directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 16:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras és un dels pilars de l’independentisme, segons el 'Wall Street Journal'

El rotatiu nord-americà dedica un article al líder d'ERC, oriol Junqueras i en destaca el seu paper en el procés independentista

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Londres (ACN).- El líder d'ERC, Oriol Junqueras, escriu bona part "del guió" del procés independentista, segons el rotatiu nord-americà 'Wall Street Journal', que aquest dijous publica un perfil sobre el polític català. "En la cultura política encotillada espanyola, el corpulent i barbut Junqueras és conegut per la seva franquesa, especialment quan parla de què passaria si el govern central compleix les amenaces de bloquejar un referèndum no vinculant previst pel 9 de novembre", diu el 'Wall Street Journal'. L'article, que firma Matt Moffett, cita el líder d'ERC, que es pregunta què dirien els mercats i la societat europea si els catalans "treuen dos milions de persones al carrer durant un, dos o tres dies".
"En el drama sobre la pressió de la rica regió de Catalunya per aconseguir la independència d'Espanya, molt del guió l'està escrivint un historiador que parla directament i amb qui el seu partit d'esquerres condueix el debat", assegura el 'Wall Street Journal'.
 
El rotatiu nord-americà diu que el suport per ERC s'ha multiplicat a mesura que "els estàndards de via espanyols han caigut" i que ara molts catalans "abracen el discurs sensat de la independència de Junqueras". El diari recorda la victòria d'Esquerra a les eleccions europees i diu que el seu major èxit anterior "havia estat els anys 30". El 'Wall Street Journal destaca que les afirmacions de Junqueras avisant de la possibilitat d'aturar l'economia "durant una setmana" o de treure dos milions de persones al carrer durant dies no són irrellevants "tenint en compte la importància econòmica de Catalunya, que produeix un quart de les exportacions d'Espanya".
 
El diari diu que fins ara els mercats financers semblen "inconscients" del potencial del moviment independentista i els líders europeus "l'han menyspreat". "Però les eleccions europees han demostrat la capacitat de l'independentisme de mobilitzar els seus activistes, una arma amb què compta Junqueras", diu el rotatiu. Junqueras descriu com a "extraordinari" el suport dels partits pro-consulta, i destaca que els que s'hi oposen "estan perdent vots". El diari explica que el líder d'ERC és també alcalde de Sant Vicenç dels Horts, on "hi ha un fort suport independentista tot i que molts residents són castellanoparlants".
 
El 'Wall Street Journal' recorda la història d'ERC al capdavant del govern català a la República i l'execució de Lluís Companys, així com també els pactes del tripartit, que destaca que van estar marcats per les dures negociacions per l'Estatut. El rotatiu també explica el pacte actual amb CiU, tot i que destaca que Junqueras "no té pressa per entrar al govern" i els analistes consideren que això li permet tenir "el millor dels dos móns": per una banda, pressionar Mas amb l'agenda independentista i, per l'altra, no desgastar-se per culpa de les retallades. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Gemma fletxa Catalunya.Hospitalet de Llob
13 de juny de 2014, 17.12 h

Junqueres ,és un gran lider.
Un home intel.ligent,bó,madur , i el president que necesita una Catalunya independent.
Visca Junquerad.
Visca la democråcia Visca el futur!
Visca la humanitat i totes les seves riquesses culturals.
Si Catalunya és independent, el planeta serå més ric culturalment i a nivell
de tolèrancia i respecta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
mario fletxa barna
13 de juny de 2014, 10.54 h

No en tenim cap dubte. L'esforç dels líders independentistes encapçalats per Junqueras és titànic i inconbustible i el POBLE ha d'estar al seu costat, el PAÍS necessita respirar i ELL porta oxígen i ho podem fer per soportar TOT el MAL que ens ve d'españa. GRÀCIES!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
13 de juny de 2014, 10.17 h

http://www.youtube.com/watch?v=zLQtm1xGBW0

Quatre bones raons perquè Catalunya sigui independent segons la televisió russa.

Ningú defensa una causa que desconeix. Fem córrer vídeos com aquest que expliquen en anglès el que està passant. INTERNACIONALITZEM la nostra lluita i guanyem-nos el suport de l'opinió pública internacional.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Synera fletxa Barcelona
12 de juny de 2014, 22.29 h

DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI, DIU i DIU
ALS USA ELS HI HA ANAT MOLT BÉ

FETS:

I) Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
12 de juny de 2014, 19.48 h

http://www.youtube.com/watch?v=LxL04cOxuoU

http://clistenes.files.wordpress.com/2010/04/sacro-imperio-romano-germano1.jpg
http://lh6.ggpht.com/_KFZuB8FSfnY/TEykePzNRSI/AAAAAAAACTI/_hUKICX2fUc/catalo6.jpg


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.