel Prat ha presentat aquest dimarts la seva dimissió com a director general de la Policia. Ho ha anunciat en una roda de premsa a la Comissaria de les Corts dels Mossos d'Esquadra, on ha explicat que ha presentat la seva renúncia "irrevocable" al president de la Generalitat, Artur Mas, i al conseller d'Interior, Ramon Espadaler, "per motius estrictament personals". Prat ha demanat disculpes a qui hagi pogut perjudicar amb alguna de les seves decisions i ha assegurat que no dimiteix pel cas d'Esther Quintana, tot refermant que aquell dia no es van disparar pilotes de goma. Prat, que ocupava el càrrec des del gener del 2011, ha lloat el cos de Mossos, que ha qualificat "policia excepcional".
Manel Prat, una dimissió injusta?
Manel Prat, una dimissió injusta?

Comparteix
   


Etiquetes

Prat ha al·legat motius "estrictament personals" per justificar la seva dimissió, tot assegurat que no veu "més recorregut professional" assumint aquesta "difícil i complexa responsabilitat" i que dóna per tancada una etapa "molt important" de la seva vida des del punt de vista professional. Prat ha assegurat que, com a director dels Mossos, ha treballat amb "absoluta lleialtat" cap als seus superiors i que ha estat un "gran i immens honor".

El fins ara director general de la Policia ha afegit que marxa amb "serenitat" i amb el convenciment que el cos dels Mossos d'Esquadra està "més ben preparat per respondre a les necessitats que li reclama la societat". "Aquest ha estat el meu únic far durant aquest temps", ha dit, admetent haver tingut "encerts i desencerts". A més, Prat ha demanat "disculpes a totes les persones que hagin estat perjudicades per alguna decisió" que hagi pogut prendre.

En la seva compareixença pública ha negat que la dimissió es produeixi pel cas d'Esther Quintana. "No he faltat mai a la meva paraula ni al meu compromís", ha dit, tot remarcant que va afirmar que "si en algun moment apareixia alguna prova fefaent, referint-me a imatges, que demostrés que la lesió era per una pilota de goma, plegaria immediatament". Prat considera que aquesta situació no s'ha produït i per això ha remarcat que aquest no és el motiu de la seva dimissió. 

Prat ha remarcat que l'última interlocutòria del jutge, que conclou que Quintana va perdre un ull per una pilota de goma, "contempla aquesta possibilitat", però que el cas encara està en fase d'instrucció i "no s'han tingut en compte totes les aportacions que s'han fet per part d'Interior". En aquest sentit, s'ha mostrat "absolutament convençut" que es podrà esclarir qui va ser el responsable de la lesió de Quintana i que "els mossos imputats quedaran absolts".

A més, també sobre aquest cas, Prat ha insistit "amb més contundència si cal" que aquell dia de vaga general "no es van llençar pilotes de goma". "Considero que en aquest cas i en tants d'altres s'ha buscat més la venjança per interessos diversos que l'esclariment de la veritat i per tant de la justícia a qui tothom té dret, fins i tot i també els Mossos que compleixen amb el seu deure", ha reblat.

Prat ha afegit que creu "més que mai en la política" i en què els cossos policials "han d'estar dirigits per polítics", tot remarcant que Catalunya es troba en un "moment crucial" i encoratjant els partits a fer una "reflexió profunda". "Calen trobar mínims comuns denominadors que permetin desenvolupar aquestes difícils responsabilitats amb consens", ha dit, tot recordant que la majoria de partits han estat responsables de la gestió de la seguretat i que "saben el pa que s'hi dóna". Prat creu que per "esdevenir un país normal i garants de veritat, cal afrontar també aquestes reptes, de vegades incòmodes, amb una mica més de valentia i menys mesquinesa".

Els partits de l'oposició han demanat en diferents ocasions la dimissió de Prat com a director general de la Policia i, de fet, la seva renúncia es produeix un dia abans de l'inici d'un Ple del Parlament on ICV-EUiA ha introduït una esmena a una moció d'ERC i a una de C's per forçar que el plenari votés dimecres el cessament de Prat. 

Manel Prat va arribar a la direcció general de la Policia el gener del 2011 de la mà de l'aleshores conseller d'Interior Felip Puig i es va mantenir al càrrec quan Ramon Espadaler va assumir la direcció del Departament d'Interior aquesta legislatura.

Durant els seus anys al capdavant del càrrec, hi ha hagut diverses actuacions policials polèmiques, a més del cas d'Esther Quintana. Pocs mesos després d'ocupar la direcció general, els Mossos van desallotjar la plaça de Catalunya, ocupada pels indignats, el 27 de maig del 2011. Un altre cas polèmic durant el mandat de Prat ha estat el cas Raval, de l'octubre del 2013.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#29
khkgkhghjb,mbkljjhvv,hggbbmnb,jghfkhjv ,nv, fletxa bvccmngfzgfkjhvhfzg l gl jlglggl,jj gl ugjbb,vhgfz lug
29 de maig de 2014, 14.56 h

#28 torna a mongolia, mongol


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
29 de maig de 2014, 13.58 h

El diputat de la CUP David Fernàndez ha acusat l'Ajuntament de Barcelona de ser "piròman i bomber" en el desallotjament de Can Vies i ha reclamat la dimissió del regidor de Sants Jordi Martí com a primer pas per destensar la situació.

En una entrevista a l'espai "Polièdric", de Catalunya Informació, Fernàndez ha afirmat que Martí "és part directe del conflicte i és qui ha desallotjat Can Vies". Segons ell, el fet que Martí hagi dit que no es pensava que l'ordre de desallotjament ac... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Resolt fletxa Catalunya
29 de maig de 2014, 08.51 h

#24 I? El PP es va presentar amb un programa que no ha complert i la gent el segueix votant. Vols que parlem de vots captius? Del poc criteri dels votants? D'altra banda, hauríem de mirar el nombre d'Abstencions, que també és significatiu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Tomas l'incrèdul fletxa Si non video non credo
29 de maig de 2014, 07.45 h


#24 El PP? No conec, què significa? PPalurdos PPatosos PPatanes PPaletos PPamfletarios PPodridos de corruPPción?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Sé que l'Aragoneses en té la dona flaca fletxa li fica el dit al c.. li fa rajar la ca..
28 de maig de 2014, 18.23 h


#24 Una sola lletra separa Gamonal de l'explosiu que usava ETA en les seves accions: AMONAL


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
28 de maig de 2014, 14.59 h

#23

aH, SABES QUIEN HA GANADO LAS ELECCIONES EN GAMONAL? EL PP.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Resolt fletxa Catalunya
28 de maig de 2014, 13.52 h

#20 Ei, per què no et vas a cuidar de Gamonal?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
28 de maig de 2014, 13.45 h



Comunicado de la Resistencia :

Ante los resultados cosechados por los partidos políticos en las Elecciones Europeas del 25 de mayo, queremos felicitar efusivamente a las organizaciones políticas que luchan por la Independencia de los territorios ocupados por el Estado español.

Así, mostramos nuestro entusiasmo y sincera alegría por los magníficos resultados obtenidos por formaciones como ERC, Bildu, y sus socios de coalición,que han demostrado una vez más,que la lucha emprendida par... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
28 de maig de 2014, 12.26 h

que nombrar jefe de los mossos a un militar de carrera.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
28 de maig de 2014, 12.16 h

MARCA CATALUÑA


Alborotos en Can Vies.

Fotos en todos los periodicos del mundo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.