directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 10:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La BRIMO “enganyada i indignada", segons el sindicat del Mossos SME-CCOO

El portaveu del sindicat diu que els antiavalots dels Mossos estan descontents perquè només cobraran 1 de cada 4 hores extres pel dispositiu de Can Vies

Comentaris 25  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El Sindicat dels Mossos d'Esquadra (SME-CCOO) ha qualificat d'"engany" la decisió de la Direcció General de la Policia de fer-se enrere "amb la promesa" de pagar les hores extres treballades pels agents de la Brigada Mòbil (Brimo) per contenir els aldarulls generats arran del desallotjament de Can Vies. Els agents van encadenar jornades "de 15 i 16 hores" diàriament. "Van anul·lar viatges, contractar cangurs i refer plans familiars conscients que la seguretat ho requeria", afirma el delegat Toni Castejón. "Ho haguessin fet encara que no se'ls hagués promès aquesta remuneració", matisa, però la decisió, encara provisional, de pagar només "1 de cada 4 hores extres" ha indignat als antidisturbis.
La pràctica totalitat dels agents antiavalots de la Brigada Mòbil, responsables de garantir l'ordre públic, van encadenar durant els incidents de Can Vies jornades "de 15 i 16 hores" diàriament. "Entraven a les dotze del migdia, marxaven a dormir a les quatre de la matinada i s'incorporaven al servei novament a les dotze del dia següent", detalla Castejón.
 
Conscients que el conflicte urbà desfermat pel desallotjament de l'edifici autogestionat podia durar, des de la Direcció General de la policia catalana "se'ls va fer saber que les previsions de feina eren de molts dies". El dia de l'inici, un dilluns, van activar tots els efectius i per al dimarts van fer reincorporar-se "tots els que estaven de festa". Això vol dir "anul·lar viatges, buscar cangurs i reorganitzar-se", remarca.
 
Els policies ho haguessin fet "sense cap promesa de pagament d'hores extres a canvi perquè garantir la seguretat és el primer, també la dels mateixos companys que sense tots els efectius corrien més riscos", assegura. "Però ara estan indignats i se senten enganyats".
 
En la jornada laboral d'un antiavalot s'acostumen a pagar només les hores extres que impedeixen que tingui 12 hores de descans des de la sortida d'una guàrdia a la incorporació de la següent, aclareix Castejón. Però per al dispositiu de Can Vies, com se'ls va demanar un esforç "extraordinari" se'ls va prometre que es crearia "una bossa d'hores extraordinària" per recompensar-lo.
 
Els prop de 500 agents, tant els comandaments com els més rasos, van acumular durant aquests dies "unes 10.000 hores". També perquè després de la primera setmana, de màxima tensió, la presència policial es va allargar els dies següents amb dispositius més petits. La decisió "final" encara "no és definitiva" però ja se'ls ha dit que "només pagaran 1 de cada 4 hores extres", un "engany" que ha generat "molta mala maror a la Brimo". Per això Castejón demana al nou director general, Albert Batlle, que eviti estrenar al càrrec "començant així".



COMENTARIS fletxa taronja

item
#25
Oriol fletxa Granollers
19 de juny de 2014, 18.51 h

#24 ets mes pessat que un sac de patates


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
19 de juny de 2014, 17.22 h

#23
EXCELENTE DIA DE CORPUS CHRISTI

SU MAJESTAD FELIPE VI ES PROCLAMADO REY DE LOS ESPAÑOLES, UN REPUBLICANO VA A LA CARCEL Y LA PRIMA DE RIESGO SIGUE BAJANDO.

El 'exconseller' Ausàs, condenado a 4 años de cárcel y a una multa de 195.000 euros por contrabando de tabaco
La fiscalía sostiene que el exalto cargo de ERC integraba un grupo criminal que pasaba la mercancía sin declarar de Andorra a La Seu d'Urgell para no pagar impuestos.
La Audiencia de Lleida ha condenado al 'exconseller' ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Pau fletxa Barcelona
19 de juny de 2014, 12.38 h

Al malparit del mosso que literalment va partir per la meitat l'orella d'un noi i que, després, amb l'ajuda dels seus companys macarres va seguir pegant-lo també li hem de pagar extres? La Brimo és una vergonya de cos policial, van passar-se quatre dies repartint pallisses pel barri -al carrer i als portals-, van agredir a un discapacitat amb síndrome Turet, van destrossar a cops de porra la porta del local d'una revista-llibreria...


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Magda fletxa Girona
19 de juny de 2014, 02.00 h

I suposo que els hi deuen fer el que fan a vegades amb nosaltres: en comptes de pagar-nos les hores, ens les compensen amb dies de festa perquè no tenen diners per pagar.
Però segur que d'una manera o altre les paguen.
El que passa és que ells només expliquen l versió que els hi convé.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Magda fletxa Girona
19 de juny de 2014, 01.51 h

Soc infermera i treballo fent guardies de nits i festius, a vegades de 24 h. Abans ens donaven vals menjador. Ara et pagues el menjar o si vols et portes la fiambrera. A més ens han baixat el sou, han tret una paga doble i ens posen uns objectius per complir que ara també només en paguen la meitat.
Tot plegat fa una rebaixa de sou d'un 17 o 18 % en el meu cas.
I a més m'envien a fer guàrdia a diferents poblacions, però no em paguen ni cinc pels desplaçaments, i son llocs on hi has d'anar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Estoy Sumado fletxa Mensajes Para Los Restados
18 de juny de 2014, 21.34 h

Ojo con este nombre, Toni Castejón, delegado del sindicato SME-CCOO. Supongo que mucha gente conoce la filiación política de este individuo; por si no la conocen, ahí va : Ciudadanos. Es uno de los creadores de la acción de sólo hablar en español con los ciudadanos y con los mandos, durante algunas de las huelgas que ha protagonizado este cuerpo policial. Aviso a navegantes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
18 de juny de 2014, 19.49 h

http://www.youtube.com/watch?v=oOUU9yQabio

Contra la dictadura de Castella, INDEPENDÈNCIA!
Ningú defensa una causa que desconeix Reenvia aquest vídeo a tots els teus contactes i converteix-te en ambaixador!

((*(( FREEDOM FOR CATALONIA ((*((


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
18 de juny de 2014, 19.43 h

Cobren un culló, tenen feina segura i ficsa, si no están conformes que pleguin, molts ben preparats entrerian per menos, es que viuen en un altra mon aquests privilegiats irresponsables.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
18 de juny de 2014, 19.35 h

#15 No.diguis mentidas e vist com paguen amb vales al restaurant a on dinan, maca.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
18 de juny de 2014, 19.31 h

#12 tambien debes chupar de la teta catalana, verdad Julia, como osas comparar la preparación de un mosso con la de un médico.
Los jóvenes mossos de mi entorno antes de entran eran peones o braceros, con el máximo respeto a éstos dignos trabajos.
Desde cuando se puede atmitir ésta disparidad de sueldos, entre titulados superiores, que con suerte trabajan en su especialidad, con mucha más responsabilidad y riesgo por las consecuencias de sus proyectos, cobrando menosw.
La Generalitat se q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.