directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 15:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Decapitats en el pitjor moment

La jungla del procés a vint-i-una setmanes del dia D. Alguns personatges d’aquests set dies: Andreu Mas-Colell, Pere Navarro, Raül Rodríguez, Albert Soler Sicilia i Francesc Vallès.

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre ( @Granollacs ) Arxiver i Historiador.- Comença a envair-nos a tots plegats una sensació de vertigen. A partir d’aquí això començarà a córrer a una velocitat brutal. Al territori ja no hi ha manera d’aconseguir llogar un sol autocar per a l’Onze de Setembre. Només un signe que l’acceleració serà total. I justament ara, el dependentisme entra en fallida tècnica, commocionat per uns resultats a les europees que (tot i que han jugat a fer veure el contrari durant dies) han estat una veritable patacada. Els seus lideratges o bé han desertat o bé estan dramàticament desacreditats. Precisament quan queden menys de cinc mesos per al Gran Dia. Aquests són alguns dels personatges clau de la setmana.

Comparteix
   


Etiquetes
Mas-Colell, Andreu (conseller d’Economia de la Generalitat de Catalunya).
Notari de l’espoli.
Ni tan sols la situació de crisi en la qual la societat catalana ja era immersa de ple, va frenar (una vegada més) un drenatge fiscal brutal l’any 2011. Aquesta és la conclusió del càlcul de les balances fiscals que el conseller va presentar dijous, a partir de les dades del Ministerio de Economía. Com diu en Xavier Sala i Martín, l’espoli del 8% del nostre PIB per la via dels impostos que se’n van i no tornen, és la segona llei física més fiable al nostre país, a banda de la de la gravetat. Tal i com aquest diari digital exposava als seus lectors (que cada dia en són més!) només la independència frenarà aquesta colossal transferència de recursosa benefici de la llotja del Bernabéu i dels subsidis a perceptors que gaudeixen sovint de més qualitat de vida que la majoria dels contribuents catalans.
 
Navarro, Pere(ex primer secretari del PSc).
Lideratge liquidat.

El procés continua emportant-se per davant els líders del dependentisme a Catalunya. És cert que el temps de comandament de Navarro ha estat delirant: pràcticament cap de les decisions que ha pres, des del primer dia, han estat encertades. La seva compareixença de dimissió, en la línia d’escapisme habitual: la caiguda es deu a la inestabilitat generada pel president Mas i a la traïció dels crítics; tot plegat, mentre la reforma constitucional s’està imposant com a solució (de traca). Però, no ens enganyem, amb un altre lideratge el PSc potser s’hi hauria ensorrat menys, però no som davant d’un problema de cares: l’espai polític del federalisme és cada dia més petit a Catalunya i mentre no decideixin abandonar aquella cantonada del camp serà molt difícil que generin una sola ocasió de gol. I compte que la jugada Navarro no hagi estat més que un intent dels de sempre per acabar blindant Lucena i Balmón.
 
Rodríguez, Raül (defensa del RCDE Espanyol).
Transversalitat a fons.

Com la tennista Laura Pous fa algunes setmanes, poc a poc alguns esportistes d’elit van jugant-se-la per manifestar-se, si més no, a favor que els catalans puguem votar. Aquesta setmana el protagonista ha estat Raúl Rodríguez, qui, en una entrevista a l’Illa de Robinson, no ha dubtat a posicionar-se a favor que el país pugui triar lliurement el seu futur polític el 9-N. És important, a més, que ho hagi fet des de la seva condició de jugador de l’Espanyol: de la mateixa manera que tots plegats hem decidit que el procés ha de ser inclusiu i transversal en l’esfera dels partits i les ideologies, també és bo que ho sigui en un àmbit socialment rellevant com l’esportiu. Només així serà veritablement nacional i els nostres adversaris perdran la seva darrera frontera.
 
Soler Sicilia, Albert (director de Relacions Institucionals del FC Barcelona).
Gol per l’escaire.

Enmig d’una setmana horribilis, aquesta ha estat, certament, una acció de mèrit per part del dependentisme. Regat hàbil. Recol·locació intel·ligent. Dilluns passat dimitia com a diputat del PSc al Congreso Albert Soler Sicilia, antic secretari d'Estat per l'Esport i president del Consell Superior d'Esports del govern Zapatero. La Junta Bartomeu l’ha nomenat director de relacions institucionals del FC Barcelona. D’aquesta manera, el peó de luxe de Jaime Lissavetzky, autèntic martell d’heretges contra les seleccions catalanes, l’home capaç de mobilitzar tots els recursos de l’Estat espanyol per evitar que puguem competir com a nació esportiva en l’àmbit internacional, passa a ocupar un lloc de la màxima responsabilitat en un club com el Barça, suposadament implicat amb el país. Els seus amics de Societat Civil Catalana ho celebren. Molt, però molt lamentable.
 
Vallès, Francesc(responsable dels diputats del PSc al Congreso).
Ninots de fira.

