directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 13:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

#CatalansWantToVote Els Xics de Granollers i Pep Guardiola reclamen poder votar el 9N amb un cinc de set al cor de Berlín

Guardiola assegura que quan tanta gent surt al carrer se l'ha d'escoltar perquè "la llei sempre s'adapta a la gent"

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Berlín (ACN).- Els Xics de Granollers han estat els encarregats de traslladar als alemany el missatge que 'Els catalans volen votar' amb un cinc de set al bell mig de l'Alexandeplatz de Berlín' amb el rellotge mundial i el pirulí berlinès com a testimonis. Més de 300 persones han presenciat l'exhibició castellera simultània a diferents capitals europees i que s'ha fet a les dotze del migdia d'hora catalana. Amb tot, el protagonisme de la jornada se l'ha emportat Josep Guardiola, el padrí de l'acte que ha acceptat la invitació d'Òmnium per llegir el manifest. 
Guardiola ha llegit el manifest

Guardiola ha assegurat que el procés no té marxa enrere ja que "quan tanta gent demana votar se l'ha d'escoltar perquè la llei sempre s'adapta a la gent".

Més de 300 persones han acompanyat aquest 8 de juny als Xics de Granollers a fer pinya per fer història a l'Alexanderplatz de Berlín. Amb un cinc de set que han carregat i descarregat sense problemes, tot i els nervis per l'expectació del moment, els del Vallès han complert amb l'objectiu de donar a conèixer a la capital alemanya que els catalans volen votar el 9N per decidir el seu futur polític.

La jornada ha començat a quarts de dotze del migdia quan els Xics de Granollers han fet l'entrada simbòlica a l'Alexanderplatz per escalfar motors amb un quatre de set abans d'arribar al moment àlgid d'aquest històric 8 de juny quan s'ha alçat el castell, simultàniament a vuit capitals europees, per fer saber a Europa que els catalans volen decidir el seu futur en una consulta el proper 9 de novembre.

L'acció, organitzada per Òmnium i que ha comptat amb el suport del Casal Català a Berlín, ha comptat amb la presència d'unes 300 persones que han fotografiat l'exhibició castellera però sobretot al padrí de la diada, l'entrenador del Bayern de Munic, Josep Guardiola, que ha vingut a l'Alexanderplatz acompanyat per la seva filla gran. 

Guardiola, que ha acceptat fer-se fotos amb tothom qui li demanava, ha reconegut que Alemanya "està molt lluny" de Catalunya per conèixer la realitat del procés. "Però per això som aquí perquè se n'assabentin", ha afegit. En aquest sentit, l'exentrenador blaugrana ha assegurat que "votar no vol dir que Catalunya faci el pas, sinó que els que no hi estan d'acord també podran dir la seva". "No són quatre els que surten al carrer demanant-ho, són dos milions de persones i quan tanta gent ho demana se l'ha d'escoltar perquè la llei sempre s'adapta a la gent", ha afirmat.

Per la seva part, la representant de la directiva d'Òmnium, la periodista Rita Marzoa, ha destacat que l'acte d'aquest diumenge tenia l'objectiu de fer saber a Europa que la independència de Catalunya no és només un assumpte econòmic sinó també "cultural i social". Per això, es va escollir el simbolisme dels castellers pel que representen d'esforç, força i democràcia. "A Alemanya especialment és complicat fer-ho entendre perquè també els responsables dels mitjans desplegats a la zona són de Madrid i intenten fer creure que el motiu és només econòmic, i per això necessitem fer accions com aquestes", ha afegit.

Al seu temps, el president dels Xiquets de Granollers, Xavier Álvarez, ha mostrat la satisfacció de la seva colla per representar Catalunya a Berlín en aquest acte que ha estat "una festa" i una "experiència molt positiva". Álvarez ha explicat que el que vol Catalunya és "precisament el que significa la nostra colla, respectar el que pensa cadascuna de les persona i treballar per un objectiu comú".

Quan s'ha descarregat el cinc de set triat per l'ocasió, el representant del Casal Català a Berlín, Ferran Porta, i la representant d'Òmnium, la periodista Rita Marzoa, han agraït l'assistència a l'acte, per donar pas al padrí, Josep Guardiola, que ha llegit el manifest íntegrament en alemany.

La jornada a Berlín ha acabat amb una foto de família del padrí de l'ocasió, Josep Guardiola, amb els castellers, que han lliurat a l'entrenador una samarreta commemorativa de la diada del color grana dels Xics de Granollers. Tot seguit, els castellers han clos l'exhibició amb un pilar de cinc i el domàs del 'Catalans want to vote'. 

El manifest
En el manifest es destaca que la jornada d'aquest 8 de juny vol fer saber a Europa que milers de catalans reclamen votar el seu futur polític en una consulta el proper 9 de novembre, i que s'ha volgut fer des de "l'espectacularitat i la bellesa dels castells, un dels actius més potents de la cultura catalana, i que aquest diumenge han esdevingut castells per la democràcia". 

El parlament recorda que els castells han estat declarats Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, que representa més que mai els valors del treball, compartit, la solidaritat, l'ajuda mútua per aconseguir un objectiu tan noble com ho és el que ara es proposa aconseguir el poble català: poder decidir lliurement i democràtica el seu futur. 

També recorda les mobilitzacions massives i pacífiques dels darrers anys, així com la negativa reiterada de l'Estat a deixar fer la consulta i negar el diàleg per buscar una sortida "a un clam massiu a Catalunya". "És aquesta reivindicació, normal i democràtica, la que avui els catalans portem arreu d'Europa", continua. Una acció que no es fa per demanar permís ni empara, sinó "per explicar qui som, què volem i com pretenem compartir un futur amb tots vosaltres, ciutadans de l'Europa del segle XXI". 

El manifest acaba dient que els catalans "volem votar i volem decidir el nostre futur amb un referèndum", i fa una crida a tots els ciutadans europeus a aixecar l'Europa del futur "com si fos un gran castell. Ajudeu-nos a fer pinya".



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Núria fletxa Santa Eulàlia de Ronçana
9 de juny de 2014, 16.02 h

Com a Catalana, com a persona i sobretot com a castellera l'únic que et puc dir és que ets un maleducat, un irrespetuós i que d'història no en tens ni idea, per això t'amagues amb insults. Però ja ens va bé la gent com tu als catalans i a les catalanes, perquè amb gent tant curta de gambals, tenim segura la victòria. BON COP DE FALÇ DEFENSORS DE LA TERRA, BON COP DE FALÇ #1


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
FDFSDFS fletxa DFSDFS
9 de juny de 2014, 13.30 h

#6

vEO QUE YA NO LE MANDAS UN PATO, JAJAJAJAJAJAJAJA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
9 de juny de 2014, 10.47 h

UN PETO MOLT FORT PEP. NINGU ESPERABA MENYS DE TU. GRACIES


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
8 de juny de 2014, 21.06 h

Els Castellers de Granollers ban representar als Catalans a Catalunya alla a Berlin , i Pep Guardiola va fer de Ambaixador de Catalunya alla a Berlin iva Parlar amb Aleman parlan del NOSTRA DRET A DECIDIR . Cosa es veu molesta ala prensa de MADRID com sempre que Guardiola fa algu a favor de Catalunya Aquesta vegada les Colles Castelleres tambe han fet Historia en un sol dia ban a moltes ciutats del Món a fe sentir la VEU DE CATALUNYA . Aquesta vegada la CULTU... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
8 de juny de 2014, 20.23 h

http://www.youtube.com/watch?v=LxL04cOxuoU

http://clistenes.files.wordpress.com/2010/04/sacro-imperio-romano-germano1.jpg
http://www.elblogdesociales.com/wp-content/uploads/2010/07/europa1000.jpg


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Pepe Gutierrez fletxa Hospitalet independentista
8 de juny de 2014, 18.13 h

#1

Y la mariquita flatulencia-aragoneses tampoco,porque ha ído a Sitges trasvestida de
la Pantoja de Guayaquil


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Isabel fletxa Santa Eulàlia
8 de juny de 2014, 16.13 h

Fantàstica actuació dels XICS DE GRANOLLERS i preciosa fotografia,
Gràcies Pep per apadrinar als Xics, ha estat un dia ESPECTACULAR !!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
8 de juny de 2014, 14.47 h





EL CASTELLER DETENIDO POR QUEMAR CONTENEDORES EN BARCELONA POR LO DE CAN VIES NO HA PODIDO IR, ?VERDAD?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.