directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 16:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La unitat d’Espanya arriba una hora i mitja tard

Mas sense pèls a la llengua deixa clar a la vicepresidenta espanyola que des de Catalunya el “junts anem millor”, l’interpretem en clau europea

Comentaris 26  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El president de la Generalitat, Artur Mas, i la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, han coincidit a un sopar organitzat pel diari econòmic Expansión. Tot i que la seva trobada ha estat breu perquè Sáenz de Santamaría ha arribat a mig sopar, tots dos han aprofitat els discursos per dirigir-se missatges en públic. Mas ha recordat a la vicepresidenta i als que reclamen més estima entre Catalunya i l'Estat que "l'afecte es ressenteix quan es trenca la confiança després d'haver donat la mà durant molt de temps". La vicepresidenta, per la seva part, ha defensa que a l'Estat "la diversitat és sinònim de convivència i símptoma de progres" i que "la singularitat ens fa més plurals i millors". 

Comparteix
   

A Catalunya, a diferència de l’estat espanyol, els pactes es respecten
 
Artur Mas ha aprofitat que l'acte se celebrava a la Llotja de Mar, on es negocien els tractes dels cereals de viva veu, per fer un símil entre la confiança que es diposita en aquest tipus de negocis i "tot en general". Així, sense esmentar específicament la relació entre Catalunya i Espanya, el president ha volgut remarcar davant de Sáenz de Santamaría que les relacions i els tractes s'han de respectar. En aquest sentit, ha recordat a la vicepresidenta i a tots els que reclamen millor relació entre Catalunya i Espanya que "en la base de l'afecte està l'element fonamental de la confiança". "Quan la confiança es trenca perquè s'ha donat la mà durant molt de temps i no s'ha correspost, l'afecte queda ressentit", ha afegit el president, tot assegurant que "a Catalunya, en general, som gent confiada, que quan donem la mà sempre ens hem cregut que tindríem correspondència amb una base de confiança".

L’Estat deficitari

Mas també ha aprofitat la presència de Sáenz de Santamaría per comparar la reducció del dèficit que han fet els ajuntaments i les autonomies -el món municipal té superàvit i les comunitats han baixat un 50% en quatre anys- amb la que ha fet l'Estat, que no supera el 5%. "Es coneix poc aquesta dada i és bo que es vagi coneixent, perquè quan es posa a l'ull de l'huracà a determinada administració, s'ha de tenir en compte totes les dades", ha retret Mas.

Des de Catalunya el junts anem millor l’interpretem en clau europea

Per últim, el president ha replicat també als que reclamen que "junts anem millor", en referència a la unitat d'Espanya. "Des de Catalunya no ho hem negat mai. Però aquest 'junts¡ ara és més important interpretar-lo a nivell europeu", ha sentenciat, tot concloent que "el nostre gran paraigües ha de ser l'europeu" més que l'espanyol.

Munyir la colònia

En el seu discurs, Soraya Sáenz de Santamaría tampoc ha desaprofitat l'oportunitat per llençar el seu missatge polític, defensant unitat a l'Estat i lloant el caràcter divers que assegura que té i potencia Espanya. En aquest sentit, la vicepresidenta ha afirmat que els grans valors que té Catalunya "dins" d'Espanya "adquireixen major valor en el marc d'un Estat on la diversitat ha estat i ha de seguir estant sinònim de convivència i símptoma de progres". "La singularitat de cadascú ens fa més plurals a tots, i millors", ha afegit, tot recordant que "Catalunya sempre ha estat part d'un projecte compartit que ens ha permès fer front als problemes i aconseguir majors èxits". "Volem que Catalunya segueixi sent part d'aquest projecte", ha sentenciat. La vicepresidenta ha volgut cloure el seu missatge cridant a destacar "el que ens uneix" i "llimar el que ens separa" en "benefici de tothom" i en favor de la recuperació econòmica.
 
Una trobada freda i breu
 
El sopar on han coincidit Mas i Sáenz de Santamaría era per celebrar l'aniversari del diari econòmic Expansión. La vicepresidenta, però, ha tingut un problema amb l'avió que la portava de Madrid a Barcelona i ha arribat amb una hora i mitja de retard. Això ha obligat als organitzadors a variar l'ordre de l'acte, deixant els discursos per a després de sopar i arraconant als periodistes en una sala a part.
 
L'arribada tardana de la vicepresidenta, a més, ha fet que Mas i ella no hagin coincidit massa estona al sopar tot i seure cara a cara a la mateixa taula. Els organitzadors de l'acte, a més, no han permès a la majoria de periodistes presenciar el moment de la trobada, impedint així veure quina rebuda ha tingut i quin clima inicial hi ha hagut entre els dos governants.
 
