directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 19:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

“Sus vais a enterar”

La jungla del procés a divuit setmanes del dia D. Alguns personatges d’aquests set dies: Carlos Lesmes, Andrea Levy, Xantal Llavina, Josep Oliu, Juanjo Puigcorbé i Mariano Rajoy.

Comentaris 33  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre (@Granollacs) Arxiver i Historiador. Grups de flamenc i jutges impecablement constitucionals que només volen votar, diplomàtics estrangers que potser caldria respectar una mica més, periodistes fins ara condescendents i actors sortits de l’armari federal. Tots els obren vies d’aigua i ells saben que s’enfonsen. És una evidència per a qualsevol que parli amb la gent del carrer. La conquesta de la majoria per part de l’independentisme és un fet irreversible. La resposta: una a guerra a la desesperada i sense contemplacions, farcida d’amenaces, d’una intolerància extrema amb la discrepància. Eines de perdedors. Aquests són alguns dels personatges clau de la setmana.


Comparteix
   


Etiquetes

Lesmes, Carlos (president del Consejo Superior del Poder Judicial).
Inquisició judicial.
Després que el Ministeri de l’Interior els assenyalés públicament filtrant la seva imatge a la premsa de xoc de l’espanyolisme, ara la màxima autoritat de la judicatura ha procedit a interrogar per sorpresa els magistrats catalansque, prudents, prudents, es van limitar a signar un document expressant la seva mera opinió jurídica al voltant de la legitimitat constitucional de la Consulta. D’aquesta manera, un òrgan que, habitualment, actua com a paraigües protector dels jutges i magistrats, s’encarrega de limitar els seus drets al dictat d’un mal anomenat sindicat de tendències feixistes. És ben bé que, quan es tracta de Catalunya, no hi ha límits per a la intolerància amb el discrepant tant característica històricament del nacionalisme espanyol.
 
Levy, Andrea(vicesecretària d’Estudis i Programes del Partido Popular a Catalunya)
Persistir sota el camuflatge.
No direm que sorprengui. L’esgrima dialèctica és la seva pràctica diària. Cal reconèixer-li l’habilitat per eludir el tema fonamental, sobretot si coincideix amb el que més incomoda. La setmana passada Andrea Levy va demanar una rectificació del Bestiari: aprofito per fer-la avui. Ja no incorporem als títols presents els seus antics càrrecs a les joventuts dels populars espanyols i europeus. I? De totes les seves piulades a twitter sobre el tema, ni una sola justificació de la qüestió principal: perquè és l’única alt càrrec en actiu que participa en tertúlies als mitjans? Perquè camufla de simple advocada la seva condició de dirigent d’un partit polític? Presentar-se a l’opinió pública falsament és una bona manera de fer política?
 
Llavina, Xantal(periodista).
Els unanimistes érem nosaltres.
Sobretot recordeu una de les tesis oficials del dependentisme: a Catalunya practiquem un terrible i pèrfid unanimisme. Tot i la força mediàtica i el nombre aclaparador de tribunes de què gaudeix l’statu quo, som els sobiranistes els qui ofeguem la llibertat dels discrepants. Tant és així, que fins i tot les enquestes d’El Periódico ja pregunten si al nostre país es poden defensar totes les idees sense sentir-se agredit. Bé, esteu situats? Doncs ara, un record per al cas d’una periodista, la Xantal Llavina, que, com insinua ella mateixa prou clarament, s’ha quedat sense programa per donar massa veu a gent de diferents àmbits de la societat que s'ha expressat a favor del procés. No poden deixar passar ni una. Perquè, tot i que, recordeu, l’unanimisme és sobiranista, en les seves parcel·les de poder (com ara Ràdio 4), pensen executar una censura despietada  contra els discrepants. És la guerra.

