directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 19:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC i la CUP convoquen avui davant els ajuntaments (20H) a favor de la #RepúblicaCatalana

Ara més que mai independència, avui davant els consistoris catalans amb estelades segons els diferents comunicats dels dos partits

Comentaris 48  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 13 vots )
carregant Carregant

ERC entoma l'abdicació del Rei com una estratègia de l'Estat per "aparentar" reformes que resolguin la profunda crisi de confiança en les institucions. La portaveu d'Esquerra, Anna Simó, s'ha "solidaritzat" públicament amb els republicans espanyols i ha garantit el suport d'ERC a la posició que prenguin a les Corts Espanyoles. També ha opinat que la ciutadania espanyola hauria de poder "decidir" en referèndum entre monarquia i república. Passi el que passi , Simó està convençuda que Catalunya viurà el seu propi procés que tindrà com a punt àlgid la consulta del 9 de novembre. Precisament el procés sobiranista és, segons Simó, una de les causes que han "precipitat" l'abdicació.





Comparteix
   


Etiquetes
Un moment històric  a pocs mesos del #9N2014, ara més que mai la #RepúblicaCatalana

La Candidatura d'Unitat Popular fa una crida a fer concentracions avui a les 20h davant de tots els ajuntaments del país a favor de la República dels Països Catalans davant de l'anunci de l'abdicació del rei espanyol Joan Carles I. La CUP entén que aquest anunci no és casual, ja que es dóna enmig d'una profunda crisi de legitimitat de la institució monàrquica, del procés independentista català, d'una profunda crisi de l'Estat de les autonomies, de la crisi del bipartidisme espanyol i una profunda crisi social i del sistema. Davant d'aquest intent de reestructuració per part de l'Estat espanyol, cal empènyer amb més força que mai cap a la ruptura democràtica amb la monarquia i amb l'estat.

#RepúblicaCatalana Cada cop que ERC guanya unes eleccions, abdica la monarquia espanyola 

ERC ha convocat els ciutadans dels Països Catalans a concentrar-se aquest dilluns a les 20h davant dels seus ajuntaments per reclamar, estelada en mà, la República Catalana. Mobilitzacions a les que acudiran representants del partit amb la intenció de demostrar que els catalans ja han decidit que el seu futur polític es determini en la consulta del proper 9 de novembre. Altres partits d'ideologia republicana, com ICV-EUiA, Podemos i la CUP també han fet convocatòries similars arreu del país.
 
El procés català no es veurà afectat pel canvi de monarca. Aquesta és e missatge que ha volgut deixar clar Simó en a roda de premsa d'aquest dilluns, posterior a la reunió de la permanent nacional del partit. "Els poble de Catalunya ha de poder decidir independentment de quin sigui el seu cap d'Estat", ha destacat.
 
De fet, el procés sobiranista ha estat una de les causes que han "precipitat" l'abdicació del rei Joan Carles, segons la portaveu republicana, que també ha afegit la crisi del bipartidisme espanyol als motius que han "accelerat" la decisió del monarca. Com ja va fer el 1978 el diputat al Congrés Heribert Barrera, els republicans s'oposaran a la llei orgànica que sotmeti a votació el govern espanyols per garantir la continuïtat de la dinastia borbònica. Simó ha anunciat que els tres diputats al Congrés i la senadora del partit se "solidaritzaran" amb els republicans espanyols i votaran el mateix que ells en aquesta qüestió. La portaveu d'ERC ha afegit un desig sobre el tema: "esperem que els republicans espanyols se solidaritzin amb els catalans pel 9-N".
 
