directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 08:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas-Colell en peu de guerra

El conseller es nega a pagar per l'escolarització en castellà i titlla d'"alcaldada estrambòtica" que l'Estat vulgui descomptar les despeses dels traspassos a la Generalitat: "Si volen guerra, la tindran"

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

(ACN).- El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, es nega en rodó a assumir els costos de l'escolarització en castellà en centres privats per aquells alumnes que ho demanin: "No hi estem d'acord, protestarem i protestarem", ha dit en una entrevista a TV3. Mas-Colell ha criticat que l'Estat tingui la intenció de descomptar les despeses dels traspassos que es fan a Catalunya. "És una alcaldada estrambòtica, molt provocadora i conflictiva, però si en aquest tema volen guerra, la tindran", ha assenyalat. "Nosaltres no pagarem absolutament res", ha reblat. El Ministeri d'Educació ha valorat en 6.000 euros el cost de l'escolarització per alumne.
Mas-Colell adverteix que el Govern "no evitarà la batalla legal" per reclamar un nou model de finançament

Mas-Colell, ha dit aquest divendres que el Govern no descarta presentar un recurs judicial per reclamar un sistema de finançament més just. "No evitarem la batalla legal per reclamar el model de finançament d'acord amb la llei", ha dit Mas-Colell hores després que el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, donés a entendre que ara no és moment d'obrir el meló del nou finançament perquè això generaria "més greuges i enfrontaments" polítics. Mas-Colell, que ja havia advertit que el nou finançament no estaria llest per al 2015, ha acusat Montoro de "menystenir" les necessitats de finançament dels serveis públics que administren les autonomies.
 
L'endemà del Consell de Política Fiscal i Financera, Mas-Colell ha deixat clar que, igual que ja s'ha fet amb el repartiment del dèficit, el Govern podria acabar portant als tribunals la demora 'sine die' del nou finançament. "Si s'ha de fer, ho farem, perquè tenim les mans lliures per fer-ho". Unes mans que no tenen tan lliures, ha assenyalat Mas-Colell, altres autonomies com València o Madrid, governades pel PP.
 
Per Mas-Colell, "la prioritat número u és el finançament dels serveis públics de l'estat del benestar", els quals cal "assegurar" aconseguint "més diners del govern central". Però Montoro, només prioritza aquells serveis que l'Estat ofereix, com les prestacions socials, però no aquells que són administrats per les autonomies, segons ha denunciat el titular d'Economia.
 
El conseller ha acusat el ministre d'Hisenda de "penalitzar" els serveis públics administrats per la Generalitat. En aquest sentit, Mas-Colell ha tornat a criticar que l'estat espanyol no hagi flexibilitzat el dèficit de les autonomies després d'anunciar que tancarà el 2014 amb un dèficit del 5,5%, tres dècimes per sota del que li exigeix Brussel·les.
 
No es rebaixarà el tram autonòmic de l'IRPF

 
Pel que fa a la reforma fiscal, ha assegurat que al Govern li agradaria tenir uns tipus més baixos del tram autonòmic de l'IRPF, però ha exposat que per ara això no és possible: "No serem imprudents i no posarem en perill el finançament dels serveis públics. Que quedi clar que el finançament dels serveis públics en més del 90% prové dels diners dels catalans que ens arriben a través del govern central". "Hem de retenir a Catalunya una fracció més gran dels impostos que paguem", ha assenyalat.
 
El conseller ha vaticinat que, en els propers anys, es generaran tres bosses de diners impositius: una provinent de la baixada d'interessos, una altra derivada de la disminució de l'atur i una tercera resultant d'un major compliment fiscal. Tot i que aquests tres factors generaran més ingressos, Mas-Colell ha lamentat que el govern espanyol "sembla que farà mans i mànigues perquè Catalunya es beneficiï el mínim" de la recuperació econòmica.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
28 de juny de 2014, 14.15 h

4 MESOS PER A LA CONSULTA I TAPAR-LOS-HI LA BOCA !!!!
El nostre futur: 9N i votar SÍ + SÍ !!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
BEJOTA fletxa BCN
28 de juny de 2014, 12.45 h

'Bultaco Rapitán'

Bultaco desenvolupa una moto elèctrica a Madrid
La companyia catalana, desapareguda en els anys vuitanta, torna aquest any a la producció.
N.B. COM AL QUEBEC:RES I MARXA D'EMPRESES.

(NO PARLI DE GUERRA ,SR. MAS,PER SI DE CAS...)


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
28 de juny de 2014, 11.57 h

JO TAMBE VULL ELS 6.OOO E. (DEL ESTAT ESPANYOL), PERQUE NECESSITO UNA ESCOLA PRIVADA PERQUE ME ENSENYN EL CATALA ESCRIT. SOLSAMENT EM VAN ENSENYA EL CASTELLA (Y CON EL BRAZO EN ALTO)


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
28 de juny de 2014, 11.23 h

Tanmateix, de veritat, cal polítiques clares, per enmfrontar-nos a la guerra del regne d'Espasnya, contra Catalunya. L'educació, El Port sense infraestructurdes, i ara en volen els beneficis fins el 50%, l'aeroport, amb Aena, xuclant de sempre. El dèficit fiscal, el deute històric, tot ens és insuportable, que s'han d'encarar amb valentia!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
28 de juny de 2014, 09.30 h

#12 Hi ha gent que es presenta a les eleccions; hi han altres que volen fer campanya per que els apadrinin. Doncs, no cal Analcleta, ningù t'apadrinarà; per plasta!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Tupadre Aragoneses fletxa PAÏSOS CATALANS
28 de juny de 2014, 09.08 h




#14 Anacleto Flatulencio Aragoneses, no amaguis el teu nom complet, carronya espanyuola. I explica'ns què és això del "FRENOPAICO" , que nosaltres no en sabem res i tu demostres estar-ne molt al corrent, és evident que hi has tingut perllongats contactes.

HA HA HA HA HA HA HA HA HA !!!!




Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
27 de juny de 2014, 20.17 h

4 MESOS PER A LA CONSULTA I TAPAR-LOS-HI LA BOCA !!!!
El nostre futur: 9N i votar SÍ + SÍ !!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Aragoneses fletxa ESPAÑA
27 de juny de 2014, 20.01 h

#13

Excelente respuesta. Digna de un tarado sexual con parafilias y desviaciones que harian las delicias del director de un frenopaico.



Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Desert Shield fletxa PAïSOS CATALANS INDEPENDENTS I REUNIFICATS !!*!!
27 de juny de 2014, 19.35 h




#12 Millor seria, Anacleto Aragoneses, que no et preocupessis tant pels catalans, que hem demostrat saber-nos despabilar molt millor que vosaltres, pobres espanyolets tercermundistes, i et preocupessis de la crisi que amenaça el "negoci" de la teva mare (l'ofici més antic del món), que des de que l'herpes genital se li ha fet tan aparatós, ja no troba clients ni entre els africans.



Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Aragoneses fletxa ESPAÑA
27 de juny de 2014, 19.17 h

La crisis amenaza al burro catalán . . . .(¿cual de ellos?, porque hay donde elegir la verdad)

La granja de Fuives, que alberga la mayoría de animales de esta especie, pide que la gente apadrine ejemplares por 100 euros

Apadrina a un burro, él no te abandonaría. Notad la estirpe noble del rucio catalan de la foto, su mirada europea y democratica, su noble porte, su faz ilustrada tan diferente en una palabra del burro español, casposo, fascista,mohíno, africano y cejijunto, ni Platero... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 24
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.