directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 03:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Òmnium vol la màxima unitat per fer guanyador el #SíSí

Muriel Casals, reelegida presidenta d'Òmnium Cultural, avisa al govern que "ens té al costat mentre segueixi el camí a què s'ha compromès"

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- Òmnium Cultural impulsarà una "campanya pel doble sí" treballant "des de la màxima unitat amb les organitzacions" de la societat civil i, en especial, amb l'ANC i l'AMI. Així ho ha anunciat la presidenta de l'entitat, Muriel Casals, que aquest dissabte ha estat reelegida en el càrrec pels propers quatre anys. A 134 dies per la consulta del 9N, Casals ha recordat que l'entitat "destinarà tots els seus esforços" per convèncer els ciutadans de la necessitat que Catalunya sigui un estat independent. La presidenta d'Òmnium, a més, ha advertit el govern que "ens té al costat mentre segueixi el camí a què s'ha compromès" i ha demanat respecte i tenir respecte per a aquells que no defensen la mateixa posició.
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
Òmnium Cultural ha celebrat aquest dissabte, a 134 dies per la consulta del 9 de novembre, la seva assemblea de socis amb un marcat to de reivindicació nacional. L'entitat, que en 4 anys ha passat de 25.000 a 41.000 socis, també ha reescollit a Muriel Casals com a presidenta fins al 2018. En la seva intervenció, Muriel Casals ha recordat que el seu aterratge al capdavant de l'entitat cultural va coincidir amb la gran manifestació del 10 de juliol del 2010 que va convocar l'organització per rebutjar la sentència del Tribunal Constitucional contra l'estatut.
 
Muriel Casals també ha explicat que ben aviat "impulsarem una campanya pel doble sí des de la societat civil". Per fer-ho, Òmnium confia en treballar "des de la màxima unitat amb les organitzacions amb les que ja estem actuant conjuntament: l'ANC i l'AMI". L'entitat treballarà amb "tots els seus esforços" perquè Catalunya sigui un estat independent. I avisa al govern que té el deure de seguir amb el full de ruta marcat: "Volem que el govern sàpiga que ens té al costat mentre segueixi el camí que s'ha traçat, a què s'ha compromès".
 
Entre la feina feta darrerament per Òmnium, Muriel Casals s'ha referit especialment a l'acció 'Catalans want to vote' del passat 8 de juny. "Hem dit al món que volem votar i ho hem expressat amb l'acció dels castells", s'ha felicitat la presidenta per dir que amb activitats com aquestes "fem pinya per fer possible el que semblava impossible".
 
La presidenta de l'entitat cultural ha reclamat per Catalunya "un tracte digne amb totes les altres nacions del món" un fet que passa, ha assegurat, per "votar si volem o no ser independents, constituir-nos en Estat". Per a la seva entitat la resposta és clara: "Sí que volem. Volem ser més lliures i més dignes", ha clamat. I també vol "convèncer, des de la democràcia i el civisme, tots els que encara en dubten".
 
Per tot plegat, Òmnium Cultural promet fer un "gran esforç" per aconseguir que Catalunya pugui votar i esdevenir "un país normal", tal i com resa la campanya que està duent a terme l'entitat.
 
A l'assemblea també hi han assistit, com a convidats, representats dels partits polítics i d'entitats de la societat civil com Plataforma per la Llengua, la Taula del Tercer Sector, membres de la plataforma Som Escola, l'IEC, l'ANC, entre d'altres.
 
Muriel Casals, reescollida presidenta per quatre anys més
 

D'altra banda la mateixa assemblea ha tornat a escollir Muriel Casals com a presidenta per als propers quatre anys. Casals encapçalava l'única candidatura que s'havia proclamat a les eleccions a la Junta Directiva. Òmnium escull el 50% dels membres de la seva junta cada dos anys i aquesta vegada, al costat de Casals, també han estat escollit Joan Abellà com a vicepresident segon, Quim Torra, vicepresident tercer i Pere Carles en el càrrec de tresorer. La resta de membres de la candidatura que acompanyaran la presidenta són els vocals Gerard Birbe, Jordi Cuixart, Lluïsa Julià, Marcel Mauri, Marta Colomer, Xevi Montoya, Oriol Sagarra, Rita Marzoa i Joaquim Colominas. En aquestes eleccions, en què els socis han pogut votar de manera electrònica, hi han participat 3.424 persones.
 