"Ara tocaria que el poble espanyol reclamés un debat democràtic sobre la forma d'estat", ha indicat Simó. Segons ella, els dos grans partits espanyols (PP i PSOE) evitaran qualsevol debat democràtic i se cenyiran als mecanismes successoris que preveu la Constitució. "Es farà una llei orgànica que passarà pel Congrés i pel Senat i es resoldrà aquesta qüestió", ha lamentat. "La Constitució espanyola només es modifica quan cal blindar el pagament dels deutes", ha afegit.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#48
3 de juny de 2014, 22.53 h

PERE NAVARRO I EL P.S.C. , estan a FAVOR DE LA MONARQUIA ,,,,els si faran a DON FELIPE ..REI DE ESPAÑA . Votar als Socialistes es Votar a la Monarquia esta esta a favor de ella


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
3 de juny de 2014, 22.35 h

Parles del ATUR que baixa , tots els anys ara baixa i per Setembre i Octubre tornara a pujar ., NO ja millora ala economia seguin amb crisis i ara en tindren mes ambla pujada delIVA i baixada de impostos y mes retallades socials Aquestes Manifestacions DEVANT als ajuntaments no faran res no poden parar LA MONARQUIA el P.P. Y SOCIALISTES els donen suport . EL REI Juan Carlos liban fer amb Diner Public en plena crisis economica UN ENORME MUSEO PRIVADO ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
3 de juny de 2014, 16.37 h

Han de ser unes grans manifestacions: ÈXIT !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
3 de juny de 2014, 15.49 h

Hacienda concluye que el Barça defraudó más de nueve millones en el fichaje de Neymar
La fiscalía tendrá que reclamar ahora la declaración como imputados tanto del club como de Rosell

La entidad culé presentó una declaración complementaria cuando estalló el caso y pagó 13,5 millones


http://www.elperiodico.com/es/noticias/barca/hacienda-concluye-que-barca-defraudo-mas-nueve-millones-euros-fichaje-neymar-3289757


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
ESPARTANA fletxa Barcelona
3 de juny de 2014, 14.57 h

Anna Simó, de llarg ets la millor!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
3 de juny de 2014, 13.50 h

Comunicado de la Resistencia :

Ante la próxima celebración del Campeonato Mundial de Fútbol , en Brasil, queremos realizar algunas consideraciones sobre la participación de la autodenominada selección española de fútbol, a la que desde hace alagunos años, ellos mismos llaman la roja, usurpando y plagiando la denominación histórica de la Selección de Chile, que debería ser la única legitimada para llevar tal sobrenombre, ya que es la primera que lo utilizó.

Hecha esta pequeña ,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
Ara, República Catalana fletxa Sí i Sí ..........................
3 de juny de 2014, 13.15 h

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/06/ara_republica_catalana_101039.php

"Evitem distreure’ns tot fent seguidisme de les estratègies propagandístiques d’un antic règim en extinció i continuem traçant el camí de la nostra llibertat"


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
3 de juny de 2014, 12.18 h

Mayo registra la mayor creación de empleo desde 2005

La Seguridad Social gana 198.000 cotizantes en un mes

El paro registrado cae en 111.916 desempleados y deja la cifra total en 4,5 millones

http://economia.elpais.com/economia/2014/06/03/actualidad/1401779196_959812.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
3 de juny de 2014, 11.53 h

Al LLegir per la Xarxa Social que en algunes concentracions devant alguns ajuntaments , nomes hi estaben .. 4 PELAGATS ,, jo pensu pero esque ELS 4 PELAGATS que sorten ala fotografia son els Valents persones valentes que no se amagan ELS COVARDS DE VERITAT Son els que no sorten a la fotografia i es diuen Independentistes . Pero tambe he de dir que no era el millor dia per fer la Concentracio era un DIA LABORAL La gent esta cansada la mandin tan feu aixo feu aixo altra .... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
3 de juny de 2014, 03.36 h

http://www.youtube.com/watch?v=LxL04cOxuoU

http://clistenes.files.wordpress.com/2010/04/sacro-imperio-romano-germano1.jpg
http://www.elblogdesociales.com/wp-content/uploads/2010/07/europa1000.jpg


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.