directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 15:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ciudadanos i UPyD lligats de peus i mans amb el dret a decidir

El Grup l’ALDE, ha aprovat, a instàncies de CDC, PNB i N-VA un document que avala el dret a decidir de nacions com Catalunya el País Basc o Flandes. Ciudadanos amenaça amb una querella a Tremosa

Comentaris 36  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

El grup liberal-demòcrata del Parlament Europeu (ALDE), a instàncies de CDC, PNB i N-VA, aprova un document que avala el dret a decidir dels catalans. Qualsevol partit que s’integri a l’ALDE assumeix aquest document, basat en la resolució aprovada per la Internacional Liberal el passat 27 d’abril. Guy Verhofstadt, president d'ALDE, envia una carta al President Mas per donar-li suport i avisar que el grup ALDE condemnarà públicament tots aquells que en demanin l'arrest. En aquest sentit, la jugada de Ciudadanos i UPyD de boicotejar el dret a decidir des del grup del Parlamet Europeu en el que s’han integrat els ha sortit malament. A Ciudadanos i UPyD només els ha quedat la rebequeria de amenaçar en denunciar "penalment" CDC per "difamacions i calúmnies".





Comparteix
   


Etiquetes
Defensa del dret a decidir

Per fer efectiu aquest compromís, ALDE crearà un grup de treball format pels 6 eurodiputats de CDC, PNB, N-VA i els diputats que s'hi vulguin afegir, que basarà la seva tasca en defensar el dret a decidir. També analitzarà la possibilitat d'una ampliació interna de la UE (en cas que Escòcia, Catalunya, Euskadi o Flandes assoleixin la independència), i basat en la resolució aprovada per la Internacional Liberal el 27 d’abril de 2014, que es referia en aquests termes al dret a decidir: "La Internacional liberal expressa la seva preocupació per la manca de veritable diàleg entre el Govern de Catalunya i el Govern d’Espanya a l’hora de discutir un full de ruta negociat sobre el futur de Catalunya”, diu la resolució.
 
Ciudadanos s’estrena a l’ALDE generant un conflicte

Ciutadans vol querellar-se amb  Ramon Tremosa per "difamacions i calúmnies". Juan Carlos Girauta ha anunciat que el seu partit durà als tribunals la "guerra bruta que han fet els nacionalistes catalans durant aquestes negociacions". Girauta ha assegurat que el cap de llista de C's, Javier Nart, "donarà notícies aviat" sobre la denúncia "penal". UPyD s'està "pensant" prendre les mateixes mesures legals pels "insults amb noms i cognoms" que ha rebut en les darreres setmanes.
 
La Internacional liberal recolzarà qualsevol decisió presa pel poble català pel que fa al seu futur.

El model democràtic establert pel Govern del Regne Unit i el Govern d’Escòcia, on es va assolir un acord entre els dos governs per tal de celebrar un referèndum per decidir el futur polític dels escocesos, hauria d’emprar-se com un exemple positiu a les negociacions entre el Govern d’Espanya i el Govern de Catalunya. No obstant, qualsevol potencial o futura discussió entre els dos governs mai hauria d’implicar la renúncia al dret dels catalanes de decidir el seu propi futur i hauria de garantir que això sempre s’estableixi a través de mitjans democràtics. La Unió Europea ha de ser flexible i forta per oferir una alternativa viable per a aquelles persones que desitgin expressar-se democràticament dins d’ella."

Per donar rellevància a aquest grup de treball, el seu president també serà nomenat vicepresident del grup parlamentari ALDE.
 
Convergència dóna per fet que qualsevol partit membre de  l’ALDE assumeix aquests postulats favorables al dret a decidir ja que la seva aprovació ha estat prèvia a l'entrada de nous membres. Després de la integració d’UPyD i Ciutadans al Grup dels liberals europeus, CDC vol manifestar que manté la seva oposició a aquesta incorporació, tal i com ha fet constar a l'acta de la reunió. Per això la direcció del partit debatrà el seu posicionament en els pròxims dies. CDC ha recordat que avui també s'ha aprovat la entrada del partit independentista flamenc N-VA amb 4 eurodiputats. En la mateixa línia, el president de ALDE Guy Verhofstadt, ha enviat una carta al president Artur Mas, on li dóna el seu suport i assegura que ALDE condemnarà pública i políticament qualsevol que demani el seu arrest arran del procés sobiranista Català.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#36
Dr. Benway fletxa Terrassa
19 de juny de 2014, 00.25 h

La Coja i el Cojo pleguen el mateix dia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Jo fletxa Catalunya
19 de juny de 2014, 00.18 h

#33
La coja,
la rota,
si prota,
pa'casa que ya toca.

Queda clar que 'la roja' és la selecció xilena.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Jo fletxa Catalunya
19 de juny de 2014, 00.16 h

#31 A Europa, els diputats tenen llibertat de vot.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
APAÑAMELAPELA fletxa Rep.Cat.II*II
18 de juny de 2014, 23.05 h



5PA1N

LA ROJA-2-LA. COJA-0

Vaja polvas,quin cebollon per Caspaña
L'Aragoneses fara servir l'estanquera per mocar-se i anira a plorar
a la vall de los escocidos

TOMA. CASPAÑA


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Dr. Benway fletxa Terrassa
18 de juny de 2014, 20.42 h

Aquests de ALDE no han trigat gaire en comprovar en primera persona que deixar entrar el feixisme espanyol portarà problemes; C's acaba d'entrar i ja comença a bramar com a espanya. Que prenguin nota de Pepe, el que li deixen passar a espanya, per ser del real mandril no li han deixat passar a Brasil i el van expulsar de vermella directa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
18 de juny de 2014, 20.26 h

No deja de ser gracioso que TODO lo que se vote en el parlamento Europeo, sea lo que sea, votaran los mismos CdC que Ciutadans y UpyD.



Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
pepito fletxa En vendrell
18 de juny de 2014, 20.05 h

Aquests liberals s'hauran de posar pinces al nas, no saben a qui s'han ficat a casa uns impresentables ho sento Sr Tremosa VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
RIMMEL , la zorra del disierto fletxa Disierto del Sara (pero no del Sara-sssa de mi ijo Anacleto Flatulencio Aragoneses, OJO !!)
18 de juny de 2014, 18.22 h

#12 Puèèèèè . . . sí que tiene usté toa la rasong, señió Aspañamelapela. Cuando parí ha mi ijo Anacleto Flatulensio Aragoneses me quedé muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu descansaa, polke mientra lo yebé en mi entrañia, el mu seldo no paró de fatidialme con sus perreria continua.

Pol eso fué que intenté avortal-le con la guja dasé carseta, pero no conzeguí má que hora-darle el selebro (esa cosa del enséfaro) y dejal-lo tonto de por bida, pobre chiabá !!

Enfing, que lo a hadibinao ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
YUETYU fletxa sdfgfasdgaf
18 de juny de 2014, 17.37 h

Ja veurem si tot es tal com sona!. De totes formes segur que Ciudadanos i UPyD trobaran a la cambra europea altres grups que apoïn més decissió els seus postulats. Tot i que aquests puguin ser un cop a la seva autoimatge.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Gombau fletxa Vinaròs
18 de juny de 2014, 16.23 h

Aquesta colla de servidors de la casta dominant secular espanyola volen fer-se passar per liberals, sense ni tan sols haver comprès els més elementals principis del liberalisme. Entre els quals, evidentment, que els conflictes POLÍTICS es dirimeixen per mitjans POLÍTICS (eleccions, referèndums, negociacions, transaccions, debats...) i mai per la intransigència fèrria, la violència militar o la querella judicial. Aquesta colla d'ultranacionalistes espanyoleros assumeixen el concepte "lib... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.