directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 15:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

DESOBEDIÈNCIA Ja! Un clam de la manifestació #SomEscola14J @vagadefam

Desenes de milers de persones criden a la desobediència de la Lomce en defensa de la immersió lingüística. La @vagadefam de Jaume Sastre present a la manifestació.

Comentaris 48  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- Desenes de milers de persones, 25.000 segons la Guàrdia Urbana i 120.000 segons l'organització, han cridat a la desobediència de la Llei de millora de la qualitat educativa (Lomce) en defensa del model d'escola catalana i la immersió lingüística. Seguint la crida de la plataforma Somescola, famílies senceres han omplert els carrers del centre de Barcelona amb samarretes verdes, pancartes i estelades per cridar unànimement a favor del model català.











Comparteix
   


Etiquetes
Somescola defensa que el model d'escola catalana no segrega i garanteix l'ensenyament en català i castellà
 
La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha assegurat que la llei catalana "assegura que tots els nens acaben la secundària competents en català i en castellà" i ha assegurat que "no cal cap jutge que estableixi cap proporció".

Un clam contra la llei Wert

En un ambient festiu, desenes de millers de persones han recorregut el passeig Sant Joan entre la plaça Tetuan i el Parc de la Ciutadella. Encapçalats per la pancarta 'Per un país de tots, decidim l'escola catalana'. Darrera de la pancarta els principals portaveus de la plataforma Somescola.
En finalitzar el recorregut, la presidenta d'Òmnium Cultural ha llegit el manifest unitari. El text ha alertat sobre "l'amenaça real" que suposa la Lomce i ha denunciat "l'assetjament" a l'escola catalana, tant per part del govern espanyol, com de les famílies que han interposat denúncies com els jutges.

Solidaritat amb la @vagadefam de Jaume Sastre

Ha assegurat que la mobilització d'aquest dissabte és una prova de que "l'escola no està sola". A més, s'ha tingut un record per Jaume Sastre, en vaga de fam a Mallorca contra les polítiques educatives del govern del PP, així com pel País Valencià on s'ha denunciat que milers de famílies no han pogut escolaritzar els seus fills en valencià. En resum, defensa que Catalunya, País Valencià, Illes Balears, Catalunya Nord, Franja i l'Alguer són una "unitat lingüística" i "una comunitat de 10 milions d'europeus repartits en quatre estats" que estan units en la defensa de la llengua.

Desobediència i Insubmissió, un clam de la manifestació

D'altra banda, i acompanyada de crits "d'insubmissió", Casals ha assegurat que la Lomce no s'ha d'aplicar el proper curs i ha reclamat al Govern que dicti "instruccions ben clares i precises que donin confiança als centres educatius, que refermin en els valors educatius i no cedeixin ni un pas en la presència del català a les aules".

Abans, en declaracions als mitjans, Casals ha assegurat que Catalunya ja disposa d'una llei pròpia aprovada al Parlament que assegura que tots els nens són capaços d'expressar-se en ambdues llengües sense dificultats. Per això ha asseverat que "no cal cap jutge que digui cap proporció ja que és una responsabilitat dels pedagogs i dels directors de cada escola". Ha defensat també que el model actual "assegura la cohesió social i la igualtat d'oportunitats". "No volem separar els nens per llengües", ha resumit.

Sindicats contra la llei Wert

Des d'USTEC-STEs, Josep Maria Cervelló, ha alertat al govern espanyol i als tribunals "que no vulguin iniciar una guerra que no podran guanyar", ja que ha assegurat que "l'èxit" de la manifestació demostra que "el país està darrera de l'escola i li fa confiança". Per la seva part, Teresa Casals, de Plataforma per la Llengua, ha alertat de la "pèrdua de temps" que suposa haver de fer front a sentències i amenaces com la que suposa la Lomce i ha esperat superar tot això per poder centrar-se en la recerca de l'excel·lència.
 
El secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, ha reivindicat "l'escola en català i sense retallades" i ha defensat que el model d'immersió lingüística és un model "d'igualtat d'oportunitats i cohesió social". Ha denunciat "l'atac" que suposa la llei del ministre d'Educació, Jose Ignacio Wert, sobre un "projecte d'èxit" i ha demanat que no es malmeti el model català ni amb aquesta norma "ni amb polítiques de retallades que també poden dificultar l'aprenentatge".
 
Des d'UGT, Josep Maria Àlvarez ha alertat que la Lomce "expulsa" el model català de l'Estat espanyol i ha fet una crida al govern espanyol a "no ficar-se amb coses que són pròpies de Catalunya". Ha afegit que l'ensenyament en català és un dret fonamental i que això no suposa cap atac al castellà ja que està garantit també el seu aprenentatge. "Hi ha drets que no corresponen als pares, són inerts als nens i nenes", ha defensat.

