directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 16:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Amb ulleres de sol i un whisky a la mà

La jungla del procés a vint setmanes del dia D. Alguns personatges d’aquests set dies: Miquel Iceta, Núria Parlón, Ana Pastor, Jaume Sastre, Jordi Turull i José Ignacio Wert.

Comentaris 31  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre (@Granollacs) Arxiver i Historiador.-Potser haureu llegit aquests dies una d’aquelles notícies frikis que generen una ganyota d’incomprensió. Diuen que Miriam Burbank, de 53 anys, va morir a Nova Orleans a primers de juny. Que les seves filles, que la consideraven una dona molt vital, van transformar el seu funeral en una festa a la qual la difunta va assistir de cos present, asseguda, enjoiada, amb les ungles pintades, grans ulleres de sol i un bon got de whisky a la mà. No sabria dir-vos perquè, però a mi m’ha recordat l’estat actual del PSc i de la Tercera Via. Que per molts complements per camuflar-los que els de sempre hi posin no sembla que ningú estigui en disposició de retornar-los a la vida. Aquests són alguns dels personatges clau de la setmana.

Comparteix
   


Etiquetes
Iceta, Miquel(proper primer secretari del Partit dels Socialistes).
Dret a diferir.
 
En l’enèssima volta del PSc sobre sí mateix, el partit segueix (encara) a mans dels capitans. És com un cavall de fira, el qual , per moltes voltes i sacsejades que descavalquen els qui intenten domar-lo, sempre continua fixat al mateix eix que el fa girar. Després de no haver aconseguit prou suports el 2011 per presentar-se, Iceta, l’home pont amb el PSOE, accedeix finalment a la primera secretaria del partit. Iceta és la darrera lletra del diccionari. Bàsicament, perquè (per molta eloqüència que hi posi) assegura la continuïtat d’un missatge radicalment inadaptat als canvis que ha viscut la societat catalana als darrers quatre anys. Ara, doncs, veurem com l’autor, fins ara a la sala de màquines, de l’estratègia que ha portat el PSc a esdevenir residual a àmplies zones de Catalunya, pren directament les regnes del comandament. Un autèntic suïcidi polític.
 
Parlón, Núria(alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet).
A la fuga.
 
La jove líder local del PSc a Santako ha dit que nanai. Diuen que, fets els primers sondejos preliminars, ha constatat clarament que li seria impossible aplicar els canvis organitzatius i d’estratègia política imprescindibles per a reflotar el partit. A aquest fet, a més, s’hi sumava l’exigència d’abandonar l’alcaldia de Santa Coloma de Gramenet per cremar-se a l’estil bonzo i restar, probablement (com Pere Navarro d’aqui poc, amb la fi del lideratge i de la legislatura catalana), sense ofici ni benefici polític. Si el PSOE s’autodestrueix a bon ritme falcant el sistema dinàstic, el PSc és ja una marca completament inservible, impossible de restaurar. Les seves restes hauran d’anar reacomodant-se en els tres pols del futur: el partit de la minoria espanyola, el del centre-esquerra i el de l’esquerra alternativa.
 
Pastor, Ana (ministra de Foment del govern espanyol).
Supremacisme aeroportuari.
 
El govern espanyol ha fet una passa més en el procés de desarmament de les infraestructures catalanes amb l’anunci de privatització del conjunt del sistema aeroportuari espanyol. Sota l’excusa de millorar la gestió (avui ja tenim ben clar que posar a mans privades serveis públics no és precisament una garantia d’eficiència), allò que es pretén, en realitat, és assegurar la continuïtat del model de gestió comuna dels grans aeroports peninsulars, naturalment, per mantenir les condicions de privilegi de la capçalera del sistema. En l’enèssima orgia monopolística habitual de l’oligarquia que tanca els seus negocis a la llotja del Bernabeu, es tracta, com sempre, d’evitar al preu que sigui una competència que pugui enfortir l’Aeroport de Barcelona-el Prat, amb pràctiques de negoci convencionals en aquell món (tan aliè a l’Espanya de la crosta) que es mou en termes estrictes de recerca del desenvolupament econòmic.
 
Sastre, Jaume(professor de l'IES Llucmajor i membre de l'Assemblea Docents Illes Balears).
Despullant l’enemic.
 
Després de quaranta dies de protesta, durant els quals s’ha sabut guanyar el suport d’una part amplíssima, majoritària, de la comunitat educativa dels Països Catalans, aquest mestre mallorquí, per consell facultatiu (a punt d’entrar en fase irreversible), ha hagut d’abandonar una exemplar vaga de fam. El seu testimoni ha estat extraordinari a l’hora de retratar la manca de dignitat del president balear José Ramón Bauzà i el seu govern: silenci total davant la simple petició de reprendre la negociació amb la comunitat educativa de les Illes. D’aquí menys d’un any, les urnes posaran a cadascú al seu lloc. Entretant, la figura de Jaume Sastre passa a l’imaginari col·lectiu com un referent de la valentia i l’assumpció de costos personals en la defensa dels ideals (els que potser no tots, en defensa de la llengua, estan disposats a assumir).
 
Turull, Jordi(portaveu de CiU al Parlament de Catalunya).
Democràcia sense subterfugis.
 
