directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 23:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Milers de persones es manifesten a Catalunya per reclamar la #RepúblicaCatalana

Estelades i banderes republicanes omplen plaça de Catalunya en una concentració amb proclames contràries a la monarquia.

Comentaris 27  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- Milers de persones es manifesten aquest dilluns a plaça de Catalunya de Barcelona per reclamar la tercera república i la independència. La concentració que omple de gom a gom la part central de l'espai s'ha convocat com a reacció a l'abdicació del rei Joan Carles a favor de Felip de Borbó. Estelades i banderes republicanes i comunistes onegen a la plaça de sde les 8 del vespre. Proclames a favor de la independència i d'un nou règim a l'estat i també en contra de la monarquia, sobretot per part de grups puntuals de manifestants. S'han sentit missatges crítics també en concret el gendre del rei, Iñaki Urdangarín, i lemes com "La monarquia ens roba cada dia". ERC, ICV-EUiA i la CUP s'hi han sumat.
 


© @acn










Exigint el dret a decidir a Londres
Exigint el dret a decidir a Londres

Comparteix
   


Etiquetes
Milers de persones omplen la Puerta del Sol de Madrid per demanar un referèndum sobre la monarquia. Esquerra Unida, Podemos i diversos moviments socials donen suport a la protesta, que no té autorització

Madrid (ACN).- Milers de persones convocades a través de les xarxes socials es manifesten des de les vuit del vespre a la Puerta del Sol de Madrid per demanar un referèndum perquè els ciutadans puguin decidir si es manté la monarquia o es transita cap a la república. La concentració té el suport de formacions com Esquerra Unida, Podemos i moviments com Democracia Real Ya. La delegació del govern espanyol a Madrid ha advertit que la concentració no ha estat comunicada oficialment i, per tant, no té permís per celebrar-se. La resposta, afirma, serà "flexible" i s'ha desplegat "un dispositiu de seguretat adequat".
La de Madrid és una més de les concentracions convocades a prop de 50 ciutats de l'Estat. Tan bon punt el rei Joan Carles ha fet l'anunci de la seva abdicació en favor del príncep Felip, la xarxa ha bullit amb etiquetes com #QueElPuebloHable, #IIIRepública o #ReferendumYA. 

Els concentrats pel referèndum sobre la monarquia irrompen al ple de Tortosa i obliguen l'alcalde a suspendre'l durant deu minuts

Tortosa (ACN).- La concentració per demanar un referèndum sobre la monarquia que s'ha convocat a les places dels ajuntaments ha acabat amb la suspensió, durant deu minuts, del ple ordinari de l'Ajuntament de Tortosa. L'acte, que s'ha celebrat sense incidents, ha convocat unes 150 persones a la plaça de l'Ajuntament. Tot just després del parlament, un portaveu dels convocants ha animat els assistents a pujar al saló de sessions per demanar a l'alcalde, Ferran Bel, que retirés la fotografia del rei Joan Carles I que presideix la sala. Un centenar de persones han irromput el ple cridant 'fora el borbó' i 'independència' i l'alcalde ha decidit suspendre el ple fins que es pogués recuperar la normalitat.

L'abdicació del rei mobilitza un miler de persones a Girona en una manifestació antimonárquica. Crits a favor de la independència i contra els borbons han protagonitzat la marxa

Girona (ACN).- L'abdicació del rei ha fet sortir un miler de persones al carrer a Girona en una manifestació improvisada durant la qual s'han cridat proclames a favor de la independència de Catalunya i contra la monarquia borbònica. La concentració, convocada per diversos partits i entitats, ha començat a les vuit del vespre a la plaça del Vi, davant l'ajuntament. Des d'aquí, ha sortit una marxa que ha acabat davant la subdelegació del govern espanyol on els manifestants han cantat 'Els Segadors' per posar punt final a la mobilització. Les estelades s'han mesclat amb banderes republicanes i cartells reclamant un referèndum perquè els ciutadans pugui escollir lliurement. Felip de Borbó és també príncep de Girona.

