directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 13:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Catalunya independent, o monarquia o república espanyola

Poc poder de convocatòria a la manifestació sobre monarquia o república, el debat a Catalunya està superat, el proper #9N decidim entre seguir a Espanya o marxar

Comentaris 75  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- Passats ja tres dies des de la proclamació de Felip VI, segueixen les accions de protesta per denunciar l'actual model d'Estat, considerat per alguns sectors com a "antidemocràtic" i "deslegitimat" i instar que sigui la ciutadania la que decideixi sobre l'estructura política, econòmica i social que vol. Amb el lema "Cap pacte, cap rei. El poble català decideix", prop d'un miler de persones -450 segons la Guàrdia Urbana de Barcelona-, s'han manifestat aquest diumenge pel centre de la capital catalana. A la crida, que s'ha fet sense que es produís cap incident, han participat representants de partits polítics -CUP, ICV, EUiA i ERC-, sindicats i entitats socials, entre d'altres.

Comparteix
   


Etiquetes
A Catalunya el debat ja no és entre monarquia o república, el debat és amb Espanya o sense Espanya

Carles Riera, portaveu de la plataforma convocant, ha explicat als mitjans de comunicació que la mobilització servia per "qüestionar", "criticar" i "confrontar" el que es considera una imposició per a la continuïtat de la monarquia espanyola. "Un règim, en termes generals, totalment antidemocràtic , finiquitat i deslegitimat", ha declarat.

"Davant això reivindiquem el nostre dret a decidir, a l'autodeterminació, perquè el poble Catalunya pugui decidir lliurement i sense límits", ha afegit referint-se a la consulta del 9N on hi també "inclosa la opció de la independència", ha conclòs.

El diputat de la CUP, Quim Arrufat, ha subratllat que ja hi ha una data i una pregunta acordada per a la consulta. Per aquest motiu, considera que ni la monarquia ni els partits espanyols són interlocutors vàlids per pactar una altra pregunta, ja que prèviament ja "s'havia acordat votar sobre la independència" i no "sobre cap altra plat de llenties", ha assenyalat.

L’ambigüitat d’ICV-EUiA, un llast pel procés, malgrat el no d’Espanya segueixen sense definir la resposta a la segona pregunta

Per la seva banda, el cap del grup municipal d'Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) a l'Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà, ha comentat que la ciutadania "demana més poder i democràcia" i que amb l'abdicació de Joan Carles I s'havia produït una oportunitat per "poder decidir el model d'estat". Gomà ha assenyalat que Iniciativa aposta per un futur "lliure des del punt de vista social", "just" des del punt de vista social i "republicà", ha dit. A la marxa també hi havia representants d'Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), encapçalats per Joan Josep Nuet. Semblen més còmodes amb la discussió monarquia o república que no pas entre Espanya i Catalunya.

Des d'Esquerra Republicana s'ha recordat que ja han passat quatre anys perquè des de Madrid es fes una proposta per a Catalunya. "I no hi ha cap oferta", ha indicat el vicesecretari d'Acció Política, Cesc Iglesias. Ha apuntat que ara mateix hi ha dues alternatives: la "imposició de Felip VI" o "treballar per a la república catalana", ha apuntat.

La plataforma convocant de la marxa remarca "l'esgotament del règim del 78", nascut amb la Constitució que "restaurava la monarquia borbònica". "Denunciem el paper que se li atorga (a la monarquia espanyola) en el manteniment de la unitat de l'estat espanyol, com a garant dels privilegis de les oligarquies dominants en contra dels drets socials de la població", indica l'agrupació.
 
Solidaritat Catalana per la Independència (SI), el Partit dels i les Comunistes de Catalunya (PCC), el moviment Endavant o l'Organització Socialista d'Alliberament Nacional, són altres formacions polítiques presents en la mobilització. També la Comissió Internacional de Ciutadans Europeus (ICEC), encapçalada per Anna Arqué, el CIEMEN, Sobirania i Progrés, Procés Constituent o Catalunya Acció.

