directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 11:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Màrius Sebastopol

La jungla del procés a dinou setmanes del dia D. Alguns personatges d’aquests set dies: Cristina de Borbón, Josep Borrell, Màrius Carol, Jorge Fernández Díaz, Enric Hernández i Andrea Levy.

Comentaris 20  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 15 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre (@Granollacs) Arxiver i Historiador.Diuen que no hi ha un autèntic debat sobre la independència, perquè, de moment, només ens podem limitar a reclamar el nostre dret a votar. No hi estic d’acord. No només perquè fa anys que dediquem esforços ingents a parlar dels possibles avantatges i inconvenients de la Catalunya-Estat (que, finalment, en la seva major part i especialment pel que fa als costos de transició, depenen de factors que Catalunya no controla), sinó perquè aquesta prohibició de triar lliurement el nostre futur polític és la millor síntesi dels motius pels quals hem dit prou a mantenir per més temps la nostra submissió. Aquests són alguns dels personatges clau de la setmana.

Comparteix
   


Etiquetes

Borbón, Cristina de (infanta d’Espanya).
Imputada breu.
Tots sabem que la justícia espanyola tancarà a pany i forrellat la seva imputació en un tres i no res. De fet, deu ser l’únic cas del món mundial en el qual un fiscal anti-corrupció actua com a advocat defensor d’una presumpta corrupta, en comptes de col·laborar a la seva acusació, en defensa dels interessos públics. Vaja, de monarquia bananera. Tot i que el seu cas serà liquidat aviat, l’interès de l’establishment per fer-la desaparèixer de l’escena ha estat manifest: desterrada de les cerimònies de proclamació de Felip VI, els mitjans dinàstics (en altres aspectes, tan amatents a renovar la imatge de la monarquia) s’han esforçat a mantenir la seva denominació d’infanta Crtistina, tot eludint referir-se a ella com la germana del rei. Subtil filigrana lingüística, si voleu, però plena de contingut.
 
Borrell, Josep (expresident del Parlament europeu).
Elusió immoral.
De la mà d’altres 39 euro-parlamentaris espanyols acabats d’escollir, d’antics diputats (entre els quals, per cert, cap de sobiranista) i de figures tan preclares del nacionalisme espanyol com els actuals ministres d’hisenda (espectacular!) i exteriors, Borrell ha estat notícia aquesta setmana com a partícip d’un fons de pensió vinculat a una societat d'inversió de capital variable (SICAV) de Luxemburg, amb l’objectiu de fer elusió a la fiscalitat espanyola. Ah carai, quina lliçó moral: una explicació patent de les raons per les quals el socialisme europeu i català s’ensorren. Senzillament, perquè la distància entre el que es defensa i el que es practica no pot ser més bestial: abrandats defensors de l’estat del benestar que, simultàniament, quan baixen de la trona, a casa, fan feines de laboratori per aconseguir contribuir-hi el mínim possible amb els seus impostos particulars. Exemplar.
 
Carol, Màrius(director de “La Vanguardia”).
Catalunya al Mar Negre.
La tertúlia radiofònica més espanyolista de la setmana a Can Godó ens depara moments gloriosos. En el més delirant, el director del diari semi-gratuït comtal ens adverteix que, com si fos la base nodrissa de la marina russa al Mar Negre, el Port de Barcelona és actualment de titularitat de l’Estat espanyol i que si ens fem independents què farem. Acte seguit, al·lucinant, recrimina al sobiranisme que no hagi estat capaç d’obtenir-ne el traspàs: compte, els autonomistes que han viscut durant més de tres dècades en el seu paradís d’aparador, com a intermediaris de l’autonomisèria, es posen a recriminar als qui denunciaven aquesta situació, justament, les mancances que ens han portat al col·lapse actual. Transformisme pur.
 
Fernández Díaz, Jorge (ministre espanyol d’Interior).
Tot alhora no pot ser.
Tot i que des d’aquí ningú no les proposa, portem mesos sentint el dependentisme parlar de les altíssimes fronteres que seguiran a la independència de Catalunya. És més, de l’expulsió super propulsada a l’espai exterior que s’esdevindrà immediatament. Ja sabeu, serem un ens completament aïllat del món. Doncs, calla, no. Ara resulta que serem “pasto” de les màfies i del terrorisme internacional, una mena de base logística del mal. La nau imperial. Impressionant: les dues coses alhora! Jo només aviso que els terroristes (que ja són aquí) amb la intenció de llançar foc i destrucció sobre el món civilitzat, quan vegin que estan al bell mig de la galàxia, s’ho prendran fatal. I el més curiós de tot és que és precisament ara, sota la dependència d’Espanya, quan som una base logística de l’islamisme radical.
 
Hernández, Enric(director d’”El Periódico de Catalunya”).
Fer enrere el rellotge.
Des del dependentisme mediàtic i polític comença a córrer amb intensitat la bramaque, l’octubre, després que el Tribunal Constitucional hagi suspès la convocatòria de la Consulta feta pel president Mas, aquest farà una mena de delegació en l’ANC, l’Òmnium o l’Assemblea de Municipis per la Independència, a fi que siguin aquestes entitats les que organitzin una patxanga para-legal de Consulta, amb l’objectiu d’evitar una convocatòria electoral que seria dolenta per a CiU. Es tracta d’aturar el rellotge i tornar a l’any 2009 per fer una Consulta d’Arenys segona part. I no. Va a ser que no, perquè a aquest país, en cinc anys, ja no el coneix ni la mare que el va parir i aquesta moviola és literalment impossible. Com diuen ara, ja som tres o quatre pantalles més endavant.
 