Els diputats socialistes catalans a Madrid han fet aquesta setmana una nova passa en el camí del seu descrèdit més absolut. En la darrera confecció de llistes, la direcció ex-actual del partit hi va mantenir/col·locar el més tronat i espanyolista del partit (de Teresa Cunillera a Joan Rangel) i els resultats són els que són. Mentre Odón Elorza i dos diputats més intentaven surfejar amb l’abstenció, tots els socialistes catalans, com un sol home, donaven el seu suport no només a la monarquia, sinó també a evitar que els ciutadans s’hi puguin pronunciar sobre la seva continuïtat; sí, també, sobre això. Si no era pel fons, almenys calia exigir que demanessin un mínim respecte a les formes, després que, el dia abans, els dirigents del Grup Parlamentari socialista haguessin amenaçat de sancionar tots aquells que votessin en coherència republicana. Això, que van de dret a la marginalitat.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del procés al seu bloc Per a bons patricis. 
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
Jorge Canias fletxa EsPANOLIandia
16 de juny de 2014, 11.58 h


#7
#10

¡¡¡ Sus bamos a montá un ULSTEL que sus bais a cagal !!!

Yo no mescondo de aber dicho heso, pero tu, Anacleto-Flatulencio Aragocaca, tu pretende robalme el merito de la mejol de las frases que jamá e plonunsiao



Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Jordi fletxa Catalunya
16 de juny de 2014, 09.02 h

#10 pobret marsupial


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
16 de juny de 2014, 08.05 h

#9

Calvet ha de disculpar-se davant de Ciutadans per una cita falsa
La diputada republicana havia utilitzat una informació de Directe.cat, un mitjà proper a ERC
http://www.naciodigital.cat/noticia/64957/calvet/disculpar-se/davant/ciutadans/cita/falsa

La diputada d’ERC, Gemma Calvet, s'ha vist obligada a retirar davant del ple del Parlament una expressió per resultar "falsa". Calvet havia atribuït al diputat de Ciutadans, Jordi Cañas, la frase "Os vamos a montar un Ulster que os vais a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
16 de juny de 2014, 07.17 h


#7 ¡¡¡ Sus bamos a montá un ULSTEL que sus bais a cagal !!!

Yo no mescondo de aber dicho heso, pero tu, Anacleto-Flatulencio Aragocaca, tu pretende robalme el merito de la mejol de las frases que jamá e plonunsiao


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Jordi fletxa Catalunya
15 de juny de 2014, 23.42 h

#7 torna a mongolia, mongol


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
15 de juny de 2014, 16.59 h

#6 Calvet ha de disculpar-se davant de Ciutadans per una cita falsa
La diputada republicana havia utilitzat una informació de Directe.cat, un mitjà proper a ERC
http://www.naciodigital.cat/noticia/64957/calvet/disculpar-se/davant/ciutadans/cita/falsa

La diputada d’ERC, Gemma Calvet, s'ha vist obligada a retirar davant del ple del Parlament una expressió per resultar "falsa". Calvet havia atribuït al diputat de Ciutadans, Jordi Cañas, la frase "Os vamos a montar un Ulster que os vais a c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
ai ai ai els lolailolailos !! fletxa ai lolailolailo ai ai ai lolailo ai ai lolailolailo !!!!!
15 de juny de 2014, 13.11 h

#4 Gràcies, Anacleto Flatulencio per la propaganda negativa que fas de l'estat espanyol. Un estat capaç de crear impresentables com tu, no cal que els seus enemics el desprestigiem, ja ho sabeu fer tot sols.

Tu segueix amb les teves ridiculeses, que ens estàs ajudant molt.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
15 de juny de 2014, 12.51 h



#4 Anacleto Aragoneses, fillet, que pesat que ets, quina falta d'imaginació que tens, et repeteixes més que els cogombres.

Jo també et repetiré això com si fos un disc ratllat, a veure si t'agraden els comentaris repetitius.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
15 de juny de 2014, 12.16 h

erard Piqué: «Som Espanya i ens hem d'aixecar»

http://www.naciodigital.cat/noticia/70110/gerard/piqu/som/espanya/hem/aixecar

Lo de España-Holanda fue una verguenza, tal vez si tuviera menos jugadores del Barelona y mas del At. Madrid. . . .


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 18
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Estoy Sumado fletxa Mensajes Para Los Restados
15 de juny de 2014, 11.34 h

Amigo Miquel, no entiendo esa coletilla de "I compte que la jugada Navarro no hagi estat més que un intent dels de sempre per acabar blindant Lucena i Balmón", ¿porque eso que es lo que salvaría del desastre socialista?. Válgame Dios, tener en cualquier organización política o empresarial a dos individuos de esta ralea; el uno haciendo deshonor a su apellido porque de "luces" tiene muy pocas y el otro ejerciendo de "matón barriobajero". Como dijo aquel, ¡Joder que tropa!
Enésima cagad... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.