directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 15:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Units en la defensa del català a l’escola

Somescola, Escola Valenciana i l'Assemblea de Docents de les Illes Balears units per primera vegada per defensar conjuntament l'ensenyament en català.

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- En un acte celebrat a l'Arc de Triomf, davant del TSJC, Somescola, Escola Valenciana i l'Assemblea de Docents de les Illes Balears han mostrat la seva unió per defensar la immersió lingüística, el model educatiu català i el dret a decidir en aquest model. El representant d'Escola Valenciana, Emili Gascó, i la de l'Assemblea, Antonia Siquier, han anunciat en un acte davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que participaran a la mobilització convocada el 14 de juny per defensar la immersió lingüística i el dret a decidir en el model educatiu. "No són els jutges els qui decideixen com s'apliquen les normes pedagògiques" ha defensat Muriel Casals en nom de Somescola, recordant que el tribunal ha obligat a 5 centres a impartir un 25% de les classes en castellà.
La portaveu de Somescola aquest dimecres, Muriel Casals, ha aprofitat per destacar que a diferència dels governs de València i de les Illes Balears que "ataquen directament el que és de tota lògica", aquí a Catalunya hi ha "un gran consens molt ample al carrer i al Parlament" per defensar el model educatiu català "d'acord amb les normes que es decideixen al nostre país".
 
En canvi, ha recordat que al "Principat de Catalunya estan fent un atac judicialitzant l'escola". En aquest sentit, ha afegit que "estan jugant amb alguns pares provocant que facin demandes no raonables i aconseguint que hi hagi jutges que dictin sentències". Així, Casals ha denunciat que "no són els jutges qui decideixen de quina manera s'apliquen les normes pedagògiques sinó que ho han de fer els directors dels centres".
 
Casals també ha dit que l'escola catalana es troba "en perill" i per això ha demanat a tota la comunitat catalana i a tota la societat que es mobilitzin el dia 14 de juny per defensar el dret a decidir en el model educatiu català. D'aquesta manera, el secretari d'Escola Valenciana, Emili Gascó, i la portaveu de l'Assemblea de Docents, Antonina Siquier, han anunciat que participaran en aquest acte.
 
Al seu torn, Siquier ha fet un repàs de la lluita duta a terme per l'Assemblea a les Illes per defensar el català a les escoles els darrers mesos i, en aquesta línia, ha criticat el Govern del president José Ramon Bauzà perquè "pretén eliminar aquest model". "Tenim un govern que s'ha declarat contra l'escola, un govern que té pànic a les persones amb criteri i intel·ligents i que vol que siguem uns súbdits", ha lamentat la portaveu tot afegint que els docents de les Illes seguiran mobilitzant-se i que "ningú els aturarà".
 
Per la seva banda, Gascó ha recordat que a València hi ha més de 200.000 persones que donen suport a l'escola en valencià, un fet "important i que no podem passar per alt", segons ha dit. Així, ha recordat que "la societat valenciana vol més oferta d'ensenyament en valencià" i ha lamentat que la Generalitat de la Comunitat Valenciana "no escolti la gent i faci el contrari, suprimir línies". Per això i per les últimes incidències amb algunes famílies que no han pogut escolaritzar els seus fills en valencià, Escola Valenciana s'ha unit aquest dimarts a Somescola per "la lluita pel català".



COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
Dr. Benway fletxa Terrassa
31 de maig de 2014, 14.59 h

#4 Enrique, no hace falta que se haga ningun referendum. Si indicas que deseas recibir las notificaciones en castellano, te las envian en castellano. Por tanto si en el ayuntamiento o cualquier otra administración te envia las notificaciones en catalan y deseas recibirlas en castellano, solo tienes que indicarlo. En el idioma en que se realicen los tramites, a mí por lo menos me es indiferente, ya que es una cosa interna de la administración y si no hay ningun problema no tengo porque leer ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
30 de maig de 2014, 10.54 h

La coordinació de tots els moviments de les Balears, País Valencia i Catalunya, ens és imprescindible,. Celebrem que s'hagin començat a produir manifestacions unitàries en defensa de la llengua comuna.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
29 de maig de 2014, 13.52 h



Comunicado de la Resistencia :

Ante los resultados cosechados por los partidos políticos en las Elecciones Europeas del 25 de mayo, queremos felicitar efusivamente a las organizaciones políticas que luchan por la Independencia de los territorios ocupados por el Estado español.

Así, mostramos nuestro entusiasmo y sincera alegría por los magníficos resultados obtenidos por formaciones como ERC, Bildu, y sus socios de coalición,que han demostrado una vez más,que la lucha emprendida par... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
29 de maig de 2014, 13.16 h

#9

En Valencia hablan valenciano.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
29 de maig de 2014, 13.07 h

Docents balears, valencians i catalans per defensar la llengua comuna, és molt bona noticia. Haurem de vertebrar a partir d'ara accions coodinades.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
29 de maig de 2014, 02.13 h

http://www.youtube.com/watch?v=LxL04cOxuoU

http://clistenes.files.wordpress.com/2010/04/sacro-imperio-romano-germano1.jpg
http://www.elblogdesociales.com/wp-content/uploads/2010/07/europa1000.jpg


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Jordi fletxa Paris
28 de maig de 2014, 23.47 h

#6 the RATA strickes back


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
28 de maig de 2014, 22.57 h


Un any de presó per a Millet i Montull pel cas de l'hotel del Palau. Ni una paraula en el vostre pamflet d'aquesta vergonya de sentència, es nota que són els vostres corruptes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Synera fletxa Barcelona
28 de maig de 2014, 21.57 h

A CAT ÉS A ON ES PARLEN MÉS LLENGÜES DE L'ESTAT I MILLOR. ENTRE ELLES, EL CASTELLÀ AMB NOTES MÉS ALTES QUE A LA RESTA DE L'ESTAT. QUE PASSARIA SI A TOLEDO O JAEN PROHIBISSIN EL CASTELLÀ O OBLIGUESSIN A DONAR CLASSES DE CATALÀ A TOT EL GRUP PRL DOL FET DE DEMANAR-HO UN PARE CATALÀ. QUIN RESPECTE HI TENEN PER UNA LLENGUA MILENÀRIA I PRÒPIA?
FANÀTICS COM ELS ÀRABS MUSULMANS. LA LLEI DE LA IMOISSICIÓ. LA XARIA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Enrique fletxa Rubí
28 de maig de 2014, 21.52 h

Es curioso que para defender el catalán se tenga que prohibir el castellano.
Estoy de acuerdo con Muriel en el derecho a decidir, que hagan un referéndum sobre que idioma se tiene que utilizar en las administraciones públicas que pagamos entre todos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.