Ep, jo ho entenc. Es tracta de fer-se el més forts possibles a partir d’un resultat incontestable. És el que tots voldríem. Però la societat catalana és diversa, plural. I l’Estat hi posarà tota la carn a la graella a fi de fer, si més no, dubtar, tots aquells porucs catalanets que pugui. Dit això, però, crec necessari afirmar que exigir una barrera del 55% per reconèixer plena validesa al Sí-Sí en la Consulta del 9N és un error. No només pràctic (que els del no no votaran i per tant no hi haurà cas), sinó sobretot de principis: primer, perquè en democràcia sempre s’acaten les decisions de la majoria, sigui la que sigui (també, la del 51 a 49%); segon, perquè una victòria ajustada, posem de 53 a 47, si no fos reconeguda com a tal, generaria un cul-de-sac de legitimitat democràtica molt i molt discutible.
 
Wert, José Ignacio(ministre espanyol d’Educació, Cultura i Esports).
Perpetuar la confiscació.
 
La setmana ens ha portat la confirmació que el Ministerio de Cultura aplicarà amb tot rigor una nova sentència del Tribunal Constitucional devastadora per a la dignitat de Catalunya: la que el gener de 2013 va disposar que els documents retornats als nostres país, després de tants anys de batalla política i legal, dels quals no es pogués acreditar els legítims hereus privats, haurien de ser retornats a un arxiu gestionat pel govern central. Es tracta, en una pinça perfecta entre el ministre espanyolitzador i el tribunal responsable de bona part de l’esclat independentista, de negar obertament la realitat incontestable que Catalunya disposava el 1939 de plena sobirania en aquest àmbit, el del patrimoni documental, quan la documentació fou confiscada per la força per l’exèrcit d’ocupació de Catalunya: això, a no ser que es reconegui com a legítim el règim franquista i la derogació pel feixisme de les nostres institucions.


Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del procés al seu bloc Per a bons patricis. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#31
Joan Romero fletxa Barcelona
23 de juny de 2014, 12.31 h

Al subnormal aquest espanyol de "Cagaluña"; amb la teva resposta tornes a dir-nos als catalanans com sou els espanyols.

No cal dir res més.

Visca la democràcia i Catalunya lliure.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Frankenstein fletxa Jovenet Frankenstein
23 de juny de 2014, 08.18 h

#29 passa a geure, gos


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
CAGAluña fletxa histórica mierda pinchá en un palo
23 de juny de 2014, 01.22 h

Jo Catalunya
--------------------
¿Alguien ha leído a este SUBNORMAL?
Escribe semejante cagada y la postea por todas las noticias como si hubiese escrito la reflexión del siglo.
Todo independentista CAGAlán tiene algo en común: es ajeno al ridículo que hace.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Jo fletxa Catalunya
23 de juny de 2014, 00.29 h

Si mirem a un mapa d'Europa, ens adonarem que els estats que ténen monarquies a Europa és al nord d'Europa i a Espanya. Les monarquies del Nord són protestants i la d'Espanya Catòlica, Apostòlica i Romana. Com es pot comprovar:

1 - Els reis catòlics no es coronen, l´únic que es corona és el Rei de Reis (Déu).

2 - A diferència de la coronació de Juan Carlos I, aquesta vegada no s'ha fet cap missa oficial, se n'ha fet una al palau de la Zarzuela i a més ben aviat Ferran V el breu v... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
22 de juny de 2014, 22.30 h

Sortida de cap de setmana cap a Lió per la Jonquera, travessant Perpinyà, en lo que alguns il·lusos anomenen Catalunya Nord, ni a la carretera, ni a la autopista, ni en les estacions de servei, ni en àrees d'autopistes una sola paraula en català. És com si el català no existís o ho haguessin esborrat del mapa. A la tornada només creuar la frontera tot en català. Mas adora l'àrea francòfona que és el mateix que la mort del català.
A qui volen enganyar?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Catalonia - More Than Just A Community fletxa ..............................
22 de juny de 2014, 20.10 h

http://www.youtube.com/watch?v=3SbgGMtmSss

Tots i cadascú de nosaltres som els millors embaixadors que té Catalunya.

Difonguem el nostre missatge al món sencer, expliquem als turistes qui som i què volem els catalans. Quan viatgem a l'estranger presentem-nos com a catalans, difonguem videos sobre la independència de Catalunya en anglès i d'altres llengües, aprofitem qualsevol oportunitat per fer-nos conèixer c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
jo solet fletxa el meu poble
22 de juny de 2014, 19.11 h

#24 DESGRACIAT


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
CAGAluña fletxa histórica mierda pinchá en un palo
22 de juny de 2014, 18.04 h

Vamos a ver, TONTOLAPO.LLA, el pueblo catalán votó hace nadita, antes de la cesión de las competencias en educación a los nazis, unas leyes. Éstas impiden al pueblo catalán decidir nada sin el resto del Pueblo Español. Repito: por decisión DEL PUEBLO CATALÁN.

El pueblo catalán, manipulado desde la escuela para que 4 PE RROS tengan un nicho de votos, NO TIENE DERECHO A DECIDIR NADA. Pero, por el contrario, el Pueblo Español, en su mayoría Obrero, SÍ TIENE EL DERECHO A DECIDIR LA SU... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Paco Pi fletxa Barcelona
22 de juny de 2014, 17.38 h

#20 Sí; a tu, amb aquestes maneres, t'hem de dir res! Vas bé, cirerer!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
22 de juny de 2014, 16.56 h

Congratulated Spain-based Grifols' $370 mil investment in Clayton. Discussed strengthening our partnership with Spain pic.twitter.com/6szY7JOob0

Tweet del Gobernador de North Carolina, Pat McCrory con motivo de la visita de MaSS a Clayton,NC, para la inauguracion de una planta de Grifols.

MaSS se ve que no te han entendido a pesar de que has ido personalmente hasta alli y les habras contado tus cuitas y tus milongas. ¿le enviaste al Gobernador el libro que todo lo cura o solo al Obama y al ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.