directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 12:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

“Guanyem Barcelona” l’OPA hostil de Colau i Pablo Iglesias contra ICV-EUiA, PC i la CUP

Tot i que l’exportaveu de la PAH ha assegurat que la plataforma no és el seu “xiringuito” el moviment copia Podemos/Podem i podria ser el banc de proves per l’aliança dels dos líders més mediàtics de “l’alternativa social”

Comentaris 36  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

"Aquesta no és una idea ni el 'xiringuito' de l'Ada Colau” ha deixat clar l’exportaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca que ha presentat avui la nova Plataforma “Guanyem Barcelona”, un moviment que pretén esdevenir una candidatura alternativa a la Ciutat Comptal de cara a les eleccions municipals 2015. L'objectiu de Guanyem Barcelona és confluir amb els moviments socials i veïnals, amb les entitats i els ateneus populars per "rescatar les institucions". "No només volem guanyar l'Ajuntament de Barcelona, sinó que volem guanyar per obrir-lo a la ciutadania", ha dit Colau.

El catedràtic de Ciència Política Joan Subirats, l'advoct Jaume Asens i l'activista del dret a l'habitatge Ada Colau han presentat aquest dijous la plataforma Guanyem Barcelona
El catedràtic de Ciència Política Joan Subirats, l'advoct Jaume Asens i l'activista del dret a l'habitatge Ada Colau han presentat aquest dijous la plataforma Guanyem Barcelona
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes

A favor del dret a decidir, però ambigüitat sobre el sí a la independència de Catalunya

Segons els promotors la plataforma és defensora del dret a decidir i demana aplicar-lo més enllà de qüestions territorials. Tot i així, ni Ada Colau, ni tampoc Joan Subirats i ni Jordi Asens que també han participat a l’acte, s’han mullat respecte al seu posicionament per la resposta a la doble pregunta. D’aquesta manera Guanyem Barcelona evita deixar clara la seva posició respecte al principal moviment social que existeix actualment a Catalunya i la seva fita del proper 9N2014. 

Pot “Guanyem Barcelona” ser  un moviment social i diferenciat si evita donar resposta a la moguda més important de la societat catalana?

La plataforma que s’ha presentat avui a Barcelona i que es donarà fins el proper 15 de setembre per veure si té prou força per articular una candidatura electoral municipal, s’ha presentat com una alternativa als partits existents que, segons Colau, “no poden ser el pal de paller” sobre el qual pot funcionar la ciutat.  Tot i així, sembla inversemblant que un moviment que diu ser participatiu i que diu néixer dels moviments socials no respongui al principal repte de la societat catalana, sembla difícil que amb aquests silencis siguin creïbles. 

Colau ha justificat la seva ambigüitat defensant que “Guanyem Barcelona” és un projecte d’àmbit municipal i que el debat nacional no és la seva prioritat, evitant mullar-se en una qüestió d’inequívoca rellevància política i tirant pilotes fora.

Sense el suport a la independència difícilment comptaran amb el suport de Procés Constituent i de la CUP, possiblement poden trobar suport en ICV-EUiA i jugar a la mateixa ambigüitat

Els mals resultats que anticipen les enquestes cap a ICV-EUiA  han provocat que el partit d’Herrera hagi estat el més expectant a la proposta de Colau. Al contrari, tant PC com la CUP veuen amb certa cautela el moviment que aboca per la justícia social però evita la relació causal evident entre justícia social i independència. Sembla que Colau i Guanyem Barcelona tenen por.

 

 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#36
Lluís fletxa Sant Cebrià de Vallalta
28 de juny de 2014, 09.40 h

Ada Colau m'ha decepcionat moltíssim. Fa quadre dies deia que no plegaria per anar a fer política. Li ha faltat temps. El discurs que guanyem bcn no és un partit per dir-ho finament s'agafa en pinces. Ningú diu monta un nou partit Guanyem, Procés constituent no és fashion. És com lleig dir que estàs en un partit. Això si, si monten una plataforma per presentar-se en una eleccions POLÍTIQUES no és el mateix. Tothom que faci el que vulgui però no enganyeu a ningú.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Lucky Luke fletxa Far West
27 de juny de 2014, 19.01 h