Després de l'acte, però, s'ha vist a Mas i Sáenz de Santamaría amb una breu conversa formal sobre l'edifici de la Llotja de Mar mentre caminaven cap a la sortida. Però tan poc ha durat que ni tan sols ha ocupat el curt trajecte fins a la porta. El comiat de tots dos s'ha vist fred, amb una encaixada de mans i poques paraules.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#26
Quety fletxa Torroella
15 de juny de 2014, 09.08 h

Aquest Petit-Petard, s'aferra al Perquè-Puc, Per-Putejar als catalans. De tot això en diuen fer política d'altes volades.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Jaume fletxa Barcelona
13 de juny de 2014, 14.04 h

#16. EL ARAGONESES ESTÀ ENAMORAT DE LA HEIDI-HIPO (alies Soraya de Santamaría)

Fixeu-vos com defensa el Oriolet a la abans dita Heidi-Porky i ara, Heidi-Hipo, perqiue s'ha engreixat força. Segur n'està enamorat. Vigila no et foti un puro ARAGONESES!!!

Una cosa és ser, com és ella (i milers més) advocat de 'Estat, i una altra, molt diferent, ser una paia insoportable per lo creguda i arrogant que és i perque no fa més que dir (sense argumentar res): la Consti, la Consti, la Ley, la Le... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
fsadfa fletxa dsfasdsad
13 de juny de 2014, 12.47 h

La vicepresidenta, per la seva part, ha defensa que a l'Estat "la diversitat és sinònim de convivència i símptoma de progres"--------------------> AIXÒ HO DIUEN PERÒ NO S'HO CREUEN JA QUE SEMPRE TENDEIXEN A HOMOGENITZAR LES LLEIS CONFORME LES DEL GOVERN CENTRAL.

i que "la singularitat ens fa més plurals i millors". ----------------------------------> SINGULARITAT LA CATALANA QUE ELLS S'HAN ENCARREGAT DE DILAPIDAR, EN ALGUNS CASOS (A NIVELL DE LLEIS, DE LLENGUA, DE MODEL EDUCATIU, DE M... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
mireia fletxa bcn
13 de juny de 2014, 06.55 h

#22 Hola Anna. Acabo d´escriure a la redacció per cridar-los l´atenció que permetin l´entrada a qualsevol. No facis cas d´aquest imbecil que sembla que el seu coeficient no dóna per més, i així li va. És un pobre amargat que només es mereix llàstima i pena. En aquest forum ja tothom passem d´ell i em consta que ja som molts els qui hem cridat l´atenció sobre ell. Deu ser un psicòpata que no mereix ni una ratlla més. De debó.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Anna Cris fletxa Catalunya
12 de juny de 2014, 21.39 h

#16 Escolta fill de puta de Aragones,deixem tranquila que jo amb tu no mi fico..tots sabem que ets un porc fill de puta de los Monegros ( Africa ).


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
12 de juny de 2014, 21.38 h

#16

Tu llamas paleta a quien, Anacleta ? tú ?

Tu que te pasas el dia jugando al " Teto " con las morcillas ?

Anacleta paleta analfabeta que antes de comeme las morcillas
por el culo me las meto

Que ordinaria, no vales ni para rana cortesana, como la soraya


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Met fletxa PPCC
12 de juny de 2014, 20.57 h

Al pobre Sr. Mas n'estic segur que se li deuria indigestar el menjar, entre el que tenia a la seva esquerra i qui tenia al davant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
12 de juny de 2014, 19.14 h



L'espoli fiscal a Catalunya segueix : 15.000 milions d'euros
Els 15.000 milions equivalen a la despesa en Ensenyament,
Salut i Benestar Social de la Generalitat

INDEPENDENCIA JA ! ! ! !


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
12 de juny de 2014, 19.10 h



El profesor i intel.lectual i politic canadenc Michael Ignatieff, ha defensat el dret a decidir dels
catalans : " Es un error espanyol oposar-se a un referèndum a Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Moles fletxa Les Ardennes Siderals de Robinson
12 de juny de 2014, 19.05 h

#15 i es en alliçona constantment donant-nos a entendre la seva procedència cultural quant ens explica com de "puta ha sigut la seva vida" per explicar-nos millor què aquestos aires de" peggy ha vingut de l'hort "són totalment falsos i reprimeixen si més no un totalitarisme enervant facciós que ha sortit ja de la fase vegetativa per passar a la fase piconadora castellana amagada d'un fals espanyolisme cutre i tendenciós.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.