directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 05:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Abans es dividirà el Pont Aeri

La jungla del procés a dinou setmanes del dia D. Alguns personatges d’aquests set dies: Mélodie Pulgarín, Àngel Ros, Xavier Sardà, Enric Sierra, José Ignacio Wert i José Antonio Zarzalejos.

Comentaris 31  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre (@Granollacs) Arxiver i Historiador.Hi ha nervis. El compte enrere avança i aquí ningú recula. La fumera de cada anunci imminent d’obertura d’una tercera via s’esvaeix tan ràpid que no els dóna temps ni de preparar la següent intoxicació. Què voleu que us digui, de tan ridícul es fa divertit i tot. Per més que volen, no s’entenen entre ells. Uns anhelen el concert econòmic (impossible per a una Catalunya que aporta un 25% de l’esforç fiscal del conjunt), mentre els altres no estan disposats de cap manera a deixar-nos escapar del règim comú. Uns pugnen per blindar competències en cultura i llengua; els altres, per una ferotge recentralització sense escletxes. Estan profundament dividits, molt, però molt més que els sobiranistes. I el temps se’ls acaba. Aquests són alguns dels personatges clau de la setmana.

Comparteix
   


Etiquetes

Pulgarín, Mélodie (gimnasta).
Complicar-nos la vida.

Aquesta gimnasta de 25 anys (ara, retornada a casa i a l’atur) va haver de buscar-se la vida als Estats Units per seguir competint. Motiu: que el gran Jesús Carballo només volia convocar madrilenyes per a la màxima competició internacional. Moltes vegades ens perdem en les enormes i fredes xifres de l’espoli. Per humanitzar-les, les intentem dividir per cada individu, per cada família. Però són tants i tants els escenaris personals, de les beques a l’esport, on la dependència ens frustra la vida, que només podem aspirar a trencar d’una vegada les amarres i volar lliures. I que ningú mai més, com la Mélodie en el seu dia, se senti discriminat al seu propi país només pel fet de ser català.
 
Ros, Àngel (alcalde de Lleida).
Error letal.

Si sorprenent va ser el posicionament de Joaquim Nadal de fa pocs dies, aquesta setmana l’alcalde Ros ens ha ofert una sessió insòlita de confiança en el “nou” (XDDD) lideratge de Miquel Iceta. Havent escoltat les primeres entrevistes al nou candidat a la primera secretaria dels socialistes catalans sotmesos a Madrid resulta realment paradoxal. Perquè, com no podia ser d’una altra manera, Iceta ha repetit fil per randa l’argumentari que va prestar temporalment a Pere Navarro. Ni un sol canvi. Però ni un. L’ara toca resistir fins que els de la Consulta s’estimbin d’en Balmón. Això sí, tot dit amb més intel·ligència (tampoc no era gaire difícil) i amb més gràcia. Però exactament el mateix de sempre. En maig de 2015, en Ros rebrà la resposta a la seva aposta.
 
Sardà, Xavier (periodista).
Menysprear la gent.

Entre molts d’altres, un dels problemes clau dels socialistes catalans és el d’haver menystingut durant anys la intel·ligència de la gent. Sardà nega que el sobiranisme hagi caminat de baix a dalt i insisteix en què han estat els mitjans públics els qui l’han propulsat. Talment, com si els seus conciutadans fossin un ramat de béns. Qualsevol persona intel·lectualment honesta sap que el sobiranisme ha fet eclosió amb la immensa majoria dels mitjans de comunicació, de la gran premsa de paper a la televisió, en contra. Amb posicionaments molt, però molt més propers al seu, que ara s’enfonsa. A la realitat, però, que la bombin. La catalana és una societat que s’ha transformat profundament des de la mort del dictador i que ara, ben formada, vol decidir per ella mateixa, sense més tuteles dels gurús progres de sempre.
 
Sierra, Enric(responsable de l’edició digital de “La Vanguardia”).
Vergonya professional.