Levy, Andrea(candidata a les eleccions al Parlament europeu, vicesecretària d’Estudis i Programes del Partido Popular, vicesecretària nacional de Relacions Internacionals de Noves Generacions i vicepresidenta del Youth of the European People’s Party).
Camuflatge partidari.
M’he passat amb els títols: ara us ho explico. Hi ha una norma no escrita segons la qual els candidats electorals i els càrrecs orgànics dels partits no fan d’opinadors habituals als mitjans. Sigui pel desert en la pedrera del dependentisme o per raons que se m’escapen, aquesta jove política del Partido Popular (com fa alguns mesos el candidat Girauta), té una estranya butlla per passejar-se pels grans mitjans de comunicació del país, amb l’asèptic, simple i radicalment enganyós qualificatiu d’advocada, tot amagant la seva vinculació a una determinada marca política. Naturalment, a la pràctica, la seva disciplina de partit és total: cada tertúlia és una apologia de la política recentralitzadora del govern espanyol, amb medalla d’or a la coherència per la seva crítica a la immersió lingüística dins el sistema escolar des de la seva condició d’ex-alumna del Liceu francès.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del procés al seu bloc Per a bons patricis. 
 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#20
29 de juny de 2014, 09.18 h

Mentre el Sr. Antic va fer crèixer la Vanguardia, aquest pijo Carol del Caudillo ha convertit la Vanguardia del Caudillo en un diaria NAZIONAL-FALANGISTA, que nomes llegeixen les velles amb permanent i els franquistes com el condecito del Condó de Franco!!! Carol, el Galinsoga de l'España Franquista Eterna!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Manel Cerdans fletxa Barcelona
28 de juny de 2014, 23.20 h

En Carol el quintacolumniste millor pagat a Catalunya. Intim de la casta de Madrid, contacte directe amb la Casa Real un dels inpulsors de la caiguda de Pepe Antic, perque era massa " proclive" al process català, en Marius quin personatge ¡¡¡ como mes lluny millor.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
28 de juny de 2014, 21.31 h

#17 Tu tranqil·la Anacleta que encara que no t'apadrinin, la Seguretat Social s'ocupara que no et falti la medicació.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Aragoneses fletxa ESPAÑA
28 de juny de 2014, 19.41 h

La crisis amenaza al burro catalán . . . .(¿cual de ellos?, porque hay donde elegir la verdad)

La granja de Fuives, que alberga la mayoría de animales de esta especie, pide que la gente apadrine ejemplares por 100 euros

Apadrina a un burro, él no te abandonaría. Notad la estirpe noble del rucio catalan de la foto, su mirada europea y democratica, su noble porte, su faz ilustrada tan diferente en una palabra del burro español, casposo, fascista,mohíno, africano y cejijunto, ni Platero... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
28 de juny de 2014, 15.56 h

#15
No te preocupes , a pesar de los esfuerzos de senyera de arrebatarte el primer puesto , sigues siendo por méritos propios el tonto oficial del digital
! Enhorabuena !


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
28 de juny de 2014, 13.14 h



Comunicado de la Resistencia :

a los españoles:
desde la Resistencia al invasor español,luchamo s por el reconocimiento del derecho a decidir de todos los pueblos que han pensado en su INDEPENDENCIA,q ue quieren ser libres,que no se sienten españoles,que quieren tener un futuro independiente y sin coacciones por parte del fascismo español del psoe y pp,upyd,etc
iNSTAMOS a los que se consideran españoles,a permitir,a tolerar,con mente abierta,que por fin,los pueblos puedan decidir sobre ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Kani fletxa Girona
28 de juny de 2014, 11.59 h

#13
Segueixo: no és català ( no s'insultaria a si matyeix), però es vol mostrar molt espanyol.
Greu error per part seva: amb exemples com el seu cada vegada tindrem més clar que de "mejor juntos" res de res. MEJOR CADA UNO POR SU LADO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Kani fletxa Girona
28 de juny de 2014, 11.55 h

Hi ha catalans que volen que Catalunya sigui independent i altres la volen dins d'Espanya, però tots s'estimen la seva terra, i tots volen el millor per ella, independentment del què creguin que és millor.
Però aquest que es fa dir cagaluña, no questiona les idees dels qui no pensen com ell. Directament insulta la nostra terra i ens insulta a tots.
Un català, cap català, no ho faria.
Només es pot concloure (a part de la obvietat de que es tracta d'un amargat resssentit i maleducat), que... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
AC fletxa LR
28 de juny de 2014, 10.49 h

#8 Encara no he entès què en traus (en tots els teus anacrònics i ignorants escrits) d'insultar els catalans amb aquesta constància malaltissa? Estaria bé que en algun moment de lucidesa ens ho expliquesses.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
28 de juny de 2014, 10.26 h

Pel gran Marius Carol de Franco y del Condecito Godó del Caudillo, el port de Barcelona serà com Melilla!!! Amb catalans feixistes com aquest pobre marioneta del tarat i demencial Condecito de Godó anem bé!!! La Vanguardia de Franco, avui, nomes es FEIXISME PUR I DUR!!! Carol, sort en tindras de la Guardia Civil, ESPAÑOL DE FRANCO


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.