 
Oliu, Josep (president del Banc Sabadell).
Gent d’un altre planeta.
Extraterrestres a la plaça Catalunya de la ciutat vallesana. És com si aquest home visqués en un altre planeta. Diu que hi haurà acord entre els governs català i espanyol. Literalment (no és un acudit), a base de "cedir una miqueta per aquí i un poc per allà". Com si les posicions no estiguessin a les antípodes i la voluntat del govern espanyol no fos fer-nos desaparèixer del mapa. Inòpia culpable. Hi haurà acord, sí, naturalment, però serà de divorci. La seva proposta d’un Podem de drets, una altra autèntica ximpleria: els conservadors que volen preservar l’statu quo ja tenen els partits dinàstics per fer la feina. Un sense sentit com afirmar que Duran i Lleida i Miquel Iceta, després de trenta anys agafats a la mamella, ara són el paradigma de la regeneració; aix! No me’n recordava que això és just el que afirmen els mitjans de l’establishment.
 
Puigcorbé, Juanjo(actor).
Tolerància hispànica.
Un de tants casos durant la setmana que demostren que l’espanyolisme no deixa escapar mai cap oportunitat per manifestar la feblesa democràtica de les seves bases ideològiques. Ho ha notat aquests dies el grup Alquimia Flamenco, de Tarragona, tot denunciant a través del seu compte de twitterla censura de la qual  han estat objecte en haver-se atrevit a donar suport al col·lectiu Súmate. En el cas de Puigcorbé, el govern municipal del PP a Bobadilla del Monte (Madrid) ha optat per retirar-li un premi com a represàlia al seu independentisme. Un atac a la llibertat d’opinió que ha estat censurat per la mateixa oposició al consistori. Una exigència de monolitisme ideològic que, probablement, ningú no li demanaria si no fos català. Després de setmanes i setmanes, articles i articles, parlant del suposat i inexistent cas Raimon, no sembla que el càstig real amb despossessió contra Puigcorbé hagi interessat massa els mitjans dependentistes catalans.
 
Rajoy, Mariano(president del Govern espanyol).
Parla poc i s’entén.
Són fantàstics. Els hem d’agrair tant i tant que ens facin la feina pedagògica de retratar-se! És difícil delatar la feblesa democràtica de les pròpies conviccions d’una manera més eficient. Amb un plantejament tan descaradament teleològic, ultranacionalista, de l’organització de la pròpia comunitat política. Aquesta setmana, el president del govern espanyol ha dit, lletra a lletra, que no pot acceptar que se sotmeti a referèndum l’existència del seu país. Espanya, és doncs, com diu la seva Constitució, un ens previ i independent de la voluntat dels propis espanyols. És ben curiós, a nosaltres ens passa exactament el contrari: que no podem acceptar que no se sotmeti a referèndum l’existència del nostre país. Ep, però, sobretot, recordeu sempre que els nacionalistes essencialistes i identitaris som nosaltres.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del procés al seu bloc Per a bons patricis.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#44
JORDI fletxa Sant Cugat Sesgarrigues
26 d'agost de 2014, 16.25 h

De quina mena de claveguera ha sortit aquest desgraciat i mal parit de "socialista español?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
25 de juliol de 2014, 13.10 h

otras veces, me gusta irme después de comer a los bares de los pueblos y ciudades que visito, siempre que vengo de vacaciones o fin de semana, o escapadas a cataluña, y me gusta mucho entrar en sus bares y tirarme pedos disimuladamente, y pongo aquello de grana y oro, luego me quito a un lado, o me pongo a jugar en las tragaperras, que claro está, se encuentran en el otro extremo de donde yo estaba y me peí. Hay que ver la cara de los butifarras cuando me peo en su puta cara, pedos silencio... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
addfasd fletxa dafsasf
7 de juliol de 2014, 19.48 h

