directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 16:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'oposició colla Hereu reclamant-li dimissions per la consulta sobre la Diagonal

L'equip de govern es nega a fer res fins que s'acabi el procés

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El govern municipal de Jordi Hereu s'ha vist aquest divendres contra les cordes davant l'oposició (CiU, PP i ERC) que ha carregat contra la seva gestió de la consulta per la reforma de la Diagonal. Mentiders, vanitosos, poc transparent, partidistes, o poc democràtics són alguns dels qualificatius que han hagut d'escoltar els regidors de l'Executiu local entre acusacions de responsabilitat pel 'caos' i 'desgavell' de la consulta i pel 'ridícul que està fent Barcelona'. L'oposició ha demanat caps i dimissions, però el govern ha tancat files i s'ha negat a fer res perquè 'la consulta encara no ha acabat' i perquè 'responsables en som tots els grups'.

Comparteix
   


Etiquetes
La comissió de Presidència de l'Ajuntament de Barcelona, celebrada de forma extraordinària aquest divendres a la tarda per votar una proposició presentada per CiU i PP que pretenia reclamar transparència, neutralitat i assumpció de responsabilitat al govern pels incidents de la consulta de la Diagonal, ha acabat convertint-se en tot un debat polític carregat de retrets a l'Executiu d'Hereu i amb PSC i ICV acorralat demanant temps per analitzar la situació quan finalitzi la votació. CiU i el seu portaveu a la comissió, Joaquim Font, han estat els primers a arremetre contra l'acció del govern. I els més durs en els plantejaments.

Per Forn, la consulta està resultant ser 'un dels majors ridículs' que mai ha fet la ciutat, amb 'comportaments antidemocràtics', un alcalde 'que no està a l'alçada' i incidències 'tècniques i polítiques que suposen el trencament amb la ciutadania i acaba amb la seva confiança en l'Ajuntament'. Per això, el convergent ha exigit 'responsabilitats' al govern local, 'i això només es fa amb dimissions', ha dit. 'El primer responsable polític, el que hauria de promoure el respecte a la consulta i les seves tres opcions és Hereu, i resulta que és qui més confusió ha creat', ha retret el portaveu de CiU. I és que Forn considera que l'alcalde 'ha caigut en el parany de la vanitat' en 'mentir quan va dir que havia votat sense haver-ho fet', perquè, segons ha dit, Hereu preferia això a 'que se li espatlli la foto del dia i la campanya d'imatge que s'ha muntat amb aquesta consulta'. 'Un cop més, la prepotència ha pogut al sentit comú', ha sentenciat el portaveu de CiU.

En la mateixa línia s'ha expressat la representant del PP a la comissió, Ángeles Esteller, que ha expressat que, pel seu grup, les incidències i polèmiques que han envoltat la consulta l'han 'deslegitimat', convertint-la en un 'descrèdit absolut' i un cúmul 'de greus errors'. 'La carrera de despropòsits se'ls ha tornat en contra', ha dit contundent la popular, que ha acusat també al govern d'Hereu d'haver 'muntat una farsa sense cap garantia de res'. Esteller també ha coincidit amb CiU en reclamar 'dimissions' dins l'executiu de Barcelona de qui, ha dit, no accepta 'lliçons de democràcia participativa' després del que ha vist en aquesta consulta.

Des d'ERC, el portaveu a la comissió, Ricard Martínez, ha assegurat no entendre perquè CiU i PP han volgut convocar la reunió abans de que hagi finalitzat la consulta. Però tot i així, no ha dubtat en reconèixer que 'moltes de les coses que ha explicat Forn, les compartim a ERC'. 'Nosaltres no estem contents amb aquesta consulta, però preferiríem fer les valoracions un cop acabada', ha explicat. Malgrat això, Martínez no ha dubtat a avançar que el seu grup 'també demanarà responsabilitats polítiques la setmana vinent' i que 'no es permetrà que li vulguin enganxar el mort a un tècnic'. El republicà ha carregat contra el govern per ser 'poc transparent', per amagar l'opció C, i per 'haver-ho enfocat tot a que el ciutadà digui el que el govern vol, perquè el govern té la raó'. 'Els errors han fet que la ciutadania s'emprenyi', s'ha queixat Martínez.

