directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 07:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ada Colau i Podemos una OPA a ICV-EUiA, la CUP i Procés Constituent

Ho vam explicar fa unes setmanes, l’ex portaveu de la PAH entrava en política amb un acord amb la formació de moda, Podemos i el seu carismàtic líder, Pablo Iglesias, una parella per guanyar

Comentaris 28  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Ahir a la tarda en un acte a favor de “La República” espanyola o catalana fet a Barcelona, un conjunt de dirigents polítics i socials van parlar davant un nombrós públic, però el més interessants de les paraules que es van dir van ser les de l’exportaveu de la PAH que va encoratjar a la resta de forces polítiques a fer una llista unitària cara a les eleccions municipals i les va animar a fer-ho realitat. Va ser el primer discurs de caire clarament polític d’Ada Colau, malgrat que va dir fa pocs dies, desprès de deixar de ser la cara visible de la PAH, que no és dedicaria a la política. Pocs temps li ha durat la paraula i ara prepara el seu salt a la política, primer proposant un front d’esquerres per la capital del país, per més endavant fer el salt a la política espanyola.

Comparteix
   


Etiquetes
Per començar el salt a la política,  una OPA a ICV-EUiA, la CUP i Procés Constituent i, com no, Podemos que té el paper clau de l’operació 

És evident que la sacsejada de Podemos també influirà a Catalunya i si es confirma l’entrada en política d’Ada Colau, la sacsejada encara serà més evident. L’error de la CUP de no presentar-se a les eleccions europees encara ha obert més el ventall de l’esquerra més radical i Podemos té un paper important, d’aquí que ja ha començat l’OPA a ICV-EUiA, la CUP i PC amb una mirada clara a les properes eleccions generals a Espanya on l’aliança Iglesias/Colau pot trencar definitivament el mapa espanyol de l’esquerra. 

La resposta de Colau a Twitter:

“Hi ha titulars q reprodueixen vella política i no entenen q la política està canviant Q això ja no va d personalismes ni pactes d sigles(1/2)” i “2/2) És moment d processos col.lectius i cal respectar els seus ritmes. Quan hi hagi algo a proposar es farà amb transparència i honestedat”



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#28
Francesc fletxa Barcelona
16 de juny de 2014, 10.02 h

Algunes precisions. L'Ada Colau no va dir que no entraria en "política" sinó que no entraria en cap partit ni faria política convencional. Fer política és el que feia l'Ada des de la PAh i ara el que ara planteja és seguir fent "política", perquè "política" no és en cap cas. sinònim de "partit".
No hi ha cap OPA, ja que gent de l'entorn del grup que esmenteu han participat des del principi en el treball per configurar la plataforma ciutadana "Guanyem Barcelona".
Resepcet a la projecc... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
isabel fletxa Bcn
13 de juny de 2014, 12.24 h

Seria contradictori per part de la CUP, fer política espanyola quan diuen que no tenim que anar a Madrid a demanar res. Crec que ens interessa partits en clau catalana, tot el que sigui anar amb Espanya només serà allargar el nostre patiment i com més aviat marxem abans podrem sortir de la situació actual que patim i abans ens recuperarem. Actualment no tenim mecanismes i no podem aplicar polítiques per avançar i ens fa perdre moltes posibilitats.Tenim que gastar moltes energies ens defe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
fsadfa fletxa dsfasdsad
13 de juny de 2014, 12.14 h

" L’error de la CUP de no presentar-se a les eleccions europees encara ha obert més el ventall de l’esquerra més radical i Podemos té un paper important," --------------------> PERSONALMENT NO VEIG CLAR QUE NO PRESENTAR-SE FOS UN ERROR. SI TOT EL QUE VA TREURE "PODEMOS" A CATALUNYA HO HAGUÉS TRET LA CUP (O AMB ELS VOTS DE LA CUP A LES AUTONÒMIQUES) S'OBTENIA REPRESENTACIÓ AL PARLAMENT EUROPEU?. PER ALTRA BANDA TREÏENT ELS VOTS DE "PODEMOS" DE CATALUNYA (QUE SERIA UN SUPOSIT MOLT GENE... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Paco Pi fletxa Barcelona
12 de juny de 2014, 22.36 h

Bonics del Directe!cat: que algú digui en veu alta coses com "algo", no us dóna dret a transcriure-ho. El llenguatge parlat és una cosa, i l'escrit, el que queda, n'és una altra. El que escriviu, queda escrit; i molta de la gent que us pugui llegir, no ara, sinó en endavant, us pot prendre com a referent lingüístic subconscient. Teniu una responsabilitat, que no us creieu, com tampoc no us creieu la pròpia llengua.
La gent rasa pot escriure i parlar com ben bé li roti, pugui o vulgui. ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
12 de juny de 2014, 17.37 h

Diu molt bé Pere el Digne, en aquests comentaris, un detall que abans no he sabut expressar. Ada Colau, vol fer política espanyola: Les CUP, fan política catalana, incidint en el projecte i sempre, en tota la nació els Països Catalans. Treballar per caducs estats com és el regne espanyola, és enquistar-se. Cal crear estructures noves. L'Estat Català en serà una, no donarem l'esquena al poble espanyol per alliberar-se del magma cortesà i les castes que l'acompanyen


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
12 de juny de 2014, 14.01 h

Comunicado de la Resistencia :

Ante la próxima celebración del Campeonato Mundial de Fútbol , en Brasil, queremos realizar algunas consideraciones sobre la participación de la autodenominada selección española de fútbol, a la que desde hace alagunos años, ellos mismos llaman la roja, usurpando y plagiando la denominación histórica de la Selección de Chile, que debería ser la única legitimada para llevar tal sobrenombre, ya que es la primera que lo utilizó.

Hecha esta pequeña , ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
PereelDigne fletxa Granollers
12 de juny de 2014, 13.31 h

El que no pot ser, no pot ser. Les esquerres són massa diverses i ara per ara no veig que els d'ICV i la CUP renunciïn a les seves sigles i creïn un nou partit que difumini la poca representació que tenen, especialment la CUP. A més, jo em pregunto si la CUP està disposada a participar en la política espanyola, com pretén Colau.
Sort que ERC se n'ha desvinculat, especialment ara que tot li ve de cara.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
12 de juny de 2014, 10.26 h

Les CUP, porten una experiència en el món municipal de fa anys, això els va donar experiència i maduresa. Podemos-Podem, no podran anar a les municipals sinó es muntant un girigall entre la seva assemblea. Cal que siguin més modestos i considerin les seves ambicions que semblen desmesurades i contraproduents.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
mario fletxa barna
12 de juny de 2014, 10.21 h

#19 Molt bé Isabel, es pot dir més alt però no més clar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
isabel fletxa Bcn
12 de juny de 2014, 08.58 h

Espero que aquesta situació no és doni, Ada Colau amb tots els meus respectes per la feina que ha fet a la PAH, representa una esquerra espanyola i no ha estat a favor del procés de independència de Catalunya, ella defensa la República espanyola i els catalans ja sabem el que va passar amb Catalunya amb la República espanyola.
Aquesta vegada volem la nostra la República catalana i els espanyols que aconsegueixin la seva, d'altra manera nosaltres sempre sortirem perden. El dia de la convo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.