#34 ho sento, es un rotllo massa llarg i no l´he llegit tot.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
27 de juny de 2014, 13.11 h

La situación era espeluznante,
todo se estaba desmoronando,
los andaluces con su cortijo,
vivían felices,
eran unos tipos que disfrutaban
de lo lindo,
como los cerdos en un charco,
eso era algo normal
en esa tierra sometida
al imperio del voto cautivo,
a toda la sarna que un tal partido psoe
de infausta memoria
ponía al servicio
de todos los que se dejaban sodomizar
por su política maniquea,
por su compra de votos
a cambio de dinero fresco,
dinero que los sociatas
sacaban al común de los m... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
27 de juny de 2014, 12.25 h

A Catalunya la lluita nacional i la social van unides. És el mateix. Fins que no gestionem els nostres propis diners poques polítiques socials podrem fer sense endeutar-nos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
27 de juny de 2014, 11.00 h

Malgrat que la feina de la PAH (que ha impulsat) ha estat importantíssima, a mi sempre em va semblar que la Colau la usava com a la seva pròpia plataforma de llançament. Va liderar la PAH tan personal i individualment que ara ja veurem com segueixen. Això si ella, que va assegurar que no entraria a cap partit ni en formaria cap, li ha faltat temps per muntar-se el seu xiringuito particular (d'alternatives per a integrar-se en té a bastament i diferents ideològicament: CUP, Procés Constit... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
Jordi fletxa Barcelona
27 de juny de 2014, 09.25 h

Mentre que l'extrema esquerra li ha anat fent de palanganera captiva al PSC, cap problema. Però mira què poc ha trigat a reaccionar Espanya, quan l'extrema esquerra, ha semblat que feia costat al dret a decidir. Mira què poc ha trigat el sistema a muntar un nou tinglado d'extrema esquerra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Isabel fletxa Bcn
27 de juny de 2014, 09.17 h

Jo penso que l'Ada Colau ha fet molt bona feina a la PAH, això no treu que politicament no és independentista i per ella no és un tema prioritari com per molts catalans si que ho és, te el seu dret i la ciutadania ja decidirem. La seva ambiguetat és la mateixa que la de ICV que estan pel dret a decidir, ja que ens cas contrari no serien ni democrates, pero ells volen fer politica en clau espanyola i el procés iniciat a Catalunya no és important per ells.
El problema jo crec és que amb E... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
eL bENgaDOR gUStISIero fletxa ESPANYA ES DESINTEGRA, VISCA L'ACTUAL PROCÉS HISTÒRIC !!*!!
27 de juny de 2014, 08.48 h


#28 HO HO HO HO HO ... la gallineta espantadissa i ridícula del "mierda pinchá nun palo" (frase que segons el comentari 30 de http://www.directe.cat/noticia/355922/la-reforma-expres-de-la-lopj-permet-laforament-del-rei-joan-carles-i és dels anys 60) intentant lligar-se una Anacleta - Flatulencia Aragoneses amb la qual no pot fer res perquè als dos els ag... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
CAGAluña fletxa histórica mierda pinchá en un palo
27 de juny de 2014, 08.20 h

Aragoneses fletxa ESPAÑA26 de juny de 2014, 23.37 h
#16

Te lo queria haber dicho hace un par de dias, disculpa.
----------------------------
Toda tuya, hermano. Úsala a tu antojo.
Ya ves cómo se les ríen.
Es muy bueno eso de : "No podemos permitirnos perder el tiempo con los sucesos en Siria, el Congo, Somalia o Afganistán. La atención del mundo debe centrarse por completo en la angustia que se vive en las calles de Barcelona", "Olvidémonos de los niños soldado de África, de las madr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 18
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Camilo Camelo Camello fletxa ayayayayayaylolailolailolailolandia
27 de juny de 2014, 08.09 h



#22 Jo jojo jo jojo jojojo jojo . . . la Ancacleta Flatulencia Aragoneses, la NAZI HISTÉRICA flirteando con la gallinita asustadiza del Luis Mur !!!! Eso no hay que perdérselo!!! Cuando se den cuenta de que los dos son pasivos, y que no pueden entenderse . . .


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.