Altres sotasignants són Catalunya diu prou, la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), Treballadors per la independència (sectorial de l'ANC), el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), Moviment de Defensa de la Terra (MDT), la Coordinadora Sindical Obrera (COS), la CADCI, l'Associació cultural el Sotrac, la Fundació President Francesc Macià, la Federació Nacional d'Estudiants de Catalunya (FNEC) o l'Aurora, organització marxista.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#75
24 de juny de 2014, 07.21 h

https://twitter.com/Agentsecret086/status/480082073727012865
https://twitter.com/mkserra/status/480049087308648448


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#74
Aquest 2014 és el nostre any Sí i Sí fletxa ..............................
23 de juny de 2014, 21.37 h

http://www.youtube.com/watch?v=7fCqZAnl_jY

Fa nou mesos de la impressionant Via Catalana, només nou mesos, i la de coses que estan passant! Estem saccejant l'statu quo provinent del franquisme i dels borbons des de Felip V, i tot això ho estem fent un poble alçat en urnes i donant-nos les mans, Catalunya és la força de la seva gent i per això sé que ho aconseguirem!!!

Aquest 2014 és l'any de la independència, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#73
Què et passa, LUISITA MUR, GALLINETA ESPANTADISSA? fletxa que et pica l'anus? potser el teu novio no és tan net com et pensaves.
23 de juny de 2014, 19.09 h


#54
#55
#57
#58
#61 ha ha ha ha HA HA HA HA HA ... què et passa, gallineta histèrica? que no et ve la regla i tens por d'estar prenyada? No pateixis, gallineta, que encara que el teu novio t'hagi donat per l'anus 2000 vegades, no és així com es queden prenyades les putetes com tu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#72
Catalonia - More Than Just A Community fletxa ....................................
23 de juny de 2014, 15.54 h

http://www.youtube.com/watch?v=3SbgGMtmSss

Tots i cadascú de nosaltres som els millors embaixadors que té Catalunya.

Difonguem el nostre missatge al món sencer, expliquem als turistes qui som i què volem els catalans. Quan viatgem a l'estranger presentem-nos com a catalans, difonguem videos sobre la independència de Catalunya en anglès i d'altres llengües, aprofitem qualsevol oportunitat per fer-nos conèixer c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#71
23 de juny de 2014, 15.06 h

Mas admite que menos de la mitad de los catalanes quiere la independencia
El presidente de la Generalitat responde "eso es verdad" cuando una entrevistadora de la CNN le comenta haber "leído que ni la mitad quiere separarse de España"
En una entrevista realizada el pasado jueves, día de la proclamación de Felipe VI, la periodista de CNN Christiane Amanpour le traslada su duda sobre el apoyo mayoritario de los catalanes a la independencia: "A pesar de que una mayoría de personas se muestra ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#70
23 de juny de 2014, 14.18 h

http://www.youtube.com/watch?v=CAAbJeNoC2E

http://www.vilaweb.cat/noticia/4199390/20140623/sorprenent-interpretacio-segadors-lultima-patum-completa.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#69
23 de juny de 2014, 13.55 h

enhorabuena a Chile por el extraordinario partido contra la autodenominada roja ,que no es más que el equipo que representa al tiránico y fascista estado español. Gracias a Chile por echar del Mundial de Fútbol a estos mamporreros de la tiranía corrupta del psoe y del pp. Adelante,viva Chile, viva Caupolicán,Lautaro, Colo-Colo,y todos los héroes araucanos !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#68
23 de juny de 2014, 13.37 h

La selecc. del estado fascista español ,alias la roja, lo que tiene que hacer es dejar de usar un nombre que no es suyo, que lo han plagiado de la Selección Nacional de Chile, que son los verdaderos y legítimos poseedores de ese nombre, Chile son la Roja, y nadie más. Nos alegramos muchos por la brillante exhibición de Chile ante los españolistas, que han demostrado que sin doping ni ayudas arbitrales, no le ganan ni a un equipo de tercera regional.
ENHORABUENA A CHILE, Y QUE LOS ESPAÑOL... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#67
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya.
23 de juny de 2014, 13.18 h

Santi Vidal: “No hi ha manera legal d’impedir la consulta del 9N”.
El jutge assegura que el govern espanyol va fer "5.000 indults a banquers, polítics, i policies el 2013".

El jutge Santi Vidal ha assegurat aquest matí que “com a jurista tinc claríssim que el 9 de novembre anirem a votar. No hi ha manera legal d’impedir-ho”. En declaracions a Catalunya Ràdio, Vidal ha confessat que el 2013 el govern espanyol “va fer 5.000 indults a banquers, polítics, i policies”.

Constit... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#66
BEJOTA fletxa BCN
23 de juny de 2014, 12.48 h

En una entrevista a la cnn.

Mas reconeix que el suport a la secessió no assoleix la meitat de la població catalana.



"He llegit que ni tan sols la meitat vol separar-se d'Espanya", li plantegen. Al que Mas respon: "Bé, això és veritat". També evita contestar en ser preguntat sobre els motius per a la secessió.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.