directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 04:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PP i la FAES temen el “contagi independentista”

Tan Alberto Fabra com l’exvicepresident del Tribunal Constitucional, Ramón Rodríguez Arribas, han advertit avui el perill que pot suposar l’efecte contagi del procés independentista cap a altres territoris.

Comentaris 42  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Per la L’exvicepresident del TC i redactor de la sentència de l'Estatut, Ramón Rodríguez Arribas, ha alertat aquest dijous de l'efecte "contagi" que podria comportar la independència de Catalunya a l'Estat espanyol i a Europa. Per la seva banda, el President de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha advertit als seus companys del PP sobre el perill que la "inestabilitat" del procés independentista s'estengui al País Valencià i a les Illes Balears si no es corregeixen les "injustícies" que perceben els ciutadans per un model de finançament que "perjudica" aquests territoris.

El constipat independentista podria estendre’s a altres regions de l’Estat segons Fabra

L’apocalipsi s’ha vaticinat en el marc del Campus d’estiu de la Fundació FAES 2014. Primer ha estat Alberto Fabra, que ha participat en una conferència titulada "Espanya: unitat, autonomia i solidaritat” i ha advertit als seus col·legues que o es posen les piles amb la reforma del finançament autonòmic o la guspira secessionista pot encendre’s més enllà del Principat. Fabra ha assegurat que ara per ara el País Valencià és un "dic de contenció" del sobiranisme català i ha assenyalat que una hipotètica victòria del PSPV amb Esquerra Unida i Compromís podria capgirar la situació.

La FAES pronostica la destrucció d’Espanya com a conseqüència de la independència de Catalunya 

Al seu torn l’ultraunionista i ultraconservador, Rodríguez Arribas, ha pronosticat que la independència de Catalunya pot destruir Espanya i ha afirmat que “Si cedíssim i es produís la catàstrofe, no seria només la catàstrofe de la separació de Catalunya, contagiaria el País Basc, Galícia i, fins i tot, les Illes Canàries”. 

L’autor de la sentència que va decapitar l’Estatut d’Autonomia de Catalunya de 2006, no s’ha quedat aquí i ha optat per continuar l’argument amb el ja l’habitual efecte èpic-interestel·lar dels unionistes més rancis, ha assegurat que  els efectes de la secessió podrien ser encara "més greus”, ja que "la destrucció d'Espanya podria afectar la Unió Europea perquè podria contagiar altres parts d’Europa”

Segons el magistrat hi ha raons “històriques” - no només econòmiques-, per oposar-se a la independència i ha denunciat que "els separatistes catalans tergiversen la història”. Ha dit que en el supòsit d’una secessió “Espanya es desarmaria i desapareixeria com a realitat històrica. Això no ho podem consentir la resta”. Finalment ha sentenciat que no es pot consentir que "Espanya sigui amputada novament"

 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#42
21 de juliol de 2014, 10.08 h

ESTÁ CLAR QUE ESTAN TEMEROSOS. CADA VEGADA EL INDEPENDENTISME ES MES FORT. SOLSAMENT QUEDAN ELS AFAVORITS PEL REGIM , ELS PIJOS (QUEHABLAN CASTELLANO, PORQUE LES PARECE MAS FINO) I 4 MES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
fdfas fletxa dsfasdfa
4 de juliol de 2014, 17.29 h

Segons el magistrat hi ha raons “històriques” - no només econòmiques-, per oposar-se a la independència i ha denunciat que "els separatistes catalans tergiversen la història”.-----------------------------------------> EL MATEIX ARGUMENT FEM SERVIR ELS CATALANS. ENTRE ALTRES TENIM MÚLTIPLES RAONS ECONÒMIQUES E HISTÒRIQUES. I CREC SINCERAMENT QUE ESPANYA TERGIVERSA L'HISTÒRIA COMENÇANT PER L'ACTUAL REI, I CREC QUE TAMBÉ EL PRESIDENT, QUAN DIU QUE ESPANYA TÉ MÉS DE MIL ANYS. ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
fdfas fletxa dsfasdfa
4 de juliol de 2014, 17.21 h

els efectes de la secessió podrien ser encara "més greus”, ja que "la destrucció d'Espanya podria afectar la Unió Europea perquè podria contagiar altres parts d’Europa” ----------------------------> I SI EUROPA ES VEU AFECTADA ES EVIDENT QUE AIXÒ AFECTARÀ AL MÓN. I ELS CATALANS ENS SEREM RESPONSABLES. BÉ POT SER JA ÉS HORA DE QUE EL MÓN CANVÏI!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
fdfas fletxa dsfasdfa
4 de juliol de 2014, 17.19 h

"Espanya sigui amputada novament"----------> PER CURIOSITAT M'AGRADARIA SABER A QUIN ORGÀ REPRESENTA CATALUNYA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
4 de juliol de 2014, 13.23 h



Comunicado de la Resistencia :

a los españoles:
desde la Resistencia al invasor español,luchamo s por el reconocimiento del derecho a decidir de todos los pueblos que han pensado en su INDEPENDENCIA,q ue quieren ser libres,que no se sienten españoles,que quieren tener un futuro independiente y sin coacciones por parte del fascismo español del psoe y pp,upyd,etc
iNSTAMOS a los que se consideran españoles,a permitir,a tolerar,con mente abierta,que por fin,los pueblos puedan decidir sobre ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
Jaume fletxa Barcelona
4 de juliol de 2014, 12.18 h

CAMPUS DE LA FAES o CAMPUS DE LOS FEOS?

Cada cop són més lletjos i burros els que pasen pel Campus de la FAES (alies FEOS). Ara aquest paio, un tal Rodríguez Arribas del TC, que sembla el Luís Aragonés, dient un sacramental de burrades i volent justificar la sentència derl 2010.

Aquella estúpida e injustificable sentència, IMPULSADA I ATIADA PEL MARIANITO RAJOY I EL PP; és el que va desfermar l'esclat independentista d'ara. Doncs, haver-s'ho pensat abans. No hi ha lloc per Catalunya... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
Jaume fletxa Barcelona
4 de juliol de 2014, 12.12 h

#28, 29, 35. ÚLTIMA HORA: L'ARAGONESES ANIRÀ DE EXTRA A 'LA CIUDAD DE LA LUZ' PER TORNAR ELS CALERS ROBATS A EUROPA.

300.000 Euros dels alcaldes catalans (cert) contra 275 milions de Euros (275.000.000 Euros) que la Generalitat VALENCIANA va xurrimangar a Europa per fer uns platós de Cinema contravenint tot tipus d'ordenances europees. La diferència és de 10.000 vegades (no comments). I ara, com era d'esperar (gràcies Europa), el Srto Fabra, molt anticatalà ell, tertulià de la FAES (FE... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
4 de juliol de 2014, 11.19 h

La ANC ha filtrado un nuevo informe en el planean celebrar la independencia de la region catalana con unas maniobras navales conjuntas de la Armada Andorrana y la Força Naval Catalana en las Illes Medes.

En la mismas participarian por parte de la Republica Catalana el portaviones Pujolet, el acorazado MaSS y las fragatas Butifarra y Barretina.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Emili fletxa Terrassa
4 de juliol de 2014, 09.34 h

Alguna cosa no fa prou bé la "madrastota" que els seus "afillats" vulguin marxar i canviar de sistema de convivència..


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
Berta. fletxa Sant Carles de la Ràpita.
4 de juliol de 2014, 09.14 h

Doncs, molt bé, cadascú sap què li convé, però a ningú interessa haver de mantenir els paràsits corruptes del govern espanyol a canvi de maltractaments.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.