directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 16:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La presidència de la Comissió d’Exteriors Espanyola, la causa del disgust de Duran

L’abstenció de CiU a la llei de successió borbònica i les paraules del conseller Homs dient que la successió de #FelipeVIelbreu era per sustentar el negoci familiar, han posat en perill el càrrec de Duran i Lleida

Comentaris 32  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 19 vots )
carregant Carregant

Segons @elperiodico Duran abdica: dimiteix de núm. 2 de CiU, no repeteix a Madrid i anirà a les llistes del Parlament si són plebiscitàries #CrisiTerceraVia. La veritable causa del malestar de Duran i Lleida amb el president Mas i CDC és el fet que des del PP i del PSOE l’han advertit que li perilla la presidència de la Comissió d’Exteriors del Congrés dels Diputats, càrrec que li permet contactar i viatjar per tot el món i amb passaport diplomàtic. El no de CiU a la llei d’entronització del nou monarca espanyol ha estat un punt d’inflexió i les paraules del conseller portaveu han rematat la feina per tal que tant el PP com el PSOE es plantegin revocar el nomenament de Duran i Lleida a una de les comissions emblemàtiques de la diplomàcia espanyola.  
Segons El Periódico Duran Abdica #CrisiTerceraVia
Segons El Periódico Duran Abdica #CrisiTerceraVia

Comparteix
   


Etiquetes
UDC amenaça amb demanar la dimissió d’Homs per les seves paraules que posen en perill la presidència de la Comissió d’Exteriors en mans de Duran i Lleida

Aquesta és la veritable causa del malestar de la direcció propera a Duran i Lleida, un càrrec dins de la diplomàcia espanyola que és incompatible amb l’actual procés cap al dret a decidir.

La presidència de la Comissió d’Exteriors del Congrés dels Diputats debilita el posicionament del govern català

Tant el PP com el PSOE pressionen Duran i Lleida per tal que faci alguna cosa per aturar Mas, i la força la tenen en amenaçar en revocar el càrrec, aprofiten que UPyD  ja ho ha demanant i que no s’entén que  mantingui aquest càrrec diplomàtic espanyol i desprès no aturi el procés sobiranista.

És incompatible presidir la Comissió d’Exteriors i mantenir suport  a un president i un govern que defensa el dret  l’autodeterminació

Faria bé Duran i Lleida de dimitir de la Comissió d’Exteriors, li evitaria desgast al govern Mas i a CiU.

L’abstenció de CiU, que Duran va justificar a Twitter, el desencadenant de l'abdicació de Duran segons El Periódico
 
Duran i Lleida, ha decidit dimitir com a secretari general de CiU i no repetir com a portaveu al Congrés dels Diputats. Segons informa aquest diumenge el diari 'El Periódico', Duran formalitzarà la seva renúncia després de la cerimònia de proclamació de Felip VI el proper 19 de juny. El líder d'UDC hauria pres aquesta decisió perquè tem que l'aposta sobiranista d'Artur Mas portarà la federació a una desfeta electoral i per la posició de CiU davant el tràmit successori al capdavant de la Corona. Segons el rotatiu, l'abstenció de CiU i les paraules crítiques de membres de CDC cap al futur monarca haurien "esgotat la paciència" de Duran.
 
Candidat en unes plebiscitàries
 
Paral·lelament, el polític d'Alcampell també deixarà la presidència de la comissió d'Afers Exteriors al Congrés però mantindrà la presidència del comitè de govern d'Unió i l'actual càrrec de portaveu a Madrid. De fet, segons hauria comunicat al seu entorn més pròxim, la voluntat de Duran seria presentar-se com a candidat a la Generalitat si finalment el president Mas convoca unes eleccions plebiscitàries. 'El Periódico' destapa que la decisió de Duran ve de lluny i s'emmarca després de l'avançament electoral del 2012 i la pèrdua de 12 diputats per part de CiU. El democratacristià no combrega amb l'aposta sobiranista de CiU i també critica l'immobilisme del PP en aquesta qüestió.
 
Duran no ha aconseguit cap gest ni cap concessió de l'executiu espanyol que l'ajudin a posar en valor el seu paper com a interlocutor entre la majoria governant a Catalunya i a l'Estat i, per això, també va decidir demanar el relleu com a president de la part catalana de la comissió bilateral Estat-Generalitat. "No m'han donat ni aigua", s'ha queixat el líder d'UDC, que només hauria comptat amb el suport de l'encara líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, que considera Duran "l'únic pont per reconduir el conflicte català".



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#32
9 de juny de 2014, 13.34 h

catalanes , si el REY FELIPE VI es algo como su antepasado FELIPE V ..O FRANCISCO FRANCO BAHAMONDE
…O ANTONIO TEJERO MOLINA…..corran, no va a haber bastantes alcantarillas por españa para ustedes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
9 de juny de 2014, 11.55 h

(SIC)".....l'abstenció de CiU i les paraules crítiques de membres de CDC cap al futur monarca haurien "esgotat la paciència" de Duran". És la nostra paciència Sr. Duran, la que està esgotada. Estem farts i tips de Vostè, perquè pels seus interessos materials que té a espanya, ha estat capaç durant tots aquests 30 anys llargs de dictadura, disfressada de democràcia, de vendre Catalunya per quatre sacs de farro. Ja és hora que se'n vagi Sr. Duran. GO HOME AND DO NOT COME BACK!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
9 de juny de 2014, 09.16 h

un personaje engreido y faltón, que ve la paja en el hojo ajeno y no ve la viga en el suyo, la sede de su partido embargada por CORRÚPCIÓN .


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Synera fletxa Barcelona
9 de juny de 2014, 07.04 h

El Andalús: 800 anys
Espanya: 300 anys
Catalunya: 1000 anys


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
8 de juny de 2014, 23.09 h

RAFA NADAL LOGRA SU NOVENO ROLAND GARROS


El rey Nadal no abdica en París y se ha proclamado por novena vez campeón de Roland Garros después de ganarle la final al serbio Novak Djokovic, número 2 del mundo por 3-6, 7-5, 6-2 y 6-4 y de paso se mantendrá como cabeza de serie, situación de privilegio que hubiera cedido en caso de derrota. Este es el Grand Slam número 14 del mallorquín.

ESTE SI ES UN EJEMPLO DE DEPORTISTA Y PERSONA Y NO EL MEACOLONIA CON SU HISTORIAL DE DOPAJE EN ITALIA,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
JORDI fletxa GRANOLLERS
8 de juny de 2014, 21.35 h

El dret d'autodeterminació està contemplat en el article 96 de la Constitución Española. A que venen aquestes crítiques ?, es que hi ha més gent que està en contra de la Constitució?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
oreneta1714 fletxa barcelona
8 de juny de 2014, 21.24 h

Duran mai no ha enganyat qui hagi estat atent a la seva actuació, centrada en tot moment en el guany personal, sigui de prestigi, sigui d'interessos d'altre tipus. Ha posat pals a les rodes, no ja de CDC, sinò, més greu, de Catalunya, any rera any. Tan de bó fòs veritat que s'en va. Però, ca, això és un altra pal a les rodes del procès que Mas, la veritat, du amb molt d'encert. Un procès, no ho oblidem, que no és de Mas. És nostre. El pal a les rodes el posa a les nostres rodes.
V... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
l'Esteve fletxa Vallès Oriental
8 de juny de 2014, 17.00 h

#20 Benvolgut... tu creus que aquesta parrafada l'interessat a algú?????.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
jcc fletxa bcn
8 de juny de 2014, 16.12 h

No se si són els seus interessos personals, però les coses no es fan així.
L’unionisme busca amb el nomenament de Felip VI aturar qualsevol canvi. Un coronament que hauria de servir perquè el nou rei expliqui que pretén fer davant els reptes socials. Que no s’amagui darrera d’allò que diu que el rei regna, però governa, perquè no és veritat. Joan Carles ha manegat fils fins ara i ell també ho farà. D’amagat, però ho farà.

http://jordicolomines.blogspot.com.es/2014/06/felip... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Dr. Benway fletxa Terrassa
8 de juny de 2014, 14.44 h

#21 Tan paleta que ni siquiera se da cuenta que tiene las mayusculas pulsadas. Ademas de tener el síndrome de dunning-kruger eres corta de vista. (o será el aceite que pierdes que te está cascando la vista)
Pels que teniu curiositat en saber de que va aquesta síndrome: http://manuelgross.bligoo.com/20121205-gente-toxica-el-sindrome-de-dunning-kruger-de-... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.