Cremen una fotografia del príncep Felip durant la protesta antimonàrquica a Tarragona. Unes 700 persones es concentren a Tarragona a favor de la república després de l'abdicació del rei

Tarragona (ACN).- Unes 700 persones s'han concentrat aquest dilluns al vespre a la plaça de la Font de Tarragona per demanar un referèndum sobre la monarquia després de l'anunci de l'abdicació del rei. Ciutadans i representants de diversos col·lectius, sindicats i partits polítics han participat en la protesta, en la qual s'han sentit proclames a favor de la república i també de la independència de Catalunya. De fet, durant la convocatòria s'han exhibit nombroses banderes estelades i republicanes i fins i tot s'ha cremat una fotografia del príncep Felip al davant de l'Ajuntament. Un centenar de persones han posat fi a la protesta manifestant-se fins a la subdelegació del govern espanyol.

La plaça de l'Ajuntament de València s'omple de banderes republicanes per reclamar un referèndum sobre la monarquía. Milers de persones surten al carrer després de l'abdicació del Rei Joan Carles I

València (ACN).- Milers de persones han reclamat aquest dilluns un referèndum sobre la monarquia en una concentració a la plaça de l'Ajuntament de València amb motiu de l'abdicació del rei Joan Carles I en favor del seu fill, el Príncep Felip. La majoria dels manifestants han dut banderes republicanes espanyoles (tricolors) però també s'han pogut veure estelades, banderes comunistes i logotips de partits com Esquerra Unida del País Valencià, Compromís, Joves Socialistes o Podem. Els assistents han cridat consignes en favor de la República al crit de "referèndum" o "Felip, Felip el poble no t'admet". Pancartes com 'Referèdum reial ja!' o 'Per un procés constituent, República ja!' han acompanyat la concentració.

Prop de 200 persones reclamen a Londres davant l'ambaixada de l'Estat el dret a decidir

 (ACN).- Unes 200 persones s'han concentrat a les set de la tarda, hora local britànica, davant la seu de l'ambaixada espanyola a Londres per reclamar que s'instauri la III República, així com la celebració d'un referèndum per decidir el sistema de representació a l'Estat. Coincidint amb aquesta protesta, una vintena de catalans s'han aplegat al mateix indret de la capital britànica lluint estelades i cridant consignes a favor de la independència de Catalunya i el dret dels catalans a decidir el seu futur. Representants del partit Podem al Regne Unit s'han solidaritzat amb les demandes catalanistes.

Mig miler de persones es concentren a Lleida a favor de la república i la independència. Hi han assistit representants d'ERC, ICV, la CUP i diversos moviments socials, entre d'altres

Lleida (ACN).- Mig miler de persones s'han concentrat aquest dilluns al vespre a la plaça de la Paeria de Lleida per mostrar el seu rebuig a la monarquia. Amb banderes, pancartes i crits han defensat la república i la independència de Catalunya com a la millor alternativa a l'abdicació del rei Joan Carles. No volen, asseguraven alguns, canviar un rei per un altre sinó que la gent pugui decidir si vol una monarquia o una república. A la concentració, que ha transcorregut de manera pacífica, han assistit representants de diversos moviments socials així com de diversos partits polítics com ara ERC, ICV-EUiA i la CUP. També s'ha llegit un manifest a favor de la república consensuat entre diversos moviments socials.
 
 
 
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#27
3 de juny de 2014, 17.24 h

http://www.youtube.com/watch?v=zE2uxs1W7Ag

La independència de Catalunya no tan sols beneficiarà a Catalunya sinó inclús serà profitosa per a Espanya. Cal fer net.

