directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Pel “Financial Times” és més factible una Catalunya independent que una República a Espanya

Segons el rotatiu britànic els inversors ignoren el risc de la independència, però assenyalen que Espanya té un problema amb Catalunya

Comentaris 126  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

Londres (ACN).- El prestigiós diari britànic 'Financial Times' admet aquest dimarts en un especial sobre l'Estat espanyol que els inversors "ignoren el risc" de la independència de Catalunya. En una sèrie d'articles sobre Espanya, el rotatiu menciona el procés català com "el principal repte" de l'Estat, i avisa que "l'impacte financer de la secessió, sense mencionar les fissures polítiques i socials, no s'haurien de subestimar". "El govern central posa una defensa robusta contra el referèndum de Catalunya. Però amb les enquestes mostrant que la població catalana votaria per la independència, els inversors ignoren el risc polític a risc propi", destaca el diari.
© @anc

Comparteix
   


Etiquetes
El repte de Catalunya és molt plausible

En un dels articles sobre l'especial 'Invest in Spain' del 'Financial Times', la periodista Sarah Gordon avisa que "els riscos continuen tot i la recuperació d'Espanya". Gordon se centra en la situació financera i destaca l'atur com "un dels molts factors" que podrien afectar els esforços del govern espanyol per impulsar reformes, però també hi afegeix Catalunya.

"Tenint en compte que la regió representa una cinquena part del PIB del país i que, d'acord amb les estimacions del govern català, fa unes transferències fiscals de més de 16.000 milions d'euros cada any, l'impacte financer de la secessió, sense mencionar les fissures polítiques i socials, no s'hauria de subestimar", destaca l'article.

Crisi de confiança, el no d’Espanya a la consulta legitima la voluntat catalana

El 'Financial Times' parla dels intents del govern espanyol de frenar la consulta, que creu que han mantingut els inversors allunyats del tema. Amb tot, en un altre article, el corresponsal Tobias Buck diu que Espanya entra en "una crisi de confiança" mentre surt de la crisi econòmica, i assenyala de nou Catalunya com a principal "repte".

Els catalans volen marxar d’Espanya

"Reconstruir la confiança en l'estat i les seves institucions serà un esforç d'Hèrcules, i aquesta vegada ni la Comissió Europea, ni el Banc Central Europeu ni el Fons Monetari Internacional podran ajudar", avisa el 'Financial Times'. "A Catalunya, més i més gent diu que no volen tenir res a veure amb l'Estat espanyol. Les pressions secessionistes augmenten, i arribaran a un punt crític el novembre, quan el govern regional planeja fer un referèndum sobre el futur polític de Catalunya", explica el diari.

El diari veu assegurada la monarquia però no una Catalunya dins d’Espanya

El 'Financial Times' diu que mentre que la monarquia "sembla segura per les properes dècades" després de la transició cap a Felip VI, "no es pot dir el mateix d'un altre dels pilars de l'estat", el sistema de les autonomies. "El principal repte, sense dubte, és a Catalunya, on la desafecció amb Espanya ha arribat a tals proporcions que una gran part de la població, potser més de la meitat, busca una ruptura històrica amb la resta del país", diu el rotatiu, en l'article de Tobias Buck.
 
El no al referèndum obra la porta a DUI

El diari britànic recorda que Mariano Rajoy creu que la consulta "és il·legal" i té "el suport del parlament espanyol i el tribunal constitucional". El rotatiu avisa, però, que "la majoria dels analistes comparteixen que una marxa enrere de Catalunya no està sobre la taula". "Si Madrid bloqueja el referèndum, s'espera que Mas convoqui eleccions anticipades amb l'esperança que li donin una gran majoria pels partits que donen suport a la independència", precisa el 'Financial Times'.

Unes plebiscitàries amb una victòria clara independentista obre la porta a una Catalunya independent

Pel rotatiu, si les plebiscitàries donen aquest resultat, "el nou parlament català podria estar temptat de fer una declaració unilateral d'independència, portant el país a una crisi constitucional sense precedents des de la transició d'Espanya a la democràcia a finals dels 70".
Espanya facilita l’augment dels independentistes

"Les pors que Espanya s'encamini cap a un període d'inestabilitat política encara no ressonen entre els inversors", admet l'article de l'FT. "El govern de Rajoy sembla que posi les seves esperances en l'elit comercial i la classe mitjana de la regió", diu el rotatiu, que afegeix que a Madrid assumeixen que "tard o d'hora els riscos associats amb la independència crearà una divisió entre la societat catalana majoritària i el moviment secessionista".
 
"És una esperança, però, que sembla de somiatruites, com a mínim", destaca el corresponsal de l'FT. "La situació a Catalunya és volàtil, mentre que el país en general pateix una crisi de confiança en el sistema polític". El rotatiu assegura que en un estat que encara viu les "cicatrius de la guerra civil i la dictadura" no es poden "subestimar les forces polítiques i socials que promouen l'estabilitat". "Però mai havia estat tan difícil predir el futur immediat d'Espanya", conclou.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
xavier arbones fletxa cala ferrera balears
9 de novembre de 2014, 00.56 h

com a catala i resident fora del estat catala no entanc perque no puc votar i donar la meva opinio


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
26 de juny de 2014, 21.06 h

http://www.businessweek.com/news/2014-06-25/catalans-trump-scots-with-v-for-victory-as-rajoy-shuns-debate

Mireu aquest article:

Rajoy perd el debat sobre la independència en els carrers de Catalunya, comença dient la cadena nord-americana d'informació Bloomberg.

