directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 15:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La cortina de fum de @fmarcalvaro

El periodista passa la pantalla de la consulta i centra el debat en unes hipotètiques plebiscitàries, però obvia que Junqueras defensa el dret a votar el proper #9N2014 per damunt de tot

Comentaris 51  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

L’article de Francesc Marc Álvaro, articulista de referència del nacionalisme català, és una cortina de fum, una arma de distracció massiva més per entorpir o fer creure que la celebració del referèndum el proper mes de novembre és impossible. Malgrat el que digui Álvaro, podem afirmar que en cap cas els republicans han rebut cap insinuació de manera directa o indirecta d’una suposada renuncia del president Mas a encapçalar una llista unitària. No solament això, sinó que al mateix Junqueras no li ha passat pel cap demanar una renuncia de Mas per fer una coalició electoral en unes eleccions plebiscitàries. El líder republicà defensa de manera contundent la celebració del referèndum del 9N, considera que Espanya i el seu govern no tenen cap legitimitat per prohibir-lo i aposten clarament per fer-lo amb la legitimitat d’un govern que té l’ampli suport dels seus ciutadans.
L’article d’Álvaro, una cortina de fum per obviar la celebració del referèndum

Una part de l’entorn de Mas no veu clar la celebració de la consulta i l’article en qüestió és una fugida endavant per evitar el xoc de les urnes amb el govern espanyol, una cortina de fum que tant sols ha provocat estranyesa a l’entorn republicà, que considera la intoxicació d’Álvaro una maniobra més per evitar la celebració de les votacions el proper 9N.

Com diu Germà Bel, què pensa fer Espanya per impedir la consulta?

Aquesta és la clau, cap llei espanyola pot prohibir la celebració de la consulta, ni tant sols impugnant la llei del Parlament de Catalunya es pot impedir, cap llei espanyola ho prohibeix, aquesta és la tesi del president d’ERC, que considera que la celebració de la votació posa el problema en mans del govern espanyol perquè no té cap legitimitat democràtica per impedir-ho. En tot cas, podria fer el que ja va fer durant la coronació de Felipe VI, ordenar sense cap ordre judicial la retirada dels carrers de qualsevol bandera o símbol republicà.

La retirada de les urnes per les forces de seguretat de l’estat seria una gran victòria dels catalans

Renunciar a la consulta és regalar la victòria a Espanya, fent-la és una gran victòria dels catalans, aquestes són les consideracions republicanes que preferirien, més que la renuncia de Mas a encapçalar una llista unitària, que el Govern fes la feina i fes tot el possible per realitzar la consulta.

El Govern té preparada les eines de la consulta, paperetes, urnes, collegis electorals, informàtica, procés informatiu de participació i altres tasques necessàries?

Aquest és a data d’avui un misteri, fins i tot pels mateixos republicans, que no volen ni sentir parlar de plebiscitàries si abans no es fa tot el possible per votar.

Ningú entendria que Mas i Junqueras no encapçalessin un llista unitària en unes eleccions plebiscitàries

Aquesta és l’opció majoritària de la ciutadania partidària de caminar cap al dret a decidir i sobretot per guanyar la independència de Catalunya, ningú convoca un referèndum per perdre’l,  tothom convoca un referèndum per guanyar.

A quatre mesos del 9N cal començar a fer campanya pel #SíSí, com fa el govern i partits escocesos partidaris del sí

Seria el més normal del món començar a predicar per guanyar el referèndum, això obligaria a partits com UDC, ICV-EUiA, Podemos/Guanyem a definir-se d’una vegada per totes. Seria el que faria un país normal, i obligaria als partits  i moviments socials a definir-se, a expressar què pensen realment els esportistes d’elit, els científics i recercadors, els líders socials, culturals i sindicals, les empreses, les entitats financeres, i en definitiva, obrir ja el debat per esvair dubtes i mostrar alternatives. Cal començar, tant sols ens queden 4 mesos.