Els socis d'Òmnium també han aprovat la gestió realitzada per l'entitat i les seves 30 seus territorials en els darrers mesos i han aprovat uns comptes que contenen un 95% de finançament privat a través de les quotes dels socis i de mecenatge.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
BEJOTA fletxa BCN
30 de juny de 2014, 14.28 h

Un estudio realizado por el proyecto "Europa Liberal" sobre las consecuencias económicas que podría tener para Cataluña una eventual ruptura con España alerta de que la secesión catalana provocaría una “marcha-éxodo” de muchas empresas del territorio catalán.

N.B. CASALS: AMB EL RESULTAT DE LES EUROPEES N'HI PROU.FINS I TOT EL PRESIDENT MAS DIU" QUE NO SURTEN ELS NÚMEROS".


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
29 de juny de 2014, 12.15 h

https://twitter.com/Agentsecret086/status/480082073727012865
https://twitter.com/mkserra/status/480049087308648448


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Diplodocus fletxa Jurasic Park
29 de juny de 2014, 12.12 h

#18 tu ves fent gracietes. Dos anys despres de la independencia de Catalunya ja en parlarem.
PASSAREU GANA, pero no sed, borratxo


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
CAGAluña fletxa histórica mierda pinchá en un palo
29 de juny de 2014, 12.11 h

Gotzon Legorburu Mendiguren
----------------------
El troll oligofrénico, que debería visitar un especialista con urgencia aunque es muy difícil que nadie pueda hacer algo por él, se nos vasconguiza automanipulándose de nuevo.
Nada, lo que yo digo, estos putos anormales sin criterio propio, títeres de los que los piensan por ellos, se creen que todo el mundo es igual de BORREGO, PUSILÁNIME, CORTO Y MARIONETA como ellos y se lo tragan todo doblado como se lo tragan ellos como buenos CORN... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Aragoneses fletxa ESPAÑA
29 de juny de 2014, 11.35 h

La crisis amenaza al burro catalán . . . .(¿cual de ellos?, porque hay donde elegir la verdad)

La granja de Fuives, que alberga la mayoría de animales de esta especie, pide que la gente apadrine ejemplares por 100 euros

Apadrina a un burro, él no te abandonaría. Notad la estirpe noble del rucio catalan de la foto, su mirada europea y democratica, su noble porte, su faz ilustrada tan diferente en una palabra del burro español, casposo, fascista,mohíno, africano y cejijunto, ni Platero... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Camilo Camelo Camello fletxa ayayayayaylolailolailolandia
29 de juny de 2014, 09.58 h




Cuando los fascistas histéricos espanyoles como #2 #6 o #12 piensan en la bandera franquista con su gallina imperial, ultrajada por un demòcrata Ccatalán que se suena o se limpia el culo con ella, el enojo , la rabia y la ira se los comen, les sube la sangre a la cabeza, se les dispara la hipertensión arterial y el ojo del culo se les hace PESICOLA !!!!!!!


JUA JUA JUA JUA JUA !!!!! ... PRINGAOS PRINGOSOOOOOOS !!!!




Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
BEJOTA fletxa BCN
29 de juny de 2014, 09.57 h

Artur Mas reconoce que la mayoría de los catalanes no querría la independencia, pero insiste en convocar la consulta

Independencia de Cataluña: El presidente de la Generalitat catalana Artur Mas ha reconocido en una entrevista en la CNN que menos de la mitad de los catalanes está a favor hoy de la independencia de Cataluña aunque ha defendido que un referéndum es la forma idónea para saber cuál es la opción mayoritaria.

SRA. MURIEL:TROBO QUE'L MATRIARCAT CATALÀ ES´`A MOLT ENFEINAT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Toni "4barres" fletxa Catalunya
29 de juny de 2014, 09.52 h

#12 Tu, anònim porc espanyolista, para d'insultar tu, sac de merda amb potes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
APAÑAMELAPELA fletxa Rep.Cat.II*II
29 de juny de 2014, 09.51 h

#2
#6

5PA1N DEAD

No li foteu cas,aquest travelo metastasic nomes pensa qui li pot finançar els vibradors i alguna
ma de morter que li fagi de tap,perque no se li escapi el gas PESICOLA, oi Aragoneses repelent
i pudenta rata espanyola,alias Carmen de Mairena ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
29 de juny de 2014, 09.25 h

#11 dons mira qui parla, un insultador professional com tu, amb un seny de gos perdut


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.