Tots ens hem d’empassar gripaus a la feina, però, des de la barrera, ha de ser molt dur transformar el teu diari digital, més o menys seriós, en el pamflet dependentista i dinàstic radical que, suposo, ha ordenat que vol ara el senyor comte. Digueu-me primmirat, però em feia l’efecte que les edicions digitals dels grans transatlàntics de la premsa catalana eren una mica (ep, només una mica) més modernes que les mateixes capçaleres en paper. En el cas del diari dels Godó, una certa línia independent ha esdevingut inviable perquè l’home ha embogit amb la successió borbònica: els titulars, en particular, són ja més propis de premsa marginal. Ara ja cal espolsar el diari perquè caigui tota la caspa cada vegada que te’l regalen; aviat, haurem també de donar cops secs i reiterats a l’ordinador i a la tablet.
 
Wert, José Ignacio(ministre espanyol d’Educació, Cultura i Esport).
Comprar divisió.

Estan frustrats. Cinc famílies, després dels ingents esforços dedicats a sabotejar i dividir el sistema escolar català és un resultat francament magre. Així que han decidit comprar directament nous candidats a oferir els seus fills en sacrifici a l’altar de l’espanyolisme. Deixeu que em posi demagògic. Com ells. Obligar tots els catalans, amb els seus impostos, a finançar-los escoles privades en un país on el risc de pobresa infantil afecta ja, probablement, un terç dels nens. En un Estat on Catalunya és ja la segona comunitat amb un índex més alt, si es pondera amb el cost de la vida, només superada per les Canàries. Un Estat on Extremadura, receptora neta de transferències fiscals, presenta índexs pròxims a la meitat dels territoris que la financen. Un Estat que, tot i així, no escatima recursos per comprar voluntaris contra la immersíó.
 
Zarzalejos, José Antonio (exdirector d’ABC i periodista).
Abans es dividirà el Pont Aeri.

El nivell d’agressivitat del famós article d’aquesta setmana d’una de les plomes de capçalera de l’establishment espanyolcontra el president de La Caixa Isidre Fainé és dels que fan por. El to és, tal i com ha assenyalat en Francesc-Marc Àlvaro, directament mafiós. Se’l titlla d’escapista, de connivent amb el mal i (molt poc indirectament) de covard. Molt perduda es deu veure la cosa des de Madrid perquè, alhora que defensa el diari comtal per la seva fidelitat a Espanya, sigui necessari sortir en tromba contra el president de la primera entitat financera del país. Que vulgueu que us digui, se’ls veu francament desesperats davant la posició de l’establishment català que no és tonto i que sap que cal buscar, almenys, alguna cosa, una pastanaga, per aconseguir (que no podran) congelar el camí del país cap a la llibertat per una altra generació.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del procés al seu bloc Per a bons patricis.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#31
25 de juliol de 2014, 13.13 h

otras veces, me gusta irme después de comer a los bares de los pueblos y ciudades que visito, siempre que vengo de vacaciones o fin de semana, o escapadas a cataluña, y me gusta mucho entrar en sus bares y tirarme pedos disimuladamente, y pongo aquello de grana y oro, luego me quito a un lado, o me pongo a jugar en las tragaperras, que claro está, se encuentran en el otro extremo de donde yo estaba y me peí. Hay que ver la cara de los butifarras cuando me peo en su puta cara, pedos silencio... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
25 de juliol de 2014, 13.12 h

otras veces, me gusta irme después de comer a los bares de los pueblos y ciudades que visito, siempre que vengo de vacaciones o fin de semana, o escapadas a cataluña, y me gusta mucho entrar en sus bares y tirarme pedos disimuladamente, y pongo aquello de grana y oro, luego me quito a un lado, o me pongo a jugar en las tragaperras, que claro está, se encuentran en el otro extremo de donde yo estaba y me peí. Hay que ver la cara de los butifarras cuando me peo en su puta cara, pedos silencio... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Camilo Camelo Camello fletxa Ayayayaylolailolailolandia
30 de juny de 2014, 13.01 h




Cuando a los fascistas histéricos pancastellanistas como Anacleto Flatulencio Aragoneses o como Miguel Romualdo "cagalauña" se toman media copita de ANÍS EL MONO, sus dos neuronas y media casi operativas, entran en colapso i les embarga una emosiong tan fuerte que el ojo del culo se les hace . . .

