directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 02:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Enterrat el PSC, s’estrena el PSOE del Baix Llobregat

Cúpula, dirigents territorials i federacions grans proposen a Parlón que sigui l'aspirant "de consens" a liderar el PSC. L'alcaldessa de Santa Coloma garanteix el no al dret a decidir

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

Núria Parlón té la proposta sobre la taula. L'alcaldessa de Santa Coloma ha rebut l'oferta de ser la candidata "de consens" a liderar el PSC. Segons ha pogut confirmar l'ACN, diverses reunions mantingudes aquest dijous entre líders territorials, dirigents, exdirigents i cares de la nova generació del PSC han valorat i avalat el nom de Parlón com a la seva aspirant, després que alcaldes, diputats i nous valors socialistes la impulsessin. Aquesta mateixa nit li han fet la proposta perquè l'accepti, oferint garanties que serà l'única que aspiri al càrrec amb el suport de tots. Pere Navarro, Antoni Balmón, Jaume Collboni, Juli Fernández, Núria Marín, i fins i tot alguns crítics avalen la proposta.


Comparteix
   


Etiquetes

Garantir seguir governant les grans ciutats de l’entorn barceloní

El congrés del PSC encara no ha estat convocat, però tothom al partit vol anar ràpid i assegurar els trets per garantir que el conclau pugui tenir una bona sortida. És per això que ja ara els líders territorials, dels diferents sectors i les cares visibles de diverses generacions han estat negociant i mantenint converses per intentar trobar la persona adequada perquè pugui presentar una candidatura a la primera secretaria que ha abandonat Navarro amb el aval de la gran majoria. Es tracta, doncs, de tenir un congrés relativament tranquil, amb un aspirant "de consens" que pugui presentar-se en solitari i, així, poder abordar des d'ara i amb més força el debat ideològic i de missatge polític i sobretot evitar la pèrdua de les grans ciutats a les properes eleccions municipals.
Parlón garanteix la fidelitat del PSC al PSOE i evita un desembarcament  d’aquets darrers a Catalunya

Davant aquesta primera proposta, altres dirigents territorials de diverses federacions, com el gironí Juli Fernández o el lleidatà i cara visible dels crítics Àngel Ros, s'haurien sumat ràpidament al consens. Una reunió amb líders del PSC als municipis i comarques de més pes intern -Jaume Collboni de Barcelona, Núria Marín de l'Hospitalet, Antoni Balmón de Cornellà, i Antoni Poveda de Sant Joan Despí- celebrada aquesta tarda ha servit d'aval sumat al nom de l'alcaldessa de Santa Coloma. 

La força que ha agafat el nom de Parlón ha estat tal que fins i tot la vella guàrdia i la cúpula sortint l'ha acabat acollint com a candidata pròpia. Durant aquesta tarda, Miquel Iceta, Pere Navarro, José Zaragoza, Josep Maria Sala i Victor Francos -mà dreta del primer secretari dimitit- s'haurien trobat a la seu socialista del carrer Nicaragua de Barcelona per valorar la candidatura. Aquest sector, fins ara, només comptava amb la possibilitat que Iceta presentés batalla per la primera secretaria, però sempre condicionat a haver de ser un candidat amb el suport de tots els sectors, cosa que semblava molt difícil. Desactivat Iceta, doncs, l'encara cúpula i la vella guàrdia del partit s'han sumat al consens per Parlón. 

Tura, possible rival

Fins i tot, fonts dels sectors crítics del PSC consultades per l'ACN asseguren que no veuen amb mals ulls a l'alcaldessa de Santa Coloma, sempre i quan estigui disposada a negociar i discutir el contingut d'un gir ideològic i polític en el congrés. De fet, sembla ser que ni el líder d'Avancem, Joan Ignasi Elena, ni els d'Agrupament Socialista Marina Geli i Àngel Ros, estarien massa disposats a liderar una candidatura dels crítics. Així doncs, l'única que encara podria acabar presentant-se contra Parlón podria ser l'exconsellera Montserrat Tura, que continua rumiant aquesta possibilitat. En aquest cas, els sectors crítics, segurament, no avalarien a l'alcaldessa de Santa Coloma. 

Núria Parlón, doncs, està a hores d'ara valorant l'oferta. I els seus impulsors esperen resposta en breu. 
 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
Quety fletxa Torroella
15 de juny de 2014, 10.01 h


Facin el que facin arriben tard. El PSC, és mort i el PSOE també, encara que no s'adonin. Estem farts de dictadures d'estat i de partits. El nostre futur ha d'estar en noves generacions que no parin la mà, ni escalfin cadires.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
14 de juny de 2014, 13.49 h

PARLON = Mes merda sociata unionista egpañola.

Fins que no es faci un Partit Socialista de CATALUNYA, realment català i catalanista, no tenen res a fer, ja que sempre seran una seu del PSOE.
Aquest espai politic està inteligentment agafat per ERC, i no esta dispossat a deixar-ho anar.

DUI, DUI, DUI, DUI, SI-SI A LA REPUBLICA CATALANA, NOU ESTAT DEL MON.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Jaume fletxa Barcelona (Barcelonès)
14 de juny de 2014, 11.23 h

L'alcaldessa de Santa Coloma garanteix el no al dret a decidir
Gràcies, Parlon! Tu sí que ets també una bona botiflera, il·lustre successora d'en Navarru.. Sobretot que garanteixis el no a dret a decidir. Que el PSOE encara et renyaria.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
14 de juny de 2014, 09.10 h

Sabeu per que EL P.S.C. no vol EL DRET A DECIDIR no vol LA INDEPENDENCIA .. Molt facil per que tindrien que trencar amb EL P.S.O.E.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
14 de juny de 2014, 08.36 h

EL GRAN PROBLEMA del P.S.C. es diu i es el P.S.O.E. ´, a de TRENCAR amb el ´,. NO es el mateix SER del P.S.C. que SER DEL P.S.O.E.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
14 de juny de 2014, 07.52 h

Vui recordar que a Santa Coloma de Gramanet ´, es un va estallar EL CAS PRETORIA Cas de molta Corrupcio del P.S.C. va tindra que dimitir el anterior alcalde socialista per corrupte


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
14 de juny de 2014, 07.48 h

EL P.S.C. no te res a fer mentres estigui LLIGAT AL P.S.O.E. Ja que no te NI VEU NI VOT


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Estoy Sumado fletxa Mensajes Para Los Restados
14 de juny de 2014, 01.04 h

¿Enterrado el PSC? ¿Es que lo han exhumado recientemente? Que yo sepa el PSC murió con la presidencia de Montilla y le enterraron cuando ya olía, durante la primera etapa de Navarro. En fin, a ver si se deciden a hacer un nuevo partido, paa seguir en la brecha sociata-mangata. Debemos estar ojo avizor, con estas personas que pretenden revivir los modelos políticos del siglo pasado, sin romper como decía Rubalcaba el otro día, 36 años después, que el PSOE no piensa romper el pacto del 1... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Clavé fletxa cervera
13 de juny de 2014, 18.58 h

Façana nova per a tapar la mateiuxa merda. Mala sol.lució !!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
13 de juny de 2014, 16.06 h

La familia del 'casteller' detenido en Can Vies presenta al juez 6.000 firmas para su excarcelación

La Fiscalía pide hasta cinco años de cárcel para el jovem, en prisión provisional en Can Brians

http://www.elperiodico.com/es/noticias/barcelona/familia-del-casteller-detenido-can-vies-presenta-juez-6000-firmas-para-excarcelacion-3299672

ESTE AGENTE DEL CNI INFILTRADO NO PUDO IR DE EXCURSION CON SU COLLA DE ARREPLEGATS


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 20
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.