Tant és així, que fins i tot les enquestes d’El Periódico ja pregunten si al nostre país es poden defensar totes les idees sense sentir-se agredit ---------------> HAURIAN DE MATISAR SI ES PODEN EXPRESSAR TOTES LES IDEES SI SON DELS ESPANYOLISTES I UN ALTRE PREGUNTA PER SI LES IDEES SON INDEPENDENTISTES. DE TOTES MANERES EN EL METALLENGUATGE TANT ELS HI FA, EL QUE VOLEN LLENÇAR ÉS LA IDEA DE QUE HA CATALUNYA NO HI HA LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ.
S'HAURÀ DE FER RECOPILACIÓ DE LES REPRESSIO... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
7 de juliol de 2014, 15.49 h

El PP a Catalunya desapareixerà. Mireu si no els resultats al País Valencià i a les Balears. PP a Catalunya cada día més testimonial.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
7 de juliol de 2014, 15.04 h

ENESIMO RIDICULO DEL MASS EN EUROPA. EL TEMBLOROSA VOTARA EN EUROPA JUNTO A CIUTADANS Y UPyD.

TRAS EL PATETICO Y "DEMOCRATICO" ESFUERZO DE VETAR LA ENTRA DE UPyD Y CIUTADANS EN ALDE, AMENAZAN CON MARCHARSE Y COMO NO LES QUIERE NADIE DECIDEN QUEDARSE CON SU unico DIPUTADO (el Temblorosa) FRENTE A LOS 6 DIPUTADOS DE UPyD Y CIUTADANS.

CDC se quedará en el grupo liberal europeo junto a UPD y C's
La ejecutiva del partido decide que Tremosa permanezca en ALDE pese a haber reconocido su incomodidad... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
7 de juliol de 2014, 13.33 h

MALDITOS CATALANES, OS VAMOS A ARRASAR, SI SEGUIS CON VUESTRA MIERDA DE INDEPENDENCIA OS VAMOS A MANDAR A LA LEGIÓN Y A LA GUARDIA CIVIL, Y A LOS GEO, FRANCOTIRADORES EN LAS AZOTEAS, OS VAMOS A PONER CULO EN POMPA, OS VAMOS A SODOMIZAR EN UNA GRAN FOLLADA SIN VASELINA, OS VA A DOLER MUCHO LA PENETRACIÓN, SEGURO QUE SÍ,DE ESO QUE NO OS QUEDE DUDA NINGUNA,JA,JA,..NO TENÉIS NADA QUE HACER, PERDERÉIS LA GUERRA, VAMOS A DESTROZAROS Y LUEGO OS FOLLAREMOS A VUESTRAS MUJERES, HIJAS, HERMANAS, TODA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
Uganda i espanya son la mateixa cosa fletxa Catalunya lliure i sobirana.... aviat
6 de juliol de 2014, 21.09 h

#37 ets un pobre desgraciat


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
6 de juliol de 2014, 17.46 h

Calvet ha de disculpar-se davant de Ciutadans per una cita falsa
La diputada republicana havia utilitzat una informació de Directe.cat, un mitjà proper a ERC
http://www.naciodigital.cat/noticia/64957/calvet/disculpar-se/davant/ciutadans/cita/falsa

La diputada d’ERC, Gemma Calvet, s'ha vist obligada a retirar davant del ple del Parlament una expressió per resultar "falsa". Calvet havia atribuït al diputat de Ciutadans, Jordi Cañas, la frase "Os vamos a montar un Ulster que os vais a caga... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
6 de juliol de 2014, 16.19 h

http://clistenes.files.wordpress.com/2010/04/sacro-imperio-romano-germano1.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=LxL04cOxuoU


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
6 de juliol de 2014, 14.06 h

#29 No et preocupis Analcleta; la WIFI la cobrirà GOWEX.

MARCA ESPAÑA:

"Ofrece wi-fi gratis pero no es operadora, pero lo bueno es que tampoco es gratis porque tiene tarifas (se puede pagar por paypal...).

Resulta que lo que pretenden es convertir en públicas las redes privadas de los hogares y comercios, o sea, hacer una gran red pagando cada uno lo suyo...
¿Qué puta ventaja tiene eso?
Todos hiperconectados mediante app, pero, eso sí, gracias a que algún primo pague...
Por decirlo de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.