. . . . . . P E S I C O L A !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
A l'atenció del "cagalunya" fletxa CATALUNYA INDEPENDENT
30 de juny de 2014, 12.57 h

#27 Gallineta espantada: veig que el teu pare era català i tu et penses que tots són iguals que ell, però t'equivoques: el teu pare va ser un dels pocs catalans renegats que es va casa amb una puta i li va permetre seguir exercint l'ofici.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
30 de juny de 2014, 12.51 h

--los catalanes son unos piojos ,unas ladillas,unas sanguijuelas que están esquilmando a nuestra España,hay que someterlos por las buenas o por las malas,que no se salgan con las suyas, que no se queden con los bienes de los españoles en cataluña,esa tierra es nuestra,no de los catalanes que quieren quedársela, hay que mandar cuanto antes a las tropas, a la Guardia Civil , la Legión, y someter a esos rebeldes y meterlos en campos de concentración, y que trabajen para nosotros los españo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
30 de juny de 2014, 12.48 h

EL psoe QUIERE SEGUIR INFLUYENDO EN LA VIDA DE LA GENTE PARA CONSERVAR SUS PRIVILEGIOS Y NO PERDER LA POLTRONA , menos mal que ya ha dimitido el rubalcaca, gracias a dios, porque era un tostón ver a este ancianete jugando a dirigir las españas, un tipo tan decrépito, tan acabado, ya está bien,hombre, además que el psoe no sirve para gobernar, ya hemos sufrido durante décadas las perpetraciones que ha llevado a cabo con sus políticas erróneas y de violación de los derechos fundamentales... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
29 de juny de 2014, 20.59 h

4 MESOS PER A LA CONSULTA I TAPAR-LOS-HI LA BOCA !!!!
El nostre futur: 9N i votar SÍ + SÍ !!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Aragoneses fletxa VIVA SU MAJESTAD FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todo los españoles estamos incluidos todos los catalanes)
29 de juny de 2014, 19.28 h

EXCELENTE DIA DE CORPUS CHRISTI

SU MAJESTAD FELIPE VI ES PROCLAMADO REY DE LOS ESPAÑOLES, UN REPUBLICANO VA A LA CARCEL Y LA PRIMA DE RIESGO SIGUE BAJANDO.

El 'exconseller' Ausàs, condenado a 4 años de cárcel y a una multa de 195.000 euros por contrabando de tabaco
La fiscalía sostiene que el exalto cargo de ERC integraba un grupo criminal que pasaba la mercancía sin declarar de Andorra a La Seu d'Urgell para no pagar impuestos.
La Audiencia de Lleida ha condenado al 'exconseller' de Go... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Aragoneses fletxa VIVA SU MAJESTAD FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todo los españoles estamos incluidos todos los catalanes)
29 de juny de 2014, 18.57 h

La crisis amenaza al burro catalán . . . .(¿cual de ellos?, porque hay donde elegir la verdad)

La granja de Fuives, que alberga la mayoría de animales de esta especie, pide que la gente apadrine ejemplares por 100 euros

Apadrina a un burro, él no te abandonaría. Notad la estirpe noble del rucio catalan de la foto, su mirada europea y democratica, su noble porte, su faz ilustrada tan diferente en una palabra del burro español, casposo, fascista,mohíno, africano y cejijunto, ni Platero... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Eduard Ramió fletxa Catalunya
29 de juny de 2014, 15.29 h



#12 Què més voldries tu, GALLINETA ESPANATADA (crec que és com et diu tothom) que només et quedés el riure? També et queda el LLEPET als calçotets, una taca marró que va creixent a mesura que tu, porc incontinent, et tires més i més pets amb cua. I si al menys et canviessis la roba interior de tant en tant ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.