directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 11:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Història de Catalunya per a nens treu de polleguera el PP

Al seu parer l’obra reeditada per edicions 62 "falseja la història, amb una imatge negativa d'Espanya amb simbolismes com tisores amb la bandera espanyola que amenacen de retallar Catalunya"

Comentaris 51  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

El president del Grup Municipal del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha exigit "la retirada immediata i cessament de la distribució" dels set volums de la Història de Catalunya per a nens, elaborada per Josep Maria Solé Sabaté i Queralt Solé Barjau, amb il•lustracions de Pilarín Bayés, perquè al seu parer, l’obra fa "apologia de la independència" i els personatges que representen Espanya “sempre estan dibuixats amb cares serioses o agressives, una clara mostra d'intentar adoctrinar els més joves amb una imatge d'Espanya-Catalunya contraria a la realitat". Cal recordar que Fernández Díaz  ja va voler donar lliçons sobre “l’altra història de Catalunya” en una conferència a la sala Moragues de l’espai cultural del Born, malgrat no tenir ni un títol universitari ni professió coneguda més enllà del PP.
La cantarella de l’adoctrinament

El PP de Barcelona ha denunciat que el Govern i l’Ajuntament de Barcelona contribueixen a la distribució a escoles, associacions, hospitals, biblioteques i entitats, de tot Catalunya de la Història de Catalunya per a nens que ha estat recentment editada per Grup 62 i La Vanguardia amb el suport de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona. Fernández Díaz, ha exigit "la retirada immediata i cessament de la distribució" d'aquesta publicació destinada als nens perquè fa "apologia de la independència".

Una obra de referència segons els experts

L'obra és una reedició de la Història de Catalunya el 1973 feta amb l’objectiu de recuperar la identitat i explicar als joves la història que ha ajudat a configurar el poble que Catalunya és avui, està considerada pel experts una bona eina, objectiva, útil i emotiva, i de referència per connectar els nens amb els seus orígens i la seva identitat. Segons els autors els set llibres estan “carregats d'humanitat que impregnen la forma de fer col·lectiva d'un poble viu i palpitant que va cap al futur".

El simposi Espanya contra Catalunya  i la Via Catalana porten cua

El que sulfura el PP, i no perdona, és que un dels autors de l’obra sigui Josep Maria Solé Sabaté, ponent que del simposi "Espanya contra Catalunya" i també membre de la Comissió de Commemoracions del Tricentenari,  i que hagi defensat públicament la inclusió a l’obra de la Via Catalana perquè marca un abans i un després de la història de Catalunya.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#51
Valerià fletxa Setcases
19 de juny de 2014, 18.35 h

#50 torna mongolia mongol.

Solament els tontos no saben la diferencia entre endeudar-se i no fer res per a deixar d´estar endeutat.

Solament els tontos no saben que construir trens sense passatgers, aeroports sense avions i carreteres sense cotxes i a mes haber-se d´endeutar no es de tontos sino d´imbecils.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#50
19 de juny de 2014, 17.25 h

#47

Solo los paletos no saben la diferencia entre endeudarse y refinanciarse.

Especialmente cuando esa refinanciacion es para que algunas regiones españolas puedan seguir pagando los sueldos de sus maestros (manipladores) y medicos como en Cataluña ya que la misma comunidad tienen las puertas CERRADAS a la financiacion internacional por INSOLVENTE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#49
19 de juny de 2014, 17.23 h

EXCELENTE DIA DE CORPUS CHRISTI

SU MAJESTAD FELIPE VI ES PROCLAMADO REY DE LOS ESPAÑOLES, UN REPUBLICANO VA A LA CARCEL Y LA PRIMA DE RIESGO SIGUE BAJANDO.

El 'exconseller' Ausàs, condenado a 4 años de cárcel y a una multa de 195.000 euros por contrabando de tabaco
La fiscalía sostiene que el exalto cargo de ERC integraba un grupo criminal que pasaba la mercancía sin declarar de Andorra a La Seu d'Urgell para no pagar impuestos.
La Audiencia de Lleida ha condenado al 'exconseller' de Go... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#48
Dr. Benway fletxa Terrassa
18 de juny de 2014, 23.41 h

#46 Valerià te tota la raó. Quan s'hagin de tornar els diners les passareu magres. Nosaltres haurèm marxat, els bascs pot ser que també i als valencians i balears ja els haureu esquilmat tant que potser estiguin a punt de marxar també. Això que tanta alegria et dona avui és el que demà farà que espanya faci un pet com el de la selección hispano-española nacional de españa de futbol. Aprofita ara i compra tot l'anis i la vaselina que puguis, que demà será tard.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
Valerià fletxa Setcases
18 de juny de 2014, 20.27 h

#46 nomes els mes tontos son felisos quan s´endeuten.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
18 de juny de 2014, 16.39 h

#45
España vuelve a emitir a precios mínimos más de 3.000 millones a 3 y 5 años
Los inversores solicitaron en total 6.731,22 millones

España ha captado hoy 3.076 millones de euros, ligeramente por encima de su objetivo máximo de emisión, con una subasta de bonos a tres y la reapertura de una antigua a cinco años, en las que ha vuelto a pagar los intereses más bajos de su historia, del 0,893 % y del 1,412 %, respectivamente.

Un día después de haber logrado más de 5.000 millones, E... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
jbm fletxa Palma
18 de juny de 2014, 15.23 h

HAuríem de denunciar els llibres d'història espanyols que menteixen dient que la unitat arranca dels Reis Catòlics, etc.
Quan va morir Isabel la Catòlica, reina de Castella, en Ferran, rei d'Aragó, no en fou ni el rei ni el regent, el regent, per incapacitat de Joana "la loca" filla d'Isabel, fou el Cardenal Cisneros, fins que el net d'Isabel, Carlos, fou major d'edat; per què han de mentir tants i tants ministres, presidents de govern i llibres de text espan yols???!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
victor fletxa barcelona
18 de juny de 2014, 15.02 h

#41 a ti habria que agarrarte y pegarte un tiro... es mas, ojala me pudiera cruzar contigo por la calle y pegarte un tiro en la nuca...


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
Carles fletxa Barna
18 de juny de 2014, 15.01 h

Si al la merda del pp de madrid q es fa dir pp de catalunya, no els hi agrada, que els donguin pel cul a mi m'ha encantat, per als meus fills i nets.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
Dr. Benway fletxa Terrassa
18 de juny de 2014, 14.29 h

#41 Mas que socialista español, eres el analfaburro español. Insultar a quien te da de comer es de burros; el dia que se harte y se independice te van a comer las ratas. Y con la cultura que demuestras tener, como no te prostituyas por las esquinas lo tienes crudo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.