directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 00:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'oposició demana el cap d'Hereu pel fracàs de la consulta

Per Fernández Díaz la ciutadania 'ha censurat' l'Ajuntament · Trias creu que l'alcalde hauria de dimitir 'per vergonya torera'

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els resultats de la consulta sobre la Diagonal només tenen una lectura possible: fracàs rotund. En aquest termes ha valorat els partits de l'oposició l'escàs 12% de participació del referèndum barceloní, on les opcions que impulsava el consistori només han aconseguit el 20% dels suports i el 80% dels votants ha rebutjat les propostes de l'Ajuntament. El líder de l'oposició, Xavier Trias, ha demanat a Hereu que dimiteixi 'per vergonya torera', ja que l'alcalde ha jugat un 'partidisme descarat' perquè guanyés l'opció A. Des del PP han anat més enllà, demanant la dimissió d'Hereu perquè consideren que la ciutadania 'l'ha censurat'. Trias accepta el cessament de Carles Martí com a responsable de la consulta, però s'ha preguntat si l'alcalde Hereu no estaria 'intentant salvar el seu coll' fent plegar Martí. Només Portabella ha assegurat que amb la dimissió de Martí n'hi ha prou: 'Considero que hi ha hagut una reacció ràpida i proporcionada',
xavier trias
Comparteix
   


Etiquetes
Trias ha agraït els resultats i la participació obtinguda a la ciutadania, però no se n'ha estat de carregar contra el Govern del PSC i ICV, al qui considera responsable de la baixa participació. Per Trias el de la consulta 'no ha estat un error tècnic, sinó polític', i ha advertit que s'ha volgut fer un 'plebiscit' en lloc d'un referèndum. Trias ha recordat que aquesta consulta exigia 'seguretat, el dret a discrepar i que la despesa no fos excessiva'.

El president del grup municipal de CiU ha assegurat que l'alcalde Hereu 'potser necessitava aquesta consulta' per adonar-se que s'ha allunyat de la gent. Trias diu que Hereu es va entossudir d'una manera inaudita en què les opcions fossin l'A i la B, unes opcions 'de màxims', i ha considerat que s'ha enganyat amb l'opció C i s'ha intentat 'menystenir-la'.

També ha apuntat que després de conèixer els resultats de la consulta és hora 'de posar seny' i 'no continuar jugant amb la ciutat', perquè Barcelona és una marca extraordinàriament valorada en el món i no hi ha dret de posar-la en aquesta situació. Ha afirmat que és l'hora de 'fer un canvi' i de posar la mirada en el futur, ja que aquesta consulta és 'l'epíleg de 10 anys de fer les coses mal fetes i aplicar un mal model'.

Fernández Díaz: 'Barcelona l'ha censurat'

Per la seva banda, el president del grup municipal del PPC, Albert Fernández Díaz, ha demanat la dimissió de l'alcalde Jordi Hereu perquè 'Barcelona l'ha censurat' amb els resultats de la consulta sobre la reforma de la Diagonal. Fernández Díaz ha assegurat que, amb la renúncia de Carles Martí, Hereu persegueix un 'tallafocs polític' i ha avançat que farà la petició urgent d'un ple extraordinari. El president del grup municipal del PPC ha dit que Barcelona té un alcalde 'desnortat' i 'obsessionat' en organitzar consultes i Jocs Olímpics d'hivern i 'no centrat en la lluita contra la crisi i la delinqüència, la immigració o la millora de les delinqüències socials'.

Portabella, el més moderat

Només el president del grup d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, ha evitat demanar el coll de l'alcalde Hereu arran dels resultats de la consulta. Pel republicà la reacció de l'alcalde Hereu, fent plegar el seu primer tinent d'alcalde, Carles Martí, és 'ràpida i proporcionada' després del 'viacrucis' que ha suposat la consulta sobre el futur de la Diagonal. En roda de premsa, Portabella ha indicat que espera que la crisi política i institucional que s'obre ara amb el cessament de Martí es tanqui el més aviat possible i tingui 'mínima incidència' sobre la ciutat.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
CIU=PP fletxa bcn
17 de maig de 2010, 12.31 h

Jo no crec que en Trias sigui el proper alcalde de Barcelona.
A les properes eleccions votaran uns 50000 immigrats que ho faran, bàsicament pel PSOE.
D'altra banda corren rumors sobre l'estat de salut del Sr.Trias i la seva possible substitució per n'Oriol Pujol.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Pau fletxa Barcelona
17 de maig de 2010, 11.36 h

El problema ex-votant és que no durarà gaire temps. Ja sigui per motius personals o perquè el substitueixen per l'Oriolet Pujolet.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
17 de maig de 2010, 08.28 h

En Xavier Trias serà un magnific alcalde de Barcelona.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Marcel fletxa Girona
16 de maig de 2010, 20.44 h

Les xifres sisplau!!! Informeu bé. Quin era el cens absolut? Quan és el 20% del 12%? És el 2,4% el que ha donat suport a alguna de les dues propostes del PSOE de Catalunya, amb milions d'euros i els mitjans a favor. Informeu bé sisplau. Sembla que us faci por fer sang d'aquesta colla d'espanyolistes impresentables. Només faltava l'encantador i encantat Portabella dient que l'alcaldia ja ha pagat el fracàs amb la dimissió de Martí. Que no teniu sang a les venes? Després de tot el que ens... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.