Ara, amb el sotrac que suposa el procés independentista a Catalunya, Espanya té una oportunitat única: l'oportunitat de refundar-se. Espanya és un estat caduc, subsidiat per la UE, aclaparat per la burocràcia, amb tics dictatorial i feixistes heretat... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
3 de juny de 2014, 13.48 h

Comunicado de la Resistencia :

Ante la próxima celebración del Campeonato Mundial de Fútbol , en Brasil, queremos realizar algunas consideraciones sobre la participación de la autodenominada selección española de fútbol, a la que desde hace alagunos años, ellos mismos llaman la roja, usurpando y plagiando la denominación histórica de la Selección de Chile, que debería ser la única legitimada para llevar tal sobrenombre, ya que es la primera que lo utilizó.

Hecha esta pequeña ,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Martí Beriades fletxa Mar Tiberíades
3 de juny de 2014, 13.25 h



#24 No, Blas, noooooooooo ! ! No li aconsellis anís, perquè precisament d'aquí ve tot el mal, l'Anacleto Aragoneses, només que OLORI una copeta d'Anís El Mono, ja queda pitof i perd el món de vista. És quan diu aquests deliris i barbaritats tan divertides i que ens fan riure tant, però cal pensar també en la seva salut, i canijo com és, una copeta d'anís El Mono al dia, el pot portar a la tomba en pocs mesos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
3 de juny de 2014, 13.20 h

#21
#23 Tas loco, nene, tas histérico, mejor te tomas una copita de anís y con suerte se te pasa el alucine.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
3 de juny de 2014, 13.16 h

Conoce el coste de las monarquías frente a otras jefaturas de Estado
Un estudio de un profesor de la Administración y Finanzas Públicas de la Universidad Libre de Bruselas pone de manifiesto que la monarquía española es de las más baratas de Europa, según el presupuesto asignado (8,2 millones de euros). La Jefatura del Estado más cara de Europa, según refleja dicho informe sería la francesa con un presupuesto de 111,7 millones de euros.

http://www.invertia.com/noticias/conoce-coste-m... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Hello world from Catalonia! fletxa .....................................
3 de juny de 2014, 12.45 h

https://www.youtube.com/watch?v=7fCqZAnl_jY

Fa nou mesos de la impressionant Via Catalana, només nou mesos, i la de coses que estan passant! Estem sacsejant l' statu quo provinent del franquisme i dels borbons des de Felip V, i tot això ho estem fent un poble alçat en urnes i donant-nos les mans, Catalunya és la força de la seva gent i per això sé que ho aconseguirem!!!

Ens deien que no podíem, que estava prohib... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
3 de juny de 2014, 12.32 h

La Seguridad Social gana 198.320 afiliados en mayo, el mayor aumento desde el 2005

Hostelería, actividades administrativas y comercio fueron los secotres que más crecieron

http://www.elperiodico.com/es/noticias/economia/undefined


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Rojo republicano, comunista fletxa fletxa y partidario del derecho de los catalanes a independizarse de ese nido de corrupción e incompetencia que es el estado español
3 de juny de 2014, 11.22 h



#19Hijo, Aragoneses, no se te cae la cara de vergüenza estar ahí, exhibiendo "tus mercancias" como puta en el rastrojo, esperando seducir a algun independentista catalán, a ver si por casualidad hay alguno algo tonto que no se da cuenta del truco?

A mi me avergüenza que haya espanyolitos gilipichas como tu, la verdad.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
3 de juny de 2014, 10.48 h

Mayo registra la mayor creación de empleo desde 2005

La Seguridad Social gana 198.000 cotizantes en un mes

El paro registrado cae en 111.916 desempleados y deja la cifra total en 4,5 millones

http://economia.elpais.com/economia/2014/06/03/actualidad/1401779196_959812.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Rojo republicano, comunista fletxa y partidario del derecho de los catalanes a independizarse de ese nido de corrupción e incompetencia que es el estado español
3 de juny de 2014, 08.38 h



Las ventas de SENYERAS ESTELADAS en Catalunya Y DE BANDERAS REPUBLICANAS en el resto del estado subieron un 1300% entre los años 2013 y 2014.


http:www//lamadrequeparióatantoscorruptos.com/salvesequienpueda/españasehunde



Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.