directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 14:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Esports doble fletxa

Les celebracions del Barça acaben amb 104 detinguts i més d'un centenar de ferits a Barcelona

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Les celebracions per la consecució del títol de Lliga del Barça al centre de Barcelona han acabat de matinada amb un balanç de 104 detinguts per desordres públics, danys i atemptat i resistència a l'autoritat. Segons informen fonts dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana, la festa es va desenvolupar sense incidents fins passada la mitjanit, quan un grup reduït i violent va començar a danyar el mobiliari urbà i llençar pedres, ampolles de vidre i altres objectes contra els agents policials. A banda de les detencions, la celebració s'ha saldat també amb més d'un centenar de persones ferides -87 seguidors culers, 29 Mossos i 3 agents- que han hagut de ser atesos pel Servei d'Emergències Mèdiques.
Barça, bandalisme, Canaletes, celebracions
Comparteix
   

La festa per celebrar el títol del Barça va aplegar uns 40.000 seguidors culers a l'entorn de la Plaça Catalunya, la Rambla i els carrers adjacents, on diferents mitjans de comunicació a través d'un gran escenari van programar un acte festiu conjunt. La celebració va començar poc abans de les nou de la nit i cap a la mitjanit, la majoria dels assistents van començar a marxar, coincidint amb el final de la programació.

Però passades les dotze de la mitjanit, un grup reduït de congregats va començar a actuar de forma violenta, fent destrosses al mobiliari urbà i buscant la confrontació directa amb la policia. Segons expliquen fonts policials, alguns d'ells van pujar a una bastida situada a la Rambla de Catalunya per trencar una lona que cobria l'edifici en obres i cremar-la en petits trossets, fet que va obligar a l'actuació urgent dels Bombers. També d'altres persones van protagonitzar altres danys al mobiliari urbà i vehicles i van llençar ampolles de vidre, pedres i altres objectes punxants contra la línia policial, situada al carrer Tallers.

Després de fer diversos avisos per megafonia per reclamar el desallotjament de la zona, la policia va acabar fent una actuació policial per dispersar la zona i evitar que continuessin les actituds violentes. Segons fonts policials, la situació va restar novament controlada cap a les dues de la matinada. Això sí, amb un ampli balanç de detencions i ferits.

En total, l'actuació dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana s'ha saldat amb 104 detinguts. La policia catalana n'ha efectuat 81 i els agents 23 més. A la majoria se'ls imputa delictes de desordres públics i atemptat als agents de l'autoritat, tot i que també s'han fet detencions de presumptes autors de furts.

Fins a les tres de la matinada, el Servei d'Emergències Mèdiques ha atès 29 Mossos d'Esquadra i 3 agents de la Guàrdia Urbana per contusions i 87 participants de la celebració que han resultat ferits. En cap cas però, s'han produït ferits de caràcter greu.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.