directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 13:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas a la CNN: “ara és el moment de de tirar endavant la consulta”

El president Mas creu que el rei Felip VI intentarà solucionar el problema català mediant entre les institucions

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El president de la Generalitat, Artur Mas, ha opinat aquest dijous que el rei Felip VI intentarà solucionar el problema català mediant entre les institucions. En una entrevista amb la CNN, Mas ha subratllat que tot i que el rei no té poders executius, probablement intentarà afavorir el diàleg. "Estic segur que ell intentarà solucionar el problema, però ell no té poders executius. Ell pot posar en contacte les institucions o fer més fàcils les negociacions. Ell probablement farà això", ha apuntat. El president ha insistit que ara és el moment de tirar endavant la consulta, perquè hi ha una majoria social i política a Catalunya a favor de poder decidir el seu futur.

Comparteix
   


Etiquetes
Mas ha assegurat que des de Catalunya s'apreciaria la "mediació i l'ajuda" del rei en el procés català, i s'ha mostrat convençut que el nou rei mourà fitxa i actuarà per intentar solucionar el problema entre Catalunya i Espanya.
 
En una entrevista enregistrada des de Madrid, el president ha remarcat que a partir d'ara hi ha dos possibles escenaris. El millor seria el d'una "reacció moderada" del govern espanyol tolerant la consulta, mentre que el pitjor seria, ha dit, que l'Estat optés per portar la convocatòria o la llei de consultes al Tribunal Constitucional.
 
En tot cas, Mas ha insistit que és ara quan hi ha una majoria social i també un consens polític a favor consulta, i aquesta serà l'única manera de comprovar quina força té realment el corrent independentista. "No sabem si hi ha una majoria independentista, però sí que hi ha una gran majoria a favor del referèndum, de decidir el nostre futur polític. És el moment de continuar, de tirar endavant amb la consulta", ha opinat.
 
Després de recordar els esforços que ha fet Catalunya durant mil anys per preservar la seva identitat, la seva cultura i la seva llengua, Mas també ha volgut deixar clar que el procés català és pacífic i democràtic, i l'ha deslligat completament del que està passant a Ucraïna. Pel que fa a Escòcia, sí que ha opinat que pot donar "llum" al procés català, perquè crearà un precedent positiu si guanya el 'sí' i negocia amb Europa la permanència dins de la UE.
 
També ha explicat que ell personalment votarà que sí en la consulta del 9 de novembre, tot i que el seu compromís com a president és amb el referèndum, perquè puguin votar tant els partidaris de la independència com els que en són contraris.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
BEJOTA fletxa BCN
23 de juny de 2014, 12.53 h

En una entrevista a la cnn.

Mas reconeix que el suport a la secessió no assoleix la meitat de la població catalana.



"He llegit que ni tan sols la meitat vol separar-se d'Espanya", li plantegen. Al que Mas respon: "Bé, això és veritat". També evita contestar en ser preguntat sobre els motius per a la secessió.


N.B.SR. MAS:TOT ESTÁ VENUT.COM LI VA DIR EL SR. FAINÉ:"PRESIDENT ,S'HA EQUIVOCAT".


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
joan fletxa tarragona
21 de juny de 2014, 23.03 h

Entenc que hi hagi alguns que ho vulguin tirar tot a rodar.Massa paciència,massa tolerància i dic jo massa poca fe en la democràcia.Mireu el que passa a Ucraïna;all´hi ha mort,destrucció i misèria.Les coses no es resolen tirant pel dret,ni fent declaracions unilaterals,per molt empipats que estiguem.
Les coses s´han de fer democràticament,sortint al carrer de forma pacífica,com avui a Tortosa,per molt que ens corroeixi l´ànima,i posar en evidència al govern espanyol.La nostra volun... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
BEJOTA fletxa BCN
21 de juny de 2014, 12.15 h

Tercer revès aquesta setmana

Mas recull un altre fracàs internacional


La visita de Mas als EUA se salda amb una felicitació del Governador de Carolina del Nord per "enfortir la nostra aliança amb Espanya".

N.B.SR. MAS :LA CNN SAP EL RESULTAT DE LES ELCCIONS EUROPEES EN CLAU SUBIRANISTA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Ramón Solà fletxa chillán, Xile
21 de juny de 2014, 00.21 h

#10La meva família va arribar a Xile entre els anys 30 i 50, el meu pare l'últim, recordo les converses d'ell amb el seu cunyat sobre la seva enyorada Catalunya. Recordo un dia que parlaven de Joan Carles, i el meu meu oncle li va dir al meu pare " Mai confiïs en un Borbó. Això ho tenim tots clar?


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Camilo Camelo Camello fletxa Ay ay ay ay lolailolailolailooooolandia
20 de juny de 2014, 20.29 h


Cuando el nazi histérico del Anacleto Flatulencio Aragoneses ve una bandera franquista o monárquica, de tanta emosiong como siente, EL ANO SE LE ENSANCHA UN PALMO Y EL ESFINTER SE LE HACE PESICOLA !!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
20 de juny de 2014, 17.23 h

no quiere enterarse que el dichoso referendum nunca se celebrará.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 20
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
20 de juny de 2014, 17.17 h

Sr. Mas, deveu saber moltes més coses Vós que nosaltres políticament parlant. De fet és normal, donat el càrrec que ocupeu. això no obstant, el què avui han vist els meus ulls m'ha fet posar en guàrdia. Us dic de que es tracta: Al telenotícies migdia de TVBarcelona, perdó volia dir TV3, coneguda abans com la nostra, ha sortit aquest rei despatxant amb en rajoi. Doncs bé, la càmera ha enfocat l'escena següent: Els actors estaven asseguts, en rajoi d'esquenes, el rei de cares a la c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
BEJOTA fletxa BCN
20 de juny de 2014, 13.04 h

Des de Seat justifiquen la decisió a favor de la planta txeca en el menor cost de la mà d'obra, encara que altres fonts del sector asseguren a CRONICA GLOBAL que des d'Alemanya "no s'entén la pressió política nacionalista per organitzar una consulta il·legal que tiba les relacions polítiques i empresarials".

SE'N VA ,SR. MAS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
20 de juny de 2014, 10.37 h

#7 Sí, Montse, penso com tu. I afegeixo: som un poble mesell, capcot, servil, que s'arrossega, covard i esclau. Que para el cul a un miserable i dóna les gràcies mentre l'exterminen. Per què collons no tirem d'una santa vegada pel dret i deixem enrere el pitjor dels malsons?! La responsabilitat és tota nostra, no de l'amo veí, més roí que la tinya. I el poble català un ase i un gos miserable. No ens en sortirem perquè els donem massa altaveus, perquè esperem "quina proposta ens faran... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Monse fletxa Catalunya
20 de juny de 2014, 09.28 h

Sempre diem el mateix, ara és el moment, pero aquest moment fa dos anys que l'esperem i amb aquest pas no arriba mai....donem-los m,es temps , que s'apoderin de totes les competencies, que ens robin més i més... sembla que no tinguem sang a les venes, que no ho veieu?Que passa amb l'hisenda publica?. SR.Mas aixi no ens pot entretenir més,parli clar,diguins la veritat d'una vegada .No m'estranya que UE NO ÉS PRONUNCI PER RES,SI ENS VEUEN AMB ELS BRAÇOS PLEGATS, HO AIXÒ FOT UN PET D'UNA VE... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.