Resumit diu que la independència està guanyant a Catalunya i que Rajoy i el PP són tan inú... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
26 de juny de 2014, 18.14 h

Estan acollonits; Escocia, Catalunya, ara el Véneto i aviat Lombardía. Els periferics es queden fora; Cat amb Lombardia i el Veneto serán les futures potencias del Mediterra. (I mes amb el Corredor, ja que Catalunya i el Nord d'Italia queden units per el projecte FERRMED que es la unió dels ports del Nord d'Europa i del Mediterrá. A Espanya la part que li correspon es el Corredor Mediterra)
A Castella no li vec cap futur...al menys que torni Al-Andalus


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
Catalonia - More Than Just A Community fletxa ................................
25 de juny de 2014, 21.54 h

http://www.youtube.com/watch?v=3SbgGMtmSss

Tots i cadascú de nosaltres som els millors embaixadors que té Catalunya.

Difonguem el nostre missatge al món sencer, expliquem als turistes qui som i què volem els catalans. Quan viatgem a l'estranger presentem-nos com a catalans, difonguem videos sobre la independència de Catalunya en anglès i d'altres llengües, aprofitem qualsevol oportunitat per fer-nos conèixer c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
En el siglo VII A.C. Cataluña entro en la Historia (Victor Cucurull dixit) .. . antes Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos todos los catalanes)
25 de juny de 2014, 21.48 h

#121

INMEDIATA Y DEMOLEDORA REACCION DE OBAMA ANTE LA ONU TRAS LA RECEPCION DEL LIBRO ENVIADO POR MASS.

El presidente de los Estados Unidos, Barack Obama, ha respaldado hoy la independencia de Cataluña proclamando que a la sufridísima región española le había llegado ya la hora de librarse del autoritario yugo de Madrid.

En un inesperado discurso ante la Asamblea General de la ONU, el Presidente Obama pidió un inmediato referéndum sobre el futuro de Cataluña para poner fin a los 900... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
25 de juny de 2014, 20.07 h

pel que entenc el Ft quan parla del risc de la secessió que podria portar a inestabilitats no ho fa pensant en catalunya sinó en espanya. En altres paraules, que per la premsa internacional qui preocupa es una espanya sense catalunya car no es podria mantenir ella sola i no a l´inrevés. Per això fa riure quan els unionistes es queden sols a nivell internacional intentant fer veure que catalunya no és viable com a estat quan tothom sap que és espanya la que no és viable sense catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
Catalonia - More Than Just A Community fletxa ...........................
25 de juny de 2014, 16.48 h

http://www.youtube.com/watch?v=3SbgGMtmSss

Tots i cadascú de nosaltres som els millors embaixadors que té Catalunya.

Difonguem el nostre missatge al món sencer, expliquem als turistes qui som i què volem els catalans. Quan viatgem a l'estranger presentem-nos com a catalans, difonguem videos sobre la independència de Catalunya en anglès i d'altres llengües, aprofitem qualsevol oportunitat per fer-nos conèixer c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
En el siglo VII A.C. Cataluña entro en la Historia (Victor Cucurull dixit) .. . antes Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos todos los catalanes)
25 de juny de 2014, 16.10 h

INMEDIATA Y DEMOLEDORA REACCION DE OBAMA ANTE LA ONU TRAS LA RECEPCION DEL LIBRO ENVIADO POR MASS.

El presidente de los Estados Unidos, Barack Obama, ha respaldado hoy la independencia de Cataluña proclamando que a la sufridísima región española le había llegado ya la hora de librarse del autoritario yugo de Madrid.

En un inesperado discurso ante la Asamblea General de la ONU, el Presidente Obama pidió un inmediato referéndum sobre el futuro de Cataluña para poner fin a los 900 años ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
CAGAluña fletxa historica mierda pinchá en un palo (que yo me como como si fuera un polo )
25 de juny de 2014, 15.37 h


#108 Sí, Aragoneses, tienes razón, creo que si me ofrezco a él, al final cederá i tomará mi culo.

Fiblo, Fiblo, anda tio, se razonable, un ojete limpito y estrecho ( 14cm) como los mios, no los encontrarás a cada paso. Anda, no seas rencoroso i prueba a hacerme feliz de una vez por todas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
CAGAluña fletxa historica mierda pinchá en un palo
25 de juny de 2014, 15.30 h




#115 Aragoneses, voy a seguir tu consejo y hacer lo que has hecho tu, ofrecer sumisamente mi ano a Fibló, a ver si le apaciguo.

Fibló, por favor, a ver si mi ojete no te da tanto asco como el de Aragoneses, porque el mio no está tan sucio de mierda como el suyo. Aceptalo junto a mis respetuosos deseos de que seas feliz dándome pol saco y haciendome sentir mas mujer de lo (muchísimo) que jamás me he sentido.

Besitos (tu ya sabes donde) , Luis Mur




Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.