directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 17:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Arrenca el @canetrock sense internet i amb talls de llum a la comarca

Amb totes les entrades esgotades i amb més dotze hores de música per endavant. Entre el públic es barregen persones que van viure les edicions dels 70 amb joves generacions amants del rock en català

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Canet de Mar (ACN).- 36 anys després, el Canet Rock torna a sonar. A les cinc de la tarda s'obrien les portes del recinte del Pla d'en Sala i els primers espectadors entraven uniformats amb barrets i fins i tot paraigües -cau un sol de justícia- disposats a agafar lloc per viure més de dotze hores de música en directe. Entre el públic es barregen persones que van viure les edicions dels 70 amb noves generacions que venen atretes per noms com Manel, Mishima, Love of Lesbian o Els Pets. Fins i tot, pares que reviuen el festival de la mà dels seus fills. El festival ha esgotat les 25.000 entrades que havia posat a la venda.
© @acn


© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
El rock en català torna a sonar 36 anys més tard al Canet Rock, un festival nascut als anys 70 en aquesta població del Maresme i que va viure la seva última edició el 1978. En aquella època, el festival es va convertir en un símbol de llibertat i en una trobada multitudinària que va reunir el més rellevant de l'escena musical catalana del moment.

Aquests ingredients es tornen a trobar en aquesta nova edició, on el públic aprofita no només per gaudir de la música en català sinó també per reivindicar la llibertat de Catalunya (són nombroses les estelades i els crits d'independència entre les diferents actuacions).

Les portes del recinte s'han obert a les cinc de la tarda i ja no quedava pràcticament cap entrada a la venda. A dos quarts de set ja s'havien esgotat les 25.000 que l'organització havia posat a la venda.

Vells i nous adeptes al Canet Rock

A primera hora de la tarda ja accedien al recinte els primers assistents, entre els quals hi havia públic jove però també persones que quasi 40 anys més tard repetien i, en aquesta ocasió, ho feien acompanyats dels seus fills.

Aquest és el cas de la Roser, de Barcelona, que aquesta nova edició ha repetit amb la seva filla, la Judit. "Jo havia vingut a tots i ara vinc amb ella perquè li agraden els grups i jo tenia ganes de reviure-ho amb ella", explica la mare, asseguda a terra al costat de la seva filla i protegint-se del sol amb un paraigua.

També repeteix en Lluís Nonell, que en les edicions dels 70 venia al festival amb els seus companys de l'institut de Mataró. "Crec que abans era més reivindicatiu, ara el veig més comercial però també he volgut venir", reconeix.

Darrera d'ell una colla de noies llueixen totes la mateixa samarreta blava que elles mateixes han pintat amb lemes independentistes . Venen d'arreu de les comarques gironines i també del Maresme. "Hem vingut perquè els grups i perquè teníem familiars que hi havia vingut i ara que tenim l'oportunitat volem repetir", explica una de les noies, l'Alba Nonell.

A primera hora de la tarda l'entrada de públic ha estat esglaonada. La directora del festival, Gemma Recoder, ha explicat que tot està a punt i que era "un somni" poder dir que havien venut totes les entrades. "Hi ha ambient de Canet Rock, gent estirada a terra, gaudint de la música, és molt emocionant", ha reconegut.

Problemes amb Internet

El festival ha començat puntual i sense incidents però la xarxa de telefonia i també d'electricitat ha registrat problemes des de primera hora de la tarda. Dins del recinte no es podia accedir a Internet -pràcticament des de cap companyia- i això dificultava no només la comunicació entre el públic sinó també que puguessin compartir informació per les xarxes socials. A més, la meitat del poble ha estat sense llum almenys una hora.  
 
Més de dotze hores de música en directe
 
El primer en pujar a l'escenari ha estat Manu Guix, que ha interpretat 'País petit' de Lluís Llach i ha volgut defensar la llibertat d'expressió. Darrera seu, Elena Gadel ha fet la seva versió de 'l'Àliga negra' de Maria del Mar Bonet. Ells han donat el tret de sortida a més de dotze hores de música, on per l'escenari del Pla d'en Sala passaran artistes com Manel, Mishima, Love of Lesbian, Els Pets, Els Amics de les Arts, Blaumut o Joan Dausà.
 
Entre els grups n'hi ha dos que repeteixen després de quasi 40 anys: l'Elèctrica Dharma i Jaume Sisa. També actua Caïm Riba, fill de Pau Riba, que també va ser present al Canet Rock dels anys 70.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
Uganda i espanya son la mateixa cosa fletxa Catalunya lliure i sobirana.... aviat
6 de juliol de 2014, 21.15 h

#8 a espanya una estelada es delicte i una bandera preconstitucional o nazi es una satisfaccio nacionalista


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
6 de juliol de 2014, 18.39 h

Calvet ha de disculpar-se davant de Ciutadans per una cita falsa
La diputada republicana havia utilitzat una informació de Directe.cat, un mitjà proper a ERC
http://www.naciodigital.cat/noticia/64957/calvet/disculpar-se/davant/ciutadans/cita/falsa

La diputada d’ERC, Gemma Calvet, s'ha vist obligada a retirar davant del ple del Parlament una expressió per resultar "falsa". Calvet havia atribuït al diputat de Ciutadans, Jordi Cañas, la frase "Os vamos a montar un Ulster que os vais a caga... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
6 de juliol de 2014, 18.35 h

#6

¿Autocars catalans es el sinonimo en LAPAO de camiones de transporte de ganado?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
6 de juliol de 2014, 12.16 h

Diuen que els autocars catalans per anar al 9-N ja s´han exhaurit. Això pinta de fàbula.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
6 de juliol de 2014, 11.46 h



Y que no venga el Gallina ese del Miguel Romualdo a decirme que me saque la morcilla del culo, PORQUE NO ME DA LA GANA SACARMELA, COÑO, QUE ES MIA Y DE NAIDE MAS. Y además, me da un gustitoooooo . . .



Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
6 de juliol de 2014, 11.34 h

El contingut d'aquest comentari està ocult perquè ha estat considerat inapropiat pels lectors de directe!cat
Mostra'l


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
6 de juliol de 2014, 10.13 h

-comença el canetrock. No 'arrenca'
-gent ajeguda. No 'estirada'
-ha tingut problemes. No 'registrat'
-el primer a pujar. No 'en pujar'


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
5 de juliol de 2014, 21.06 h

No ho sabia, si ho hagués sabut hi hauria anat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Anna fletxa Canet de Mar
5 de juliol de 2014, 20.40 h

Que el tema del titular no es recuperi fins al paràgraf número 10 significa que, seguramet, la qüestió destacada no és tan important com ha intentat transmetre el/la periodista. Al pobre Francesc Burguet l'hi agafaria un atac!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.