directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 20 de setembre de 2024 22:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Rajoy es fa l’orni amb la tercera via

Assegura que els patrocinadors de la tercera via i la reforma constitucional no li han sabut explicar en què consisteix

Comentaris 40  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Madrid (ACN).- El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha afirmat aquest dimarts que ell "no es tanca en banda" davant la possibilitat d'engegar una reforma de la Constitució, però considera que a hores d'ara no es donen les condicions per impulsar un pacte d'aquestes característiques. Segons Rajoy, no hi ha consens sobre qüestions bàsiques, i malgrat que ho ha demanat, els patrocinadors de la tercera via per trobar un millor encaix de Catalunya a l'Estat "no li han sabut explicar" en què consisteix exactament la seva proposta. Segons el president espanyol, l'estat federal que reclamen algunes formacions no es diferencia gens, segons el seu parer, del que ja existeix a Espanya. "Si se m'explica què és un Estat federal asimètric i en què es diferencia del que tenim, estem disposats a considerar-ho", ha dit.

Comparteix
   

Rajoy ha fet aquestes manifestacions a un acte organitzat per The Economist a Madrid. Preguntat per les peticions que li arriben de tot l'Estat perquè participi d'una reforma constitucional que satisfaci alguns dels descontents de Catalunya, Rajoy ha reiterat que considera vital "pensar primer les coses i després actuar, i no al revés", perquè "sinó al final s'acaben generant situacions estrambòtiques".

No obstant això, ha recordat que ara per ara no es donen els consensos bàsics per obrir aquest procés, perquè "hi ha qui vol que l'Estat recuperi competències, qui vol que en tinguin més, i qui vol que es trenqui la sobirania nacional".

En aquest marc, ha lloat la transició i ha recordat que als anys 77 i 78 l'Estat va fer "un gran esforç" perquè va aconseguir posar d'acord a persones que havien estat ministres al règim de Franco, i altres que venien de l'exili, i als que volien un estat centralitzat amb els que el volien fortament descentralitzat. "Va ser una operació molt difícil on tots vam cedir, i en va sortir un règim democràtic que dóna més autonomia del món".

Per aquest motoiu, en l'escenari actual considera que en el millor dels casos la reforma constitucional acabaria només amb el suport de les dues grans formacions espanyoles. "Jo no soc contrari a reformar la Constitució, de fet a Espanya s'ha reformat dues vegades, però el que és molt important és que la Constitució són les regles de joc, i malgrat que veig la possibilitat que el PP i el PSOE es posin d'acord, el que no em sembla bo per a Espanya és una Constitució que surti només amb els vots del PP i del PSOE".
 
"He parlat amb Mas sempre que m'ha trucat"
 
Preguntat sobre la manca de diàleg amb el president de la Generalitat, Rajoy ha assegurat que ha parlat amb Mas "sempre que l'ha trucat". Segons ha assegurat, no hi ha hagut "ni una sola vegada a la història en la què el president de la Generalitat l'hagi trucat i ell no hagi parlat amb ell o no l'hagi rebut". El que passa, segons Rajoy, "és que fa molt de temps que no té notícies d'ell", com ho demostra -diu- el fet que s'assabentés pels mitjans de comunicació que convocaria un referèndum.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#40
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa El poble català ja està fart de la PERVERSIÓ POLÍTICA que és l'estat espanyol. RES NO ATURARÀ LA NOSTRA INDEPENDÈNCIA !
22 de maig de 2015, 00.34 h





#36 CAGARRONESES, d'acord que hi pot haver més d'un xiflat entre els independentistes, NOMÉS FALTARIA, però el TEU nivell cultural, adquirit a la "universitat de Baeza", no et permet jutjar ningú.


Dubto molt que aquest tal Cucurull digués que la Magna Grècia es corresponia amb l'imperi català,, perquè tothom (llevat de tu que ets un semianalfabet) sap que dir, com tu dius que

" "la Magna Grecia, es decir la expansión de la Grecia clásica, . . ." "

és una ANALFABETADA DIGNA D... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 28   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa El poble català ja està fart de la PERVERSIÓ POLÍTICA que és l'estat espanyol. RES NO ATURARÀ LA NOSTRA INDEPENDÈNCIA !
22 de maig de 2015, 00.23 h

Té, repetiré el comentari am les teves faltes d'analfabet crònic , perquè crec que els enllaços es tornen a barrejar amb el "llegir més":

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

ANACLETO-FLATULENCIO ARAGONESES, entenc que et sentis molt ferit perquè jo recordi les INCREÏBLEMENT PATOSES CANTIMFLADES DIGNES D'ANORMAL EXCITAT PER L'ANÍS EL MONO amb les que tant sovint ens obsequies i ens fas riure despiatadament.

Recordem la PPatosa, PPalurda i PPaleta PPetulància de l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 26   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
jkhkfh fletxa fvgbfd
4 de juny de 2014, 19.51 h

RAJOY Assegura que els patrocinadors de la tercera via i la reforma constitucional no li han sabut explicar en què consisteix. --------------------------------------------------> DE FET ES QUE NO HO POT ENTENDRE PER QUE NO HI CAP LA TERCERA VIA DINTRE AL CONSTITUCIÓ. SI SEGONS ELLS NO HI CABIA L'ANTERIOR ESTATUT ARA, QUE EM APRÈS MÉS, NECESSITARIEM UNES GARANTIES SUPLEMENTARIES QUE JA NO ENTRARIEN EN LA "CONTITUCIÓN":
- GARANTIR EL FINANÇAMENT PROPI SENSE QUE ES LIMITI (O MOLT POC) LES P... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
Faustí fletxa Cervera
4 de juny de 2014, 15.46 h

#36 torna a mongolia, mongol


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
4 de juny de 2014, 14.35 h

#35

"Perlas" extraidas de las conferencias que el Instituto Nova Historia y el "historiador" Victor Cucurull, actual Miembro del Secretariado NAcional de la ANC y antiguo candidato a las elecciones por UCD, "se atreven" a dar por España (segun afirma el).
http://dolcacatalunya.com/2014/06/01/reir-y-no-parar-vea-a-un-lider-de-la-anc-contando-la-historia-nacionalista-de-cataluna-2/
.
Desde el siglo VII antes de Cristo cuando Cataluña entra en la Historia.

Todo lo que era la Magna Grecia, es ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 49
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Dr. Benway fletxa Terrassa
4 de juny de 2014, 12.08 h

#30 No et confonguis, company. L'Anacleta no és pedante; es pedorra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
4 de juny de 2014, 09.58 h



LOS TRUHANES DEL GÜRTEL

MariAsno ; El el PP no hay pensamiento único, excepto cuando se trata de
sobresueldos en sobres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
4 de juny de 2014, 08.07 h



NO HI POT HAVER TERCERES VIES.

DE VIA NOMÉS N'HI HA UNA:

QUE ELLS (el 80% dels espanyols) SEGUEIXIN ESSENT, SI AIXÍ HO VOLEN, GENTUSSA INVASORA IRRESPECTUOSA, PERÒ EN UN ALTRE ESTAT QUE EL NOSTRE.

. . . I NOSALTRES, EN UN ESTAT CATALÀ DE PERSONES COM CAL.





Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Rogelio-Sempronio Gutierrez Gutierrez fletxa Torremocha Pocha de Jarama (Madrid)
4 de juny de 2014, 08.01 h



En resum: l'estat espanyol és així, genera aquesta mena de MONSTRES putrefactes, gentussa pedantesca i fanfarroneta capaç de fer broma sobre la mort violenta d'altres persones, disposats sempre a molestar i a insultar ...

La culpa? No és dels mestres, sinó dels que han dirigit aquella societat, desde sempre amb criteris VISIGOTS de menyspreu del coneixement, de la cultura i de la civilització.

Estar al mateix estat que aquesta gentussa ENS EMBRUTA, cal marxar-ne quan abans millor.

... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 28   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
Florencio-Genaro Perez Perez fletxa Becerril de la Sierra (Madrid)
4 de juny de 2014, 07.53 h



Ara veiem com ideològicament és un NAZI declarat. En el comentari num.2 de http://www.directe.cat/noticia/343629/ernest-maragall-diu-al-jutge-marlaska-que-el-proces-pel-setge-al-parlament-es-desmesurat , diu textualment :

"""En mi opinion matar negros y moros deberia ser motivo de alabanza pero el Codigo Penal dice que es un delito. ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
La dreta madrilenya en contra de la violència de gènere

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.