Cap legitimitat d’Espanya per prohibir el 9N2014

Un país que lidera els incompliments de les lleis de la UE, un país que ni tant sols compleix les seves pròpies lleis, un país que té un alt grau d’inseguretat jurídica, un país que incompleix la majoria dels seus acords internacional o de caràcter regional, un país que no compleix els seus pressupostos que són llei orgànica, no té cap capacitat per prohibir una simple consulta. Espanya no té cap credibilitat per prohibir la voluntat majoritària i democràtica de la gent.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#51
1 de juliol de 2014, 08.17 h

#50 Els polls els tens tu al cap, i els has atrapat remenant el cony de ta mare. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#50
30 de juny de 2014, 12.59 h

-los catalanes son unos piojos ,unas ladillas,unas sanguijuelas que están esquilmando a nuestra España,hay que someterlos por las buenas o por las malas,que no se salgan con las suyas, que no se queden con los bienes de los españoles en cataluña,esa tierra es nuestra,no de los catalanes que quieren quedársela, hay que mandar cuanto antes a las tropas, a la Guardia Civil , la Legión, y someter a esos rebeldes y meterlos en campos de concentración, y que trabajen para nosotros los español... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#49
30 de juny de 2014, 12.39 h

EL psoe QUIERE SEGUIR INFLUYENDO EN LA VIDA DE LA GENTE PARA CONSERVAR SUS PRIVILEGIOS Y NO PERDER LA POLTRONA , menos mal que ya ha dimitido el rubalcaca, gracias a dios, porque era un tostón ver a este ancianete jugando a dirigir las españas, un tipo tan decrépito, tan acabado, ya está bien,hombre, además que el psoe no sirve para gobernar, ya hemos sufrido durante décadas las perpetraciones que ha llevado a cabo con sus políticas erróneas y de violación de los derechos fundamentales... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#48
Estoy Sumado fletxa Mensajes Para Los Restados
29 de juny de 2014, 20.20 h

El día 9-N simplemente hemos de salir a la calle y visitar el colegio electoral que nos haya tocado para votar. En el caso que las puertas estén cerradas o las urnas retiradas, por causa de que la Policía Nacional Española o bien la Guardia Civil, hayan cumplido las órdenes del Gobierno de España, nosotros sólo hemos de seguir haciendo cola a las puertas de los colegios electorales, hasta la hora de cierre programado y así evidenciar el nivel y tono democráticos del Reino de España. C... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 25   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
Aragoneses fletxa VIVA SU MAJESTAD FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todo los españoles estamos incluidos todos los catalanes)
29 de juny de 2014, 19.24 h

EXCELENTE DIA DE CORPUS CHRISTI

SU MAJESTAD FELIPE VI ES PROCLAMADO REY DE LOS ESPAÑOLES, UN REPUBLICANO VA A LA CARCEL Y LA PRIMA DE RIESGO SIGUE BAJANDO.

El 'exconseller' Ausàs, condenado a 4 años de cárcel y a una multa de 195.000 euros por contrabando de tabaco
La fiscalía sostiene que el exalto cargo de ERC integraba un grupo criminal que pasaba la mercancía sin declarar de Andorra a La Seu d'Urgell para no pagar impuestos.
La Audiencia de Lleida ha condenado al 'exconseller' de Go... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 24
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
Aragoneses fletxa VIVA SU MAJESTAD FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todo los españoles estamos incluidos todos los catalanes)
29 de juny de 2014, 18.55 h

La crisis amenaza al burro catalán . . . .(¿cual de ellos?, porque hay donde elegir la verdad)

La granja de Fuives, que alberga la mayoría de animales de esta especie, pide que la gente apadrine ejemplares por 100 euros

Apadrina a un burro, él no te abandonaría. Notad la estirpe noble del rucio catalan de la foto, su mirada europea y democratica, su noble porte, su faz ilustrada tan diferente en una palabra del burro español, casposo, fascista,mohíno, africano y cejijunto, ni Platero... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 26
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
Ai Senyor! fletxa Barcelona
29 de juny de 2014, 17.02 h

De vegades defensa l'Estat ppropi, és a dir, amb qui apareix als mitjans, però sembla per ell satisfactori, (?), treballar a ca'n Godó. Bé si rerma a favor aprofitem`'ho. Però en aquests moment no necessitem referents de no se sap nen bé què.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
Angel fletxa Castellbisbal
29 de juny de 2014, 14.07 h

Cada peó fa la feina que el mana el seu amo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
Espanya endeutada fins els ous fletxa i quan marxem encara molt pitjor
29 de juny de 2014, 13.41 h

#42 segurament es la seva unica manera de comunicarse amb el mon. Jo en conec uns quants aixi.
Tot s´arregla quan algu els identifica i els hi fot una cara nova. Fins aleshores caldra tenir una mica de paciencia i passar d´ells.


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
AC fletxa LR
29 de juny de 2014, 13.38 h

#37 I que en treus de tant d'insult?


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.