directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 08:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Per un gran acord amb Espanya

La jungla del procés a vint-i-tres setmanes del dia D. Alguns personatges d’aquests set dies: Isidre Fainé, Carlos Jiménez Villarejo, Oriol Junqueras, Joana Ortega, Manuel Prat i Montserrat Tura.

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre ( @Granollacs ) Arxiver i Historiador.Amb una clara majoria de les dues forces principals del país compromeses amb el procés, el resultat electoral de diumenge ha certificat el canvi radical de l’escenari polític català en el camí emprès cap a la independència. La preparació de la Consulta del 9 de novembre continua endavant, reforçada ara en el pla internacional per la nova demostració de força electoral del sobiranisme. Les velles resistències es mouen, cada dia que passa, en terreny més i més inestable.  Aquests són alguns dels personatges clau de la setmana.
 


Comparteix
   


Etiquetes

Fainé, Isidre (president de La Caixa).
L’home del gran acord.
Estic, sorprès de mi mateix, completament en línia amb aquest eximi representant de l’establishment. Sí senyor. N’hi ha que som molt molt partidaris d’un gran acord entre Catalunya i Espanya. Concretament, entre el Regne d’Espanya i la República Catalana. Són ells, Madrid i els seus aliats, els qui volen submissió. Nosaltres, per damunt de tot, pacte. Un gran acord sobre com repartir-nos els béns, els actius i els passius, el seu deute colossal si és que no ens fan boicot. Un  gran acord per garantir la doble nacionalitat dels nostres ciutadans. Per assegurar condicions de bon veïnatge. Per defensar conjuntament a Europa i al món els interessos comuns. Un gran acord. Això sí, cadascú a casa seva.
 
Jiménez Villarejo, Carlos (diputat electe al Parlament europeu).
Regeneració gerontocràtica.
Aquest veterà nacionalista espanyol que frega la vuitantena, l’exfiscal que va enviar gent a la presó sense contemplacions per defensar l’ús de la llengua catalana, no pas durant el franquisme, sinó el 1985, ha obtingut l’acta de diputat al Parlament europeu per Podem, una força trencadora de l’statu quo. Realment sorprenent. Jiménez Villarejo, abans fins i tot de prendre-hi possessió ja ha deixat ben clar que, més enllà d’etiquetes, ell és un preclar representant de la vella política: passant olímpicament del compromís contret en el programa electoral de la seva candidatura, s’ha manifestat radicalment contrari a l’exercici del Dret a Decidir. El seu és tot un exemple de regeneració... gerontocràtica.
 
Junqueras, Oriol(president d’Esquerra Republicana).
El gran encert estratègic.
Direu que això és una hipòtesi contrafactual. Hi havia arguments de pes en favor d’una i altra opció, però la sensació que l’èxit dels republicans s’ha basat en la deglució del PSC a la Catalunya litoral tant com al rerepaís avala la tesi que no convenia una candidatura unitària que n’hagués diluït el component ideològic. Des del minut u de la seva presidència al partit, en Junqueras, amb un discurs sempre adreçat a donar la mà els sectors polítics i socials implicats en l’herència del PSUC històric i del PSC municipalista, ha tingut clar que el seu objectiu era ampliar el radi del sobiranisme mossegant en l’electorat de l’esquerra tradicional. L’excel·lent resultat obtingut a les eleccions al Parlament europeu han posat de relleu els bons fruits d’aquesta collita, tant per al procés com per a ERC.
 
Ortega, Joana(vicepresidenta de la Generalitat de Catalunya).
Infraestructura ràpida.
Els darrers dies (encara que de manera una mica xunga, perquè se semblava a un acte de propaganda electoral del govern Mas) hem conegut l’urna i la papereta que es preparen per al proper 9N. Els detalls donats a conèixer parlen d’un engranatge en marxa, basat en els ajuntaments que hi vulguin col·laborar i en els edificis administrats directament per la Generalitat, allà on calgui. Els resultats del 25M suposaran, sense dubte, una nova embranzida important cap a la Consulta. Ara, en aquests temps de recta final que s’apropen, caldrà molta unitat i donar tot el suport a aquells qui estan preparant materialment el procés de votació.
 
Prat, Manuel (ex director de la Policia de Catalunya).
Mals greus que venen de lluny.
N’hi ha per llogar-hi cadires. Aquí no se’n salva gairebé ningú. Si hi ha un aspecte de la realitat que desanima a construir un nou Estat és el del capteniment dels comandaments, les forces polítiques i l’opinió pública catalana envers la nostra policia. El mal ve de lluny. D’un desplegament poc acurat després d’anys de congelació per part del president Pujol. De la utilització irresponsable com a arma llancívola des de l’entrada a la conselleria d’Interior de Joan Saura. De la manca d’assumpció de responsabilitats i de transformacions tècniques per dur a terme la importantíssima tasca que els mossos tenen encomanada. Tot plegat, ha portat a una situació, molt, molt, però molt preocupant, les responsabilitats de la qual estan molt, molt, però molt repartides. Aquí tenim mala peça al teler.
 
Tura, Montserrat(ex-consellera de la Generalitat de Catalunya).
Anem tard.
L’antiga dirigent socialista sembla que aposta, finalment, per posar en marxa (en companyia d’una part de la vella guàrdia catalanista) un alternativa socialista plenament partidària de l’exercici del dret a decidir, ben alineada amb la majoria social. Per desgràcia, fins ara, el mateix esmicolament en grups poc cohesionats i en versos solts que va impedir plantar cara des de dins a l’espanyolització del partit, s’està repetint en el moment de la sortida. Els dissidents, doncs, tenen el repte i l’obligació de no continuar disgregant-se més i de mirar de convergir amb un esquerra nacional que camina cap a la consolidació (després dels resultats del 25M) d’un espai majoritari a Catalunya.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del procés al seu bloc Per a bons patricis.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
Lluc fletxa Girona
2 de juny de 2014, 08.44 h

#13 torna a mongolia, mongol


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
2 de juny de 2014, 00.49 h

HASTA EL MES PASADO UN REPRESENTANTE LOCAL DE OMNIUM ERA UN ASESINO CONDENADO. ADEMAS ES QUIEN "CERTIFICA" LOS RECORDS CATALANISTAS DE LA ANC Y DEMAS.
David Ventura Aparicio, un activista independentista condenado por asesinato, certificaba récords mundiales para mayor gloria de los eventos que él mismo promocionaba en nombre de Òmnium Cultural. Entre ellos destaca el de la Via Catalana per la Independència celebrada la pasada Diada.
Este asesino fue quien certifico la Via Catalana y otras ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Heri fletxa Països Catalans
1 de juny de 2014, 12.00 h


#8 Crec que potser sí n'hi ha de més savis, tal com tu dius, però per desgràcia no són els que governen ni tan sols els parlamentaris de l'oposició. No veus el Rubalcava, tan feixista, tan poc disposat a acceptar la sobirania d'un poble com el català, i amb les seves ridícules propostes de reforma (en un futur indefinit) constitucional?

Si de cas, els ùnics que semblen acceptar la voluntat del poble català serien els ex-comunistes d'IU , de Podemos i altres grups extraparlamentaris... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Albert fletxa Barcelona
1 de juny de 2014, 11.12 h

#4

De una puta y un mongol
nació el primer español.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Synera fletxa Barcelona
1 de juny de 2014, 08.44 h

La merla torna de Pedralbes a on ha cantat la partitura a la funcionaria delegada del gobierno dels invasors que viu al barri que no li correspon gràcies a que paguem els altres. Com cada dia, com cada nit.

Aquí teniu la partitura:


DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI, DIU i DIU
ALS USA ELS HI HA ANAT MOLT BÉ

FETS:

I) Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les dec... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Joan fletxa Arenys
1 de juny de 2014, 07.51 h

Aragoneses, sembla clar que necessites "follar" més...potser una farra amb els nouvinguts de Calella, els teus amics, et sentarà més que bé....pobret meu....


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
1 de juny de 2014, 07.42 h



també n'hi ha d'haver de prou intel.ligents com per entendre que de cares al futur, tan per a les relacions amb els veïns rics, com per la imatge que Espanya dongui internacionalment, val més buscar un acord amb Catalunya i deixar-se de "desplantes toreros" que no demostren res més que l'escandalós acomplexament dels espanyols i la seva por a anar pel món sols, sense els catalans.






Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Celestino Bernardo Gutierrez Gutierrez fletxa Bernuy de Porreros (Segovia)
1 de juny de 2014, 07.31 h


#2
#3
#4

que risa que das, ARAGONESES, ¡¡¡ no he visto tio más PALETO y PALURDO que tu ni entre los 70 habitantes de Calabazas de Fuentidueña, aquí en Segovia !!!

Eres tan paleto y palurdo que se rien de ti hasta los peces de colores de la pecera del párroco de Cilleruelo de San Mamés (Segovia) !!!!

JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUUAA JUUUAAA JJJUUUUUAAAAAA , que me meo de risaaaaaaaaaaaaaaaaaa



Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
1 de juny de 2014, 07.21 h


#2
#3
#4 No me estraña que a los catalanes les de asco España, si les mandamos a tarados asquerosos como ese Aragoneses, una guarra impresentable que avergonzaria a su propia madre si leyera las guarradas que escribe.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
1 de juny de 2014, 07.16 h




#2
#3
#4 Tio, eres la vergüenza de los españoles, das asco con tus mariconerias histéricas, si te vinieras a los Madriles te meteriamos un jamón pata negra pol ojete y así dejarias de ir por esos mundos de Dios pregonando tu degeneración sexual. Das asco, tarado exibicionista.



Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.