No existeix cap conflicte a l’escola

El director de l'Escola Pia de Sarrià, una de les afectades per la sentència que obliga a fer un 25% de les classes en castellà, ha considerat una "injustícia" aquest fet. Josep Maria Arbosí ha assegurat que el nivell d'ensenyament del català i el castellà és el mateix i per això ha rebutjat la sentència. Ha explicat que de moment no tenen prevista cap reunió amb la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, a curt termini i que no tenen cap instrucció sobre què han de fer al setembre.
 
Des de l'AMPA d'aquesta escola, Imma Corones, ha mostrat la preocupació dels pares davant d'aquesta "desagradable" situació i ha defensat que "no hi havia cap conflicte" al centre. "Darrera només hi ha un rerefons polític i jugar amb els nens pot alterar la convivència en un sistema que funciona", ha declarat.
 
La manifestació ha finalitzat amb actuacions del grup Macedònia, el Tortell Poltrona, Lax'n' Busto i el grup de Gospel Gracia. Durant tota la marxa s'han sentit crits reiterats a favor de la independència de Catalunya i tots els participants han estat acompanyats de gegants i capgrossos que han contribuït al toc festiu de la manifestació.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#48
18 de juny de 2014, 18.46 h


#47 No, Annnnnnnnna, però sí et puc dir que tu no ets capaça d'entendre com funciona la publicació de notícies en aquest digital.

Confio en que siguis prou trempada per a entendre-ho només que reflexionis una miqueta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
anna fletxa manresa
17 de juny de 2014, 19.56 h

Algú em podria dir perquè, aquest article és a l'actualitat?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
16 de juny de 2014, 17.11 h

Gràcies, Jaume Sastre. El que hem de fer, entre tots els sobiranistes, és començar l´INSUBMISSIÓ.
No es pot tolerar l´ofec econòmic de què ha parlat Mas.Colell ( que proposa que ho "solucionin" els funcionaris renunciant, encara més i altra vegada a part del seu sou!) ni l´abaixada de pantalons de la Conselleria d´Ensenyament amb el 25% de castellà a les escoles.
Tinguem-ho clar: un govern que no es planta no serà capaç de posar les urnes al carrer i, molt menys, de declarar la i... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
16 de juny de 2014, 12.48 h


#42
#43 Ja tornes a ser aquí??? Luis Mur, no fanfarronegis tant, perque em sembla que en fibl´´o ja ha comprat bitllet cap al País Valencià, i està disposat a ensenyar-te educació, al menys així m'ho han dit uns entesos


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
Jordi fletxa Catalunya
16 de juny de 2014, 09.03 h

#43 pobre animalo unineuronal


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
Pablo Castells fletxa Castelldefels, Barcelona, ESPAÑA
16 de juny de 2014, 08.37 h

#36 La constitución española, a la cual desprecias con tanta imbecilidad, es la que ha dado las cotas de libertad, difusión y protección del catalán, IMBÉCIL !!!. La constitución española es todo un ejemplo de una democracia avanzada que sirve de consulta y de referencia en el mundo entero por los legisladores mundiales.

Como eres un puto inculto de mierda, no haces más que cagar por la boca. Si escupes al cielo, te caerá el gargajo encima, GILIPOLLAS !!! DESAGRADECIDO DE MIERDA !!... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
Pablo Castells fletxa Castelldefels, Barcelona, ESPAÑA
16 de juny de 2014, 08.33 h

#40 Complejo de inferioridad??. Y para que vale el catalán en el mundo???. Lo digo porque el castellano SI. 7 MILLNES DE HABLANTES CON TRA 600 MILLONES DE HABLANTES??.

QUIÉN TIENE COMPLEJO DE INFERIORIDAD AQUÍ, IMBÉCIL??. Siento insultarte tío, pero es que eres muy PATÉTICO !!!!. Deja de mirarte el ombligo y no veas la mierda como oro. Estás anestesiado chaval...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
Dr. Benway fletxa Terrassa
15 de juny de 2014, 22.49 h

MARCA ESPAÑA

#39 Veieu a qué es dedica l'ídol de l'Analcleto: http://www.vilaweb.cat/noticia/4132723/20130709/manipulacio-cs-foto-denunciar-ladoctrinament-escoles.html
Si dones la cara per aquesta escòria ets igual que ells i a mes subnormal perdut.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
15 de juny de 2014, 20.11 h

#39

A 5PA1N PER. POC. TEMPS

A Catalunya tots els nens de primaria parlen i escriuen com a minim una llengua mes
que Mariasno Rajoy.
Complex d'inferioritat,n'hi diuen els psiquiatres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
15 de juny de 2014, 16.58 h

#38

Calvet ha de disculpar-se davant de Ciutadans per una cita falsa
La diputada republicana havia utilitzat una informació de Directe.cat, un mitjà proper a ERC
http://www.naciodigital.cat/noticia/64957/calvet/disculpar-se/davant/ciutadans/cita/falsa

La diputada d’ERC, Gemma Calvet, s'ha vist obligada a retirar davant del ple del Parlament una expressió per resultar "falsa". Calvet havia atribuït al diputat de Ciutadans, Jordi Cañas, la frase "Os vamos a montar un Ulster que os vais ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.