directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 16:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L’unionisme dispara contra Jaume Sastre i SomEscola

La caverna es mofa dels motius de la @vagadefam de Sastre i dels suport de SomEscola al docent que acusa de ser responsable del “caos creat” a les aules de les Balears.

Comentaris 24  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

La caverna no perdona el gest de dignitat amb la llengua de Jaume Sastre, ni el desafiament d’aquest a Bauzà.  L’escriptor, filòleg i col·laborador del diari ABC, Xavier Pericay, en un article al digital Crónica Global , titulat  “Morir-se en català”, carrega contra Sastre assegurant que el docent es troba a “l’origen del procés de batasunització del sistema públic d’ensenyanca a Balears”, i el fa responsable de “les vagues salvatges, de les coaccions a docents, alumnes i pares d’alumnes i, en general, del caos creat a les aules” de les Illes. “Un professor resolt a donar la vida pel català. O sigui, un funcionari disposat a renunciar per sempre a la condició de tal”, diu Pericay, i afegeix a la bateria de menyspreus que la manifestació de dissabte  de SomEscola  va llegir la “proclama sacrificial” del docent i molts manifestants “passejaven la seva efígie com si es tractés d’un d’aquests immolats per l’Islam”.
foto twitter Cup Barcelona
foto twitter Cup Barcelona

Comparteix
   


Etiquetes
Titllar Sastre de xenòfob i l’Assemblea de docents d’intolerants per salvar Bauzá
 
“Però aquest home que aspira a morir-se en català i, segons confessa, a «estudiar en català» i a «estimar en català»; en una paraula, que aspira a «viure en català» abans de morir i «ser enterrat» d’aquesta manera, aquest home té un passat. I no un passat qualsevol. Sastre va ser el fundador, aviat farà dues dècades, de l’anomenat Lobby per la Independència, verdader exponent del pensament més xenòfob que mai hagin conegut aquestes illes”, diu l’escriptor de la caverna, i fa un intent més per desprestigiar sastre afirmant que el docent  ha estat el  biògraf autoritzat de l’expresident balear Gabriel Cañellas i un dels principals “llagoters de l’arxicorrupta Maria Antònia Munar”. Per altra banda, Pericay  defensa aferrissadament l’actitud dialogant de Bauzá i el seu govern davant la intolerància de l’Assemblea de Docents.
 
Pericay, un filòleg que morirà sense llengua

L’escriptor i filòleg acaba l’article  amb una “sensibilitat”  : “No sé, francament, si Jaume Sastre arribarà a morir-se en català. Entre altres motius, perquè no aconsegueixo imaginar-me en què pot consistir aquesta mena de mort. Del que no tinc cap dubte, però, és que algun dia deixarà aquest món. Com jo, com vostè, com el de més enllà. I a mi almenys, què volen que els digui, quan arribi l’hora, l’últim que vull és que em vinguin amb llengües”.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#25
21 de juny de 2014, 11.34 h

“Un professor resolt a donar la vida pel català. O sigui, un funcionari disposat a renunciar per sempre a la condició de tal”, diu Pericay. ---------------------------> A ON EL SENYOR PERICAY HI VEU UNA IRONIA, JO HI VEIG UN ACTE DE VALENTIA I CORATGE. Pot ser no servirà per a res però al menys mostra que hi ha gent disposada a servir i entregar-se i morir si cal per certs ideals. Cal dir que al bando espanyol, el voluntariat pel que es llegeix a les xarxes d'informació, més que mor... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Jordi fletxa Badalona
21 de juny de 2014, 10.21 h

El contingut d'aquest comentari està ocult perquè ha estat considerat inapropiat pels lectors de directe!cat
Mostra'l


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
21 de juny de 2014, 08.47 h


#22 Por favor, Oriol, llámame si quieres hijoputa y cabrón, llámame marica pasivo, y todo lo que quieras, pero no me pongas en evidencia con eso de mongólico. Si tengo los ojos así de oblícuos y la boca torcida no es culpa mia, sinó de mi madre que intentó abortarme y me destrozó el cráneo con la aguja de hacer calceta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Oriol fletxa Granollers
19 de juny de 2014, 18.46 h

#21 torna a mongolia, mongol


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
19 de juny de 2014, 17.10 h

#19

EXCELENTE DIA DE CORPUS CHRISTI

SU MAJESTAD FELIPE VI ES PROCLAMADO REY DE LOS ESPAÑOLES, UN REPUBLICANO VA A LA CARCEL Y LA PRIMA DE RIESGO SIGUE BAJANDO.

El 'exconseller' Ausàs, condenado a 4 años de cárcel y a una multa de 195.000 euros por contrabando de tabaco
La fiscalía sostiene que el exalto cargo de ERC integraba un grupo criminal que pasaba la mercancía sin declarar de Andorra a La Seu d'Urgell para no pagar impuestos.
La Audiencia de Lleida ha condenado al 'exconseller'... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
19 de juny de 2014, 16.33 h

Com a mínim, el senyor (¿?) Pericay podria tenir la delicadesa de respectar qui és capaç d'enfrontar-se al dictador Bauzà, botifler corsecat per l'autoodi


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
19 de juny de 2014, 10.32 h

El meu gran respecte per JAUME SASTRE, i la indiferència davant d'un tifa barceloní, que per un problema psicòpata, ha acumulagt odi, als seus orígens ben immergit en el nacionalisme espanyol del magma cortesà i de les castes extractives que dominen el regne.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
19 de juny de 2014, 09.15 h

Pericay, un nol adoslescent de familia aristocratica franquista, vinguda a menos, viu resignat a esser un vomitador oficial del feixisme repuganant de la seva familia franquista!!! Apa, noi, la teva repugnancia antidemocratica no te prou valentia per canviar de vida o anar-te'en cap al cel amb el teu caudillo i el teu miserable PAPA!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Angel fletxa Castellbisbal
19 de juny de 2014, 08.07 h

El Sr. Guerra i els seus "palmeros", també es mofaven quan van raspallar l'Estatut. Ara se penedeixen del desastre que allò va provocar.
Amb la llengua i l'educació ben segur, els passarà el mateix.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Synera fletxa Barcelona
19 de juny de 2014, 01.59 h

DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI, DIU i DIU
ALS USA ELS HI HA ANAT MOLT BÉ

FETS:

I) Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.