El control de l'obertura de l'urna digital

Des de l'oposició, a més, han denunciat que cap persona dels seus grups podrà estar present en el moment de l'obertura de la urna electrònica. I tot i que el govern els ha dit que ells tampoc hi seran i només hi haurà les tres persones de la Mesa de Garanties que està previst que puguin fer-ho, no poder assistir els deixa dubtes sobre si ningú pot manipular els resultats.

La resposta del govern municipal no ha estat tan contundent com els atacs de l'oposició. Tant el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Ramon García-Bragado, com el tinent d'alcalde d'Acció Social, Ricard Gomà, han acusat CiU i PP de voler 'treure rèdit polític' de la consulta abans que acabi i tenir-la 'sota sospita', i s'han negat a analitzar i valorar les incidències del procés i les polèmiques 'fins que finalitzi' la votació. Tant García-Bragado com Gomà s'han mostrat ferms en dir que, passat el diumenge, 'assumirem les responsabilitats', en paraules del tinent d'alcalde d'Urbanisme. Tot i això, el mateix García-Bragado s'ha negat a acceptar en solitari les conseqüències de l'enrenou de la consulta. 'És evident que el govern, i jo personalment, tenim responsabilitat, però és compartida perquè en moltes coses hem avançat junts', ha advertit a l'oposició, negant-los així els seus desitjos de fer rodar caps entre el l'executiu municipal.

Finalment, la proposició que presentaven CiU i PP ha estat aprovada amb els vots favorables d'aquests dos grups i l'abstenció d'ERC. Els dos partits del govern, PSC i ICV han votat en contra, com era d'esperar.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
cupaire fletxa Barcelona
15 de maig de 2010, 15.19 h

M'agrada el que diuen des de la CUP!

http://www.cup.cat/barcelona/index.php?option=com_content&task=view&id=48&Itemid=1


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
FORA EL PSC de BARCELONA I fletxa A TOTS els SOCIATES i VERGENTS de CATALUNYA
15 de maig de 2010, 14.32 h

EXPULSEM de TOT ARREU de la NACIÓ CATALANA i el mes AVIAT POSSIBLE ALS SOCIATES i CONVERGENTS. Expulsem.los ara que encara hi som a temps. Catalunya no pot resistir per mes tems a la SOCIOVERGÈNCIA UNIONISTA amb Espanya. Ni MAS ni MONTILLA ni cap altre que sigui convergent o sociata. ARA INDEPENDÈNCIA i cap un ESTAT PROPI. SOM,HI...si volem podem.!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Quim. fletxa PPCC.
15 de maig de 2010, 07.37 h

Quan els catalans ens desfem de Ciu,Psc-psoe i PP que són el mateix gos constitucionalista, miniautonomista regionalista, col·laboracionista, amb diferent collar i més del mateix podrem començar a pensar en la supervivència nacional de Catalunya, en la plena sobirania i en la dignificació com a poble. Visca Catalunya Lliure!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex vitant d'ERC fletxa L'Estartit
15 de maig de 2010, 07.09 h

Sembla que els barcelonins no podreu gaudir del plaer de fotre fora a l'Hereu. Sembla que el P$C-P$OE ja ha decidit canviar-vos el reietó.

Us haureu de conformar en gaudir del plaer de fer fora en Carles Martí, que ben mirat, tampoc està tant malament, al cap i a la fi, és tant P$OEmontillista l'un com l'altre, i a hores d'ara, un dels pocs plaers de que podem gaudir els catalans després de ser arruïnats per aquesta colla d'inùtils és fotre'ls a tots al carrer.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.