directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 05:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigcercós acusa Hereu de 'devaluar' la consulta i intentar capitalitzar-la

'Algú haurà d'explicar a la ciutadania per què s'ha portat tot això tan malament'

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha participat aquest dissabte en la consulta sobre el futur de la Diagonal i ha aprofitat per criticar l'equip de govern de l'Ajuntament de Barcelona, acusant-lo de 'devaluar' la consulta i d'intentar 'capitalitzar-la', amb un 'excés de protagonisme de l'alcalde i del seu equip'. Per això, ha demanat que s'assumeixen responsabilitats polítiques i ha reclamat un 'correctiu' per a l'actual govern municipal. 'Algú haurà d'explicar a la ciutadania per què s'ha portat tot això tan malament, per què s'ha volgut capitalitzar', ha indicat. El líder republicà considera que les consultes independentistes 'han donat una lliçó' a Hereu.
joan puigcercós
Comparteix
   

El president d'ERC ha recordat que el seu partit està a favor de les consultes, però ha rebutjat les opcions que ha plantejat l'Ajuntament en la votació. En aquest sentit, ha explicat que ha votat la tercera, rebutjant així la rambla i el bulevard. El republicà ha recordat, a més, que alguns van criticar les consultes independentistes, quan no tenien suport institucional. 'S'ha donat una lliçó a l'equip de govern', ha conclòs.

El TC cada cop està 'collant més' els catalans

Puigcercós també ha advertit aquest dissabte que el Tribunal Constitucional (TC) cada cop està 'collant més' els catalans i va augmentant 'el volum i la intensitat de la sentència contra Catalunya'. 'Més enllà de la lletra i de com es voti, la sentència ja està feta', ha considerat. Per això, ha reclamat que el tribunal decideixi ja perquè els catalans vagin buscant la fórmula per crear la seva pròpia legalitat. 'Que vingui la sentència, que digui clar el que volen, que diguin quin és el marge que li volen donar a Catalunya', ha reclamat. Ha indicat que a alguns els hi fa 'por' anar a les eleccions amb aquesta dualitat temàtica de crisi i Estatut, però no a ERC.

Puigcercós ha indicat que s'ha entrat ja dins d'un 'espiral en què el TC cada cop va collant més Catalunya', i com més temps passa, pitjor serà la sentència contra l'Estatut. Al seu parer, 'més enllà de la lletra i de com es voti, la sentència està feta' i tocarà els drets dels catalans. Per això, ha reclamat conèixer ja la decisió del tribunal perquè els catalans vagin preparant-se per 'crear la seva pròpia legalitat', un cop s'ha comprovat que el que vol una majoria no té lloc en la Constitució. Ja es va veure, ha continuat, amb el pacte entre José Luis Rodríguez Zapatero i Artur Mas, i també quan el PSC va presentar esmenes contra l'Estatut. 'I ara ens ho dirà el TC', ha augurat.

El líder republicà ha entès l'esforç del president de la Generalitat per renova rel TC, però ha considerat que el que intenta el TC, i no necessàriament la part conservadora, és que hi hagi sentència. També li convé a Mariano Rajoy i José Luis Rodríguez Zapatero, ha dit. 'Per despistar-nos a tots de la crisi', ha argumentat. Per raons diferents, ha assegurat que ERC també vol ja una sentència. 'Que vingui la sentència, que diguin clar el que volen, que diguin quin és el marge que li volen donar a Catalunya', ha demanat.

En aquest punt, Puigcercós ha indicat que a alguns els hi fa por afrontar les eleccions catalanes amb una sentència sobre la taula, però ha deixat clar que no és el cas d'ERC, perquè els republicans prefereixen saber 'de quin mal han de morir' per situar el debat ja en el proper objectiu de Catalunya, 'crear una altra legalitat' després de comprovar que el que volen els catalans no té espai en la Constitució.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
16 de maig de 2010, 07.33 h

Ara, Catalunya sencera està en mans d'aquests:

http://www.youtube.com/watch?v=8aKd-Lx-zlU

I no és pas perqué hagin guanyat les eleccions, que no és el cas, és perqué ERC els ha lliurat totes les institucions politiques que han tingut ocasió.

Sense anar més lluny, l'ajuntament de Girona, en que els d'ERC de Girona varen començar a negociar amb CiU per fer fora als P$OEmontillistes que fa més de 30 anys que hi estan enquistats i una trucada de Calabria els ho va prohinir.

ERC és P$O... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 39   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Toni fletxa Barcelona
15 de maig de 2010, 23.11 h

Mireu quina barra té el Vendrel.letti tot justificant perquè va fer president en Montila: "perquè no tenen res contra els que estimen España." El sgon link és un article molt bo sobre el model que té de Catalunya el Triaprtit enfornt del de CIU
http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2010/05/vendrell_ldquo_vam_fer_montilla_president_per_deixar_clar_que_no_tenim_res_contra_els_que_estimen_51827.php

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2010/05/escolta_barcelona_escolta_eco_soci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 27   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
15 de maig de 2010, 20.38 h

Puigcercós...gràcies, t'hem d'agraïr aixó:

http://www.youtube.com/watch?v=7ToxjZll_NQ&feature=related


Valora aquest comentari:   votar positiu 27   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
ARA ERC fletxa PPCC lliures
15 de maig de 2010, 19.54 h